De senaste veckorna har varit grafikkortsfyllda sådana, med lanseringar och avtäckanden från både det röda och det gröna laget. På AMD:s sida väntar Radeon RX 7000-serien, där toppkorten RX 7900 XTX och RX 7900 XT väntas anlända den 13 december. Nvidia har hunnit både lansera och dra tillbaka delar av RTX 4000-serien, där en av tidigare två RTX 4080-modeller fimpades efter ett namnfiasko.

Det stoppade Geforce RTX 4080 12 GB var trots namnet baserat på en annan grafikkrets, varför namnet varken ansågs passande eller logiskt. Nvidia valde därför att stoppa lanseringen för att genomföra ett namnbyte och stuva om i uppställningen. Nu styrker Gigabyte teorier om att återkomsten blir under namnet RTX 4070 Ti, i form av ett antal listningar i Eurasian Economic Commissions (EEC) databas.

Informationen har grävts fram av en flitig Twitter-användare, som letat fram Gigabytes insända modellnamn för både en uppställning RTX 4070 Ti-kort och AMD:s kommande flaggskepp. Där finns både RX 7900 XT och RX 7900 XTX representerade i Gaming- och Gaming OC-skrud, men endast det sistnämnda får en mer påkostad Aourus Elite-variant. Därtill återfinns en referensmodell signerad AMD för vardera modell.

Listan över registrerade RTX 4070 Ti-modeller är ungefär lika lång, med något fler kylarlösningar listade. Där saknas endast Gigabytes vattenkylda varianter. Det bör dock noteras att en listning hos EEC inte per automatik bekräftar att produkten faktiskt lanseras. Det är inte ovanligt att tillverkare ansöker om att registrera modeller "utifall att". Med det sagt är samtliga tre modeller nära förestående, varför listningen mycket väl kan komma att stämma.

Källa: Videocardz