Höstens lanseringar av ny hårdvara närmar sig med stormsteg och med detta följer sedvanliga påstådda läckor på social media. En uppgiftslämnare som frekvent kommer med ny information är "kopite7kimi", som med en nyligen publicerad specifikationslista på Twitter indikerar att Nvidia inte kommer att spara på krutet.

Grafikkortet benäms i inlägget som "the beast" och använder grafikkretsen AD102-450-A1 "Ada Lovelace" med 18 176 CUDA-kärnor. Därtill nämns ett kretskort med namnet PG137, som tidigare inte synts till bland mängden uppgifter som letat sig ut på nätet. Det som dragit till sig störst uppmärksamhet är det som följer efter, där "kopite7kimi" påstår att det bestyckas med hela 48 GB GDDR6X, med en hisnande hög strömbudget på 800 watt.

Personen bakom Twitter-kontot har tidigare uppgett att Nvidia testar en fullfjädrad variant av samma grafikkrets, men med en effektbudget på upp till 900 W och strömförsörjning med dubbla 16-pinskontakter. Även den uppskruvade mängden grafikminne har det varit tal om under våren, och nu uppges kombinationen åter igen infinna sig på ett och samma grafikkort.

Om den påstådda besten är tänkt att ta plats i vad som blir Geforce RTX 4000-serien eller om en uppföljare i Titan-serien är på intåg återstår att se. En nypa salt kan vara lämpligt, då Twitter-läckaren vid tidigare tillfällen spekulerat kring liknande konfigurationer med förbehåll för att de inte nödvändigtvis förverkligas och blir faktiska produkter.