Quantum Break kommer till PC – får skyhöga systemkrav och DirectX 12

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stefan73:

@hakd: du har helt fel i din slutsats.

vi har skrikit och gapat efter ett top optimerat pc spel nu sen Xboxone å ps4 släpptes och nu äntligen får vi ett maxat spel.
och vad händer ni klagar som ett gäng konsol wannabies...Ni borde skämmas

Du borde nog googla vad optimerat innebär.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem

Jag vet inte om det är skärmdumpar man får fram på google, men spelet verkar jäkligt snyggt! Skall bli kul att testa! Jag tycker om när spel pushar hårdvaran framåt.

Visa signatur

Min musik: https://www.youtube.com/channel/UCZKidNeIKsz8LZMO3VRcBdQ

Ryzen 3900x. Skärm: AOC cu34g2x/bk 144hz 34" ultrawide. RTX 2080ti

Laptop: MSI GT80 Titan Sli

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

Du borde nog googla vad optimerat innebär.

Gjorde precis det och wikipedia berättade detta:

Citat:

Definitionen gäller för vilka typer av funktioner eller samband som helst. Uttrycken "optimal" och "optimera" används oftast, (lite slarvigt) vid finslipning av tekniska apparater, industriella processer eller algoritmer (tex datorprogram) där resultatet ofta inte är det bästa möjliga men dock en avsevärd förbättring av funktionen. Ännu mindre strikt används termen ibland i dagligt tal utan att de underförstådda sambanden alls har preciserats utan tas för intuitivt givna.

Hur kan någon säga att det inte är optimerat än? Lika mycket som du kan skrika att det inte är optimerat kan jag skrika att det är optimerat.
Tog en titt på synonymer.se också och detta berättar dom:

Citat:

göra så bra som möjligt, bringa till optimum, maximera

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Inaktiv

lite längre ner på wiki sidan:

Citat:

Vid optimeringar av datorprogram så talar man främst om två typer, utrymmesoptimeringar där man försöker göra programmet så litet som möjligt. Detta var vanligare förr då program- och arbetsminnen (primärminnen) var små, men det förekommer fortfarande vid konstruktion av mindre system. Den andra typen är tidsoptimeringar där målet är största möjliga beräkningskraft med minsta möjliga antalet instruktioner. Färre instruktioner innebär (oftast) att det tar kortare tid för programmet att klara uppgiften.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon40704:

lite längre ner på wiki sidan:

Ja, så hur kan någon säga att detta inte är optimerat? GTA V fick ju väldigt bra betyg för att spelet var optimerat men redan nu innan vi har en aning om hur detta blir så säger en del att det inte är optimerat. Jag förstår inte det.

Däremot förstår jag @hakd's första inlägg eftersom det inte stod i artikeln då att detta var systemkraven för ultra.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kevlarheart:

Hur ska ni nördar ha det? ena stunden gnäller ni på "jag kan inte utnyttja min yber hax elite dator".. och nu när det går, så klagas det istället..

De som beklagar sig över sin oförmåga att utnyttja sina yber hax elite-datorer är rimligtvis inte samma personer som de som klagar på att de behöver en sådan.

Detta verkar vara ett oroväckande vanligt fenomen att så fort en viss situation blir den omvända, så är det väldigt många som förutsätter att de som ogillade situationen är samma personer som de som ogillar den omvända situationen, trots att det är helt ologiskt.

För att gå tillbaka till ämnesfrågan lite, så tror jag det är mycket psykologi inblandad. Oavsett hur bra hårdvara man har, så är man lite missnöjd att man inte kan spela med de allra bästa inställningarna. Hade de bara försämrat grafiken såpass att kraven för ultra vore mer rimliga så hade nog inte så många tänkt på saken. Förutsatt att grafiken faktiskt rättfärdigar systemkraven.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 5800X | 32 GB Corsair Vengeance 3200 MHz | ASUS TUF Geforce RTX 3080

Permalänk
Medlem

Något jag tycker är lite märkligt är ju också VRAM-kravet, Fury X har ju bara 4GB men 6GB är rekommenderat? Samtidigt är det kortet rekommenderat för ultra.

