Monster Hunter är en rollspelsserie med fantasytema utvecklat av Capcom som redan från första spelet till Playstation 2 vördats av japanska fans. Även om det dröjde till femte upplagan Monster Hunter: World innan resten av världen hakade på är det Capcoms bäst säljande spelserie genom tiderna.

Nu lanseras nya Monster Hunter: Rise till Switch, och för att åtnjuta den sjätte delen i spelserien var det flera anställda på japanska företaget Mark-on som önskade lite ledigt. När VD:n Masaki Hiyama fick reda på det bestämde han sig därför för att utlysa "MonHunDay", och ge samtliga anställda lite välförtjänt spelsemester.

I ett mail som Hiyama skickade ut till sina anställda om ledigheten skrev han bland annat att "eftersom att vi inte kan förväntas fokusera på vårt arbete, gör jag den här dagen till Monhun-semester". Tilltaget ska ha varit mycket uppskattat av personalen, som glada och tacksamma nu får tillbringa hela helgen med att vässa sina färdigheter i monsterjakt.

För den som vill ha sin egen MonHunDay finns spelet till Nintendo Switch från fredagen den 26 mars, men går också att förboka redan nu. Det väntas också komma till PC, men inte förrän nästa år.