Windows 10 fördubblar RAM användningen?

Permalänk

Windows 10 fördubblar RAM användningen?

Tjenare jag sitter på 16 GB RAM och uppgraderade under gårdagen till windows 10. Efteråt så har jag märkt att jag använder ca 80% av mitt minne jag idlear. Jag har alltid ca 25-40 tabbar öppna i chrome som ju ska "sluka" RAM. Däremot innan jag uppdaterade så användes som max 40% av mitt RAM och vanligtvis ca 35%. Jag har samma tabbar öppna i chrome nu på windows 10 då jag har så att den öppnar den gamla sessionen. Är det chrome som blev tre ggr så mycket RAMslukande efter uppdateringen?
Btw räknat ihop alla processer i aktivitetshanteraren och får det till ca 3GB användning?

Permalänk
Medlem

Jag har läst om detta tidigare när folk körde beta versionen att de hade grymma minnesläckor och vet tyvärr ingen som fick löst det då. Jag antog att det var ett beta problem som skulle lösa sig. Sök på "memory leak windows 10" så kanske du hittar något intressant.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Möjligen är 10:an mer minnesslukande än föregångarna mot bakgrund att normalanvändaren har mer RAM idag än någonsin. Finns det gott om RAM så utnyttjas så mycket som går i 10:an där äldre Win pagade/swappade och lämnade resten som outnyttjat/ledigt.

Permalänk
Inaktiv

Min 10 pro tar mindre resurser än 8.1 så något är säkert fel hos dig.

Permalänk
Medlem

Har haft datorn på hela dan, Chrome och något mindre spel uppe, tar ca 5,4GB minne utav mina 16.