Permalänk
Skrivet av Ozzed:

Jag menar att det inte borde vara lagligt att ingå avtal som säger att ett spel enbart kommer släppas till en konsol. Det borde vara upp till spelstudion och det skall vara styrt av efterfrågan. Så det som ligger närmast är väl det första du sa. Man ska inte kunna gapa om att "det här spelet finns bara till den här konsolen så vill du köpa det får du också köpa den här konsolen annars blir det inget".

Olagligt nej men att de inte borde finnas kan jag hålla med om men just nu är det ett nödvändigt ont. Många spel finansieras på detta vis och hade aldrig funnits utan det.

Så kanske någon gång i framtiden men inte nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Äntligen får vi PC folk ögongodis som inte helt The Division gav oss (Skulle, pga neddragen grafik)

Visa signatur

MSI X99A GODLIKE GAMING | i7-6950X 4.3GHz | 64GB RAM 3200MHz | RTX 2080

Nintendo Switch | PlayStation 5 | Xbox Series X

Min FZ Profil

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

*Ja, det är det idag. Jag sa att jag tycker det borde vara olagligt. Det missgynnar ju de konsumenter som har andra plattformar. Företagen har åt helvete får långt gående friheter i att fördärva för kunderna idag, tycker jag. Jag vill se en hårt reglerad marknad där det som gynnar konsumenten har prioritet.

Ska Volvo tvingas tillverka reservdelar som passar Porsche också? För det är missgynnar ju de konsumenter som köper en Porsche att volvoägare kan köpa billigare reservdelar.

Blir fan äcklad av att läsa sån här jävla kommunistskit. Flytta till Kina istället så blir du nog nöjd.

Visa signatur

[AMD FX8350 BE @ 4GHz] - [Arctic Cooling Freezer 13] - [2 x 4096 MB 1600MHz Corsair] - [GA-970A-DSP3] - [Sapphire R9 390 Nitro 8GB] - [EVGA Supernova G2 750W] - [2TB Seagate Desktop + 3TB Toshiba + 2TB Samsung G3 Station + 480GB Toshiba SSD] - [BenQ MK 2442 23.6"] - [QPAD OM-75]

Permalänk
Medlem
Citat:

OS: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
Processor: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHz (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHz (8 CPUs)
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD 7870 2GB
Storage: 65 GB available space
Sound Card: 100% DirectX 10 compatible

Detta är rekommenderat för GTA V, om det som rekommenderas i det spelet hade klarat ultra hade det betytt att spelet var bättre optimerat då eller att dom kunde gjort ultra snyggare för folk som hade bättre hårdvara och folk hade klagat på dom där jävla konsolerna som håller PC tillbaka?

ursäkta om jag gör många inlägg i tråden men tycker detta är ett intressant ämne.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk

Nu försvann den sista anledningen till att jag skulle köpa ett Xbox One.

Varför gnälla på kraven? Tycker det skalar otroligt bra, det är inte direkt några dyra grejer som krävs för att driva runt det och om man vill ha sitt ögongodis får man köra med sina highend grejer. Ser inte vad som är problemet.

Sen är jag ett stort fan av Remedy och deras spel, de har uttryckt sig flera gånger genom åren (även innan de vart köpta av Microsoft) att de gillar både PC och konsol. De hintade även att de ville ha Quantum Break på PC för något år sedan. De gjorde samma sak med Allan Wake. Jag litar på Remedy.

Utan Microsoft så kunde de ha gått i konkurs och Alan Wake hade aldrig blivit av. Visst vill jag att deras spel ska finnas på så många plattformar som möjligt men jag vill hellre att de ska fortsätta kunna göra spel överhuvudtaget än att konka.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av lanbonden:

Folk är fan aldrig nöjda, krävs ett bra grafikkort för att klara spelet på ultra så gnälls det för det och skulle det istället gå att maxa spelet med ett billigt grafikkort så gnälls det istället på att det är begräsnat av konsolerna..
Är väll bara att vara glad för att de satsar lite på PC versionen och låter de med bra hårdvara få lite mer ögongodis så kan de med sämre hårdvara lira på lägre inställningar. Kollar man min settings så borde till och med ett gammalt gtx580 klara spelet...

Sen att Microsoft valt att bara släppa directX12 till win10 är inte spelmakarnas fel även om det suger då jag också har noll intresse av att "uppgradera"..

