#m2

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

69

Apple uppgraderar Macbook Pro och skalar M2 till Max

När Macbook Pro och M2-familjen får tillägg av Pro och Max skruvas grafikkärnorna till 38 stycken och primärminnet till 96 GB.

22

Tolvkärnig "M2 Max" hittar ut i Geekbench 5

En processor listad som M2 Max med ett lyft i flertrådad prestanda antyder att Apple har utökning av M2-familjen i kikaren.

23

TSMC:s orderingångar till underleverantörer sänks med uppemot 50 procent

Bolaget rapporteras även skruva ned produktionskapaciteten på 3 nanometer, något som skulle gå emot Apples planerade lanseringar.

40

Apple M2 slår Ryzen 7 6800U inbyggda grafik i spel

I Shadow of the Tomb Raider går M2 vinnande ur striden mot inbyggda grafikdelen Radeon 680M, men båda har svårt att nå mer än 30 FPS.

36

Apple presenterar lanseringsdatum för Macbook Air med M2-krets

Från och med fredag kan Apples omdanade Macbook Air beställas, för leverans i slutet av nästa vecka.

80

M2-baserade Macbook Pro 13 i basutförande får långsammare SSD

I prestandatester har basmodellen med 256 GB lagringskapacitet 30 respektive 50 procent lägre skriv- och läshastighet jämfört med M1-baserade föregångaren.

38

Prestandatest av Apple M2 dyker upp – 18 procent snabbare än M1

En Macbook Pro med Apples nya systemkrets M2 dyker upp i Geekbench-databasen, med resultat som pekar mot ett prestandauppsving på 18 procent ställt mot M1.

20

Fokuserad fönsterhantering och personlig låsskärm med Apples uppdaterade mjukvara

Superlativen haglar när Apple berättar vad som väntar på mjukvarufronten för telefoner, surfplattor och Mac-datorer.

144

Apple avtäcker M2 och uppdaterade Macbook Air

Teknikjätten blandar hård- och mjukvara under den långa WWDC 2022-presentationen, där höjdpunkten kanske stavas M2 och ny design för den populära Macbook Air-datorn.

26

"Apple M2 marginellt snabbare än M1"

Med nästa Macbook Air väntas generation två av Apples egenbakade processorer lanseras, men ökningen i prestanda uppges bli marginell.

83

Apple uppges arbeta på fyra systemkretsar för datorer – med upp till 40 kärnor

År 2021 kan bli året då Apple helt fasat ut Intels processorer till förmån för sina egna systemkretsar, som ytterligare ska höja ribban över hyllade M1.

I samarbete med Samsung
14

Genomgång av anslutningar för lagring – från SATA till PCI Express och M.2

Vad som skiljer en anslutning mot ett gränssnitt är inte självklart, men viktigt att veta vid köp av en SSD. I denna guide går vi igenom skillnaderna och vad du ska tänka på vid köp.