När EA och DICE återvänder till Battlefield-serien står knappast modern krigsföring på menyn. Kommande Battlefield 1 utspelas istället under första världskriget, det vill säga i tidsepoken 1914–1918 med utrustning och vapen trogna eran.

Ett första elddop för titeln är årets E3-mässa, där besökare får chansen att testa på och leverera intryck. Bland dessa finns FZ:s Carl Johansson-Sundelius, som bjuder på några första tankar runt spelets Conquest-läge.

För helt ärligt väljer jag ett roligt spel framför ett historiskt korrekt. Och Battlefield 1 känns redan nu som en återgång till det som fick många att älska Battlefield-serien från början.

I korthet är intrycket positivt, med en långsammare och mer avskalad spelstil ställt mot seriens senare inlagor. DICE låter även historisk autenticitet stå tillbaka för en rolig upplevelse, något som enligt rapporten fungerar bra.

Alla intryck av Battlefield 1 finns samlade i en matig förhandstitt hos FZ. Titeln lanseras den 21 oktober 2016 för PC/Windows, Playstation 4 samt Xbox One.