I februari 2021 meddelade Spotify att en efterlängtad förbättring var på ingång – Spotify Hifi med högre ljudkvalitet. Förlustfritt format och CD-kvalitet skulle anlända innan årets slut, men både 2021 och 2022 har hunnit ta slut utan Hifi. Nu pekar nya uppgifter på att det trots allt är i görningen, tillsammans med en ny prenumerationsnivå.

Enligt uppgifter till Bloomberg kallar Spotify det nya alternativet för "Supremium" internt, en sammanslagning av "Supreme" och "Premium". Utöver högre ljudkvalitet uppges det inkludera utökad tillgång till ljudböcker, genom att inkludera antingen ett visst antal timmar eller titlar användaren får lyssna på.

Konceptet påminner skarpt om fördelar som Spotify listade i en användarundersökning, där personer som avslutade sin prenumeration fick frågan om huruvida de var intresserade av en "Platinum"-prenumeration. Precis som "Supreme" inkluderades bland annat Hifi, tillsammans med reklamfria podcasts och högre prislapp.

Exakt pris listas inte, mer än att det blir högre än Premium-alternativet. Enligt Bloomberg ska Spotify introducera funktionen i USA, men premiär sker utanför Nordamerika redan innan. Det är möjligt att Sverige blir bland de första ut, förutsatt att "Supremium" ser dagens ljus. Till dess är förblir taket 320 kbps för Premium-användare.