Problemet är väl snarare att vad du får för prestandan inte känns så givande och att kräva Win 10 exklusivitet när man grinat till kleti och pleti om hur bra ens gamla win 3.1 dator skall funka med Win 10 känns det oerhört korkat. Om man visar upp grafik som är riktigt krävande och effekter som verkligen pressar och lämnar Xbox One versionen i kölvattnet dubbelt upp (låter inte så troligt IMHO) så kör på rejäla krav. Men Erfarenheten pratar emot det.

Visserligen må jag tillhöra gruppen folk - men jag gnäller inte på för lite grafik - jag gnäller på för lite innovation och idéer på spel. Förhoppningsvis kan 2016 leverera bra spel för 2015 var nog året med haussade spel som inte gick sådär jättebra...

Permalänk
Medlem
Skrivet av IshethZenunim:

Ska Volvo tvingas tillverka reservdelar som passar Porsche också? För det är missgynnar ju de konsumenter som köper en Porsche att volvoägare kan köpa billigare reservdelar.

Blir fan äcklad av att läsa sån här jävla kommunistskit. Flytta till Kina istället så blir du nog nöjd.

Rekommenderar dig att kolla upp vad kommunism är. Ozzed talar om regleringar, inte statligt övertagande. För övrigt håller jag med honom i att det innebär en problematik för konsumenter. Fria marknaden är inte ett demokratiskt system och man bör se upp med föreställningar om att med en helt oreglerad marknad så är alla människor fria.

Ot: Kul att se att det tänjs på lite gränser kring systemkrav(om de nu i slutändan stämmer). Ska bli intressant att se hur PC-versionen ser ut

Visa signatur

Nätagg: Fractal Design 1000W Platinum CPU: i7 4790k 4,4ghz RAM: 16gb GPU: Palit 1080

Permalänk
Medlem
Skrivet av Foolwolf:

Problemet är väl snarare att vad du får för prestandan inte känns så givande och att kräva Win 10 exklusivitet när man grinat till kleti och pleti om hur bra ens gamla win 3.1 dator skall funka med Win 10 känns det oerhört korkat. Om man visar upp grafik som är riktigt krävande och effekter som verkligen pressar och lämnar Xbox One versionen i kölvattnet dubbelt upp (låter inte så troligt IMHO) så kör på rejäla krav. Men Erfarenheten pratar emot det.

Visserligen må jag tillhöra gruppen folk - men jag gnäller inte på för lite grafik - jag gnäller på för lite innovation och idéer på spel. Förhoppningsvis kan 2016 leverera bra spel för 2015 var nog året med haussade spel som inte gick sådär jättebra...

Detta kan ju vara anledningarna till att windows 10 krävs:
1. Microsoft vill att fler som sitter med 7-8/8.1 ska uppdatera
2. Microsoft vill göra det till det första DX12 only spelet som gjorts eftersom det är dom som står bakom just DX12.
3. Både och.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem

Så länge det är väloptimerat ser jag inga problem med skyhöga prestandakrav. Köper man ett svindyrt system vill man ha spel som nyttjar det. Men sedan bör det självfallet inte se ut som en påse ruttnade löv på mediumsystem.

Visa signatur

🖥: CPU: Intel Core i7-4790K Mobo: Asus Maximus VII Gene GPU: ASUS GTX 1070 ROG Strix OC RAM: Corsair Vengeance Pro 16GB 2133Mhz SSD: Samsung 840 EVO 250GB PSU: EVGA SuperNOVA G2 750W CPU-kylare: Noctua NH-D15S Chassi: Fractal Design Arc Mini
🎧: Sennheiser PC 363D
📱: LG G6
🎧: Sony WH-1000XM2

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

Du borde nog googla vad optimerat innebär.

Skrivet av ClintBeastwood:

Gjorde precis det och wikipedia berättade detta:
Hur kan någon säga att det inte är optimerat än? Lika mycket som du kan skrika att det inte är optimerat kan jag skrika att det är optimerat.
Tog en titt på synonymer.se också och detta berättar dom:

Skrivet av ClintBeastwood:

Ja, så hur kan någon säga att detta inte är optimerat? GTA V fick ju väldigt bra betyg för att spelet var optimerat men redan nu innan vi har en aning om hur detta blir så säger en del att det inte är optimerat. Jag förstår inte det.

