Nyinköpt 7970, datorn POSTar inte

Permalänk
Medlem

Nyinköpt 7970, datorn POSTar inte

Hej hej!
Köpte nyligen ett 7970 som jag tänkte skulle passa fint i datorn. Som dock inte POSTade efter jag tryckt in det nya kortet. Inget man blir glad över direkt, men det blev iaf en massa felsökning på det med slutsatsen att det var nätagget som inte räckte till. Men så var inte fallet.

Jag har provat kortet i annan dator (funkade fint), i min egen dator med allt utom grafikkortet urkopplat, köpte nytt nätagg (kan ju ha varit lämpligt oavsett), men det funkar fortfarande inte.

Sen sökte jag vidare och hitta till slut nån som sa att det kan vara mitt BIOS som inte kan använda UEFI-något på grafikkortet. Men ärligt talat så kan jag inte mycket om detta. Moderkortet är nåt från en Dell (jaja) jag köpte för två år sedan (paketet var billigt jämfört med lös hårdvara) och det har funkat fint fram tills nu när jag tyckte jag var värd ett nytt fint grafikkort.

Frågan är då om jag är fucked och helt enkelt måste köpa nytt mobo eller om det finns nån annan lösning?!

Hoppas nån av er har koll på läget!

Permalänk
Medlem

prova att uppdatera bios till att börja med ....och har du haft amd kort tidigare??? om ej så rensa bort alla nvidia drivers ...

Visa signatur

i5 2500k,,,,asus p8z77-v pro

Permalänk
Medlem

Har stött på liknande problem med 7xxx kort som inte fungerat på vissa moderkort utan bios uppdatering så det är definitivt värt ett försök om dell nu tillhandahåller nya versioner till sina BIOS.

Permalänk
Medlem

Jag hade precis samma problem med mitt gamla 7970, jag löste det genom att flasha om BIOS.

Permalänk
Medlem

Alright. Kikar på BIOS ikväll när jag kan då! Hoppas det är så enkelt!