Däremot förstår jag @hakd's första inlägg eftersom det inte stod i artikeln då att detta var systemkraven för ultra.

Så för att kunna lira ett spel för 250 - 500kr på ultra så rekommenderar tillverkaren en GPU för runt 7000kr.

Om något är väl optimerat så ska du inte behöva extrem hårdvara, det är trots allt tillverkaren själv som satt rekommendationerna.

Litet smakprov på vilken GPU konsolerna motsvarar:
XBox One: somewhere between a 7770 and 7790
PS4: somewhere between a 7850 and 7870

Antingen så kommer konsolversionen vara extremt (verkligen extremt) nedskärd eller så är PC inte optimerat för fem öre.
så var tror du ?

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem

Såg ju mera ut som en trailer till en bra film än ett spel, man kan ju hoppas.

@lanbonden du skulle bara höra Finnen och vädret.. Det är ett evigt klagande.

Visa signatur

There is grandeur in this view of life, with its several powers, having been originally breathed into a few forms or into one; and that whilst this planet has gone cycling on according to the fixed law of gravity, from so simple a beginning endless forms most beautiful and most wonderful have been, and are being, evolved.

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

Så för att kunna lira ett spel för 250 - 500kr på ultra så rekommenderar tillverkaren en GPU för runt 7000kr.

Om något är väl optimerat så ska du inte behöva extrem hårdvara, det är trots allt tillverkaren själv som satt rekommendationerna.

Litet smakprov på vilken GPU konsolerna motsvarar:
XBox One: somewhere between a 7770 and 7790
PS4: somewhere between a 7850 and 7870

Antingen så kommer konsolversionen vara extremt (verkligen extremt) nedskärd eller så är PC inte optimerat för fem öre.
så var tror du ?

Men herregud. Du har väl inte den blekaste om hur snyggt dom har gjort ultra-alternativet i spelet? Tidigare klagades det på att utvecklarna hade en limit hur snyggt dom kunde göra ett spel på PC pga konsoler och nu när dom kanske lagt till lite extra godis så ska de som faktiskt investerat en jäkla massa pengar i sin dator inte kunna utnyttja det för det finns folk som oss som inte sitter med det allra värsta? En av fördelarna med PC är ju att man ska kunna välja vilken grafik/fps man vill åt med hjälp av den hårdvaran som man köpt. Men inte nu längre, för då ska det klagas på att det är dåligt optimerat, utan att vi omöjligt kan veta något om det.

Kul att du drar upp det där med att konsolversionen skulle vara nerskärd samtidigt som du verkar tycka att PC borde vara det för att alla inte har en gpu för 7000:-. Alla har inte en PC att spela på heller om man ser det så.
Varken du eller jag vet hur snyggt spelet kommer bli med maxade inställningar och hur bra det kommer flyta för folk med ett kort för 7000:-.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av lanbonden:

Folk är fan aldrig nöjda, krävs ett bra grafikkort för att klara spelet på ultra så gnälls det för det och skulle det istället gå att maxa spelet med ett billigt grafikkort så gnälls det istället på att det är begräsnat av konsolerna..
Är väll bara att vara glad för att de satsar lite på PC versionen och låter de med bra hårdvara få lite mer ögongodis så kan de med sämre hårdvara lira på lägre inställningar. Kollar man min settings så borde till och med ett gammalt gtx580 klara spelet...

Sen att Microsoft valt att bara släppa directX12 till win10 är inte spelmakarnas fel även om det suger då jag också har noll intresse av att "uppgradera"..

Är det satsning liksom Witcher 3 där Nvidia sabbade för sina äldre kort för att göra PR för nyaste kort? Detta är samma sak här. Reklam i vanlig "smidig" still som vi alla känner till och älskar hos MS.

Permalänk
Avstängd

Skyhöga krav? Nja. Två färre 980Ti än vad min burk har.

Visa signatur

///M4

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon127948:

Är det satsning liksom Witcher 3 där Nvidia sabbade för sina äldre kort för att göra PR för nyaste kort? Detta är samma sak här. Reklam i vanlig "smidig" still som vi alla känner till och älskar hos MS.

Är det reklam dom vill göra för DX12 så lär dom ju ha en press på sig att göra ett riktigt bra spel, grafiskt. Win-Win?

Förstår om detta är tråkigt för folk som inte uppdaterat än eller har planer på det. Microsoft kommer ju inte göra så det flyter sämre på äldre operativsystem (som det du skrev med Nvidia och äldre grafikkort) eftersom det förmodligen inte kommer starta alls, men detta är ju business och det funkar ju så.

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem

Quantum Break kommer till PC – får skyhöga systemkrav och DirectX 12 Tyvärr så är det inte= snygg grafik bara för att man har höga krav.

Om rubriken varit Quantum Break kommer till PC och får skyhöga grafiska effekter som man inte tidigare sett i spel då hade köpknappen börjat glöda. Jag tror det är många med mig som upplever näst intill ingen skillnad på normal läge och extrem läge i grafikinställningar på många spel.

(Jag upplever att speltillverkarna lägger in osynliga effekter i spel på ultra bara för att få tyst på de som köpt hårdvara till sin pc för +20`000, eller/och för att typ SWEclockers ska ha med deras spel i sin testsvit av spel)

Visa signatur

Ryzen 5800X ROG STRIX X570-f GAMING FlareX DDR43600 cl 14-14-14-34 EVGA FTW3 Ultra RTX 3090

Permalänk
Avstängd

Bådar ju väl när idioterna som utvecklat detta skapar vapenmodeller där reflex-siktet är bakåtvänt

Permalänk
Medlem
Skrivet av IshethZenunim:

Ska Volvo tvingas tillverka reservdelar som passar Porsche också? För det är missgynnar ju de konsumenter som köper en Porsche att volvoägare kan köpa billigare reservdelar.

Blir fan äcklad av att läsa sån här jävla kommunistskit. Flytta till Kina istället så blir du nog nöjd.

Jag har inte sagt något om priset. Men det är i så fall att jämföra med att väljer man volvo så får man klara sig utan dubbdäck för de har exklusivitetsavtal med Porche.

Sen är det säkert nyttigare att försöka förstå andras argument än att sätta kommuniststämpel på allt man ogillar, men det är klart att det är bekvämare så så det är väl mer lockande med den vägen.

Jag har inte begärt att staten ska äga allt, bara att företag skall vara laga tvingade att vara hederliga mot sina kunder.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

@Nyhet Varför skippade ni att också ta med dom rekommenderade systemkraven? Känns som att dom är lite mer relevanta än Ultra systemkraven.

Visa signatur

Desktop: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG B650E-F | Deepcool LT720 | Gainward Phantom RTX 4090 | 64 GB G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5-6000 | WD Black SN850X | Lian Li Lancool 216 | Corsair RM1000x SHIFT | LG Oled LX3 (Flex) 42" | Roccat Kone Pro Air | Logitech G915 TKL Brown | Windows 11 Pro

Permalänk
Medlem

Max payne och Alan wake är mina 2 favoritspel så har skyhöga förväntningar på det här. Man undrar ju hur dx12 kommer att prestera men en upgrade blir det nog på gpu fronten.

Visa signatur

NR200P. SF600 V2. 5600X. Asus B550-I. 32GB 3600 CL16. RTX 3070. PG278QR. Oculus Rift S.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ClintBeastwood:

Men herregud. Du har väl inte den blekaste om hur snyggt dom har gjort ultra-alternativet i spelet? Tidigare klagades det på att utvecklarna hade en limit hur snyggt dom kunde göra ett spel på PC pga konsoler och nu när dom kanske lagt till lite extra godis så ska de som faktiskt investerat en jäkla massa pengar i sin dator inte kunna utnyttja det för det finns folk som oss som inte sitter med det allra värsta? En av fördelarna med PC är ju att man ska kunna välja vilken grafik/fps man vill åt med hjälp av den hårdvaran som man köpt. Men inte nu längre, för då ska det klagas på att det är dåligt optimerat, utan att vi omöjligt kan veta något om det.

Kul att du drar upp det där med att konsolversionen skulle vara nerskärd samtidigt som du verkar tycka att PC borde vara det för att alla inte har en gpu för 7000:-. Alla har inte en PC att spela på heller om man ser det så.
Varken du eller jag vet hur snyggt spelet kommer bli med maxade inställningar och hur bra det kommer flyta för folk med ett kort för 7000:-.

Precis som vanligt om du tar en titt på youtube så behöver man jämföra bild bredvid bild för att se skillnaden och att du skulle behöva en GPU dyrare än en konsol är ju bara ett tecken på att Konsolerna är optimerade till max medans PC inte lades så mycket tid på.

Ta TR som exempel:
https://www.youtube.com/watch?v=CJ8lflAizAI

Det måste vara extremt mycket ögongodis i PC versionen som inte konsolerna inte får om spelet nu skulle vara optimerat till PC som du säger.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

Precis som vanligt om du tar en titt på youtube så behöver man jämföra bild bredvid bild för att se skillnaden och att du skulle behöva en GPU dyrare än en konsol är ju bara ett tecken på att Konsolerna är optimerade till max medans PC inte lades så mycket tid på.

Ta TR som exempel:
https://www.youtube.com/watch?v=CJ8lflAizAI

Det måste vara extremt mycket ögongodis i PC versionen som inte konsolerna inte får om spelet nu skulle vara optimerat till PC som du säger.

Har du tänk på att:

1. Konsollerna går att optimera bättre så länge inte utvecklarna använder DX12 eller Vulkan till PC-versionen.

2. Upplösning? De flesta PS4 och Xboxone-spel körs inte ens i 1080p (30fps), medan du ofta kan köra i 1440p i (60fps) på PC. Mycket högre upplösning och dubbelt upp i fps mao.

3. Grafiskt är det ofta bättre, upplösning redan nämnt, antialiasing metoderna går att dra upp, skuggorna går att öka kvalitén på, hår/pälseffekter, tesselering osv osv.

Slutsats: Bara för att du inte kan se eventuella skillnader på ett ofta komprimerat youtubeklipp så betyder det inte att det inte finns väsentliga skillnader.

Visa signatur

If you follow the herd you are going to have to step through a lot of manure. Have the courage to trust in yourself and follow your own path.

Permalänk
Medlem
Skrivet av elajt_1:

Har du tänk på att:

1. Konsollerna går att optimera bättre så länge inte utvecklarna använder DX12 eller Vulkan till PC-versionen.

Titeln är DX12

Skrivet av elajt_1:

2. Upplösning? De flesta PS4 och Xboxone-spel körs inte ens i 1080p (30fps), medan du ofta kan köra i 1440p i (60fps) på PC. Mycket högre upplösning och dubbelt upp i fps mao.

Att konsoler renderar i lägre upplösning och skalar upp är inget nytt, ändå har dom en GPU som är extremt gammal om du jämför med pc.
GPU som konsolerna motsvarar finns inte ens att köpa till PC längre och klassas föråldrat, ändå klarar dessa driva titlarna.

Rekommenderade PC specs brukar som regler följa 1080p och 60fps när tillverkarna släpper dessa.

Skrivet av elajt_1:

3. Grafiskt är det ofta bättre, upplösning redan nämnt, antialiasing metoderna går att dra upp, skuggorna går att öka kvalitén på, hår/pälseffekter, tesselering osv osv.

Rekommenderade GPU'n kostnaden är mera än hela konsolen, hur många 100% ögongodis har dom lagt på egentligen.

Skrivet av elajt_1:

Slutsats: Bara för att du inte kan se eventuella skillnader på ett ofta komprimerat youtubeklipp så betyder det inte att det inte finns väsentliga skillnader.

Du verkar helt missa slutsatsen jag försöker dra:
konsolerna har grymt mycket sämre hårdvara och kommer med högsta grafiska inställningen när du kör nya titlar. Att dom renderar i lägre upplösning och att FPS ofta får lida är inget nytt. Men ställer du hårdvara mot hårdvara så börjar man ju undra vad som hände med PC versionen om dom rekommenderar 980 TI.

Antingen så har dom släppt x antal steg högre på AA eller så är det precis som jag försökt få fram hela tiden dåligt optimerat för PC för att spara pengar i utvecklingen.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället