Hovrätten: The Pirate Bay-domäner tillfaller svenska staten

Permalänk
Medlem
Skrivet av formerself:

Jag säger inte någonstans att TPB = Hitler (Edit: ok, jag kanske gjorde det lite indirekt. Ozzed jämförde TPB med en knarkfabrik och jag jämförde knarkfabriken med Hitler). Jag använde ett exempel om att länder bör ha möjlighet att döpa om sina egna gator, eftersom gatunamn användes som liknelse för domännamn... En liknelse som jag inte höll med om.

Nåja. Folk spårar ut för lätt. Jag ville diskutera ägande av domännamn. Andra vill diskutera om fildelning och torrent-sidor är lagliga eller inte. Två skiljda ämnen.

Ett domännamn är en adress. Det är svårt att komma ifrån det. Och om nu staten ska få förverka domäner så tror jag det finns långt viktigare domäner att förverka än TPB. Men jag tycker som sagt att det är sjukt. Det är som att tvinga en vapentillverkare att upphöra med sin tillverkning och lägga ner sitt varumärke för att vissa individer använder deras vapen för att mörda folk.

Ansvaret för ett brott borde ligga på den enskilde som utför brottet. Inte på dem som tillhandahåller verktyg som potentiellt kan användas för brottslig verksamhet.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem

Ser med glädje fram emot att staten beslagtar domänen för nästa storbolag som skattefuskar för miljarder. Ska köpa mig en popcornmaskin och ladda den enbart för det.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Nödvändigt

Permalänk
Medlem
Skrivet av formerself:

Nu kommer vi in på de bättre jämförelserna och lite mer relevanta frågor.
Visst finns det ett problem i att företag kan påverka lagar för egen vinning, men i dessa fall är det nog ett större problem att verksamheten man sysslar med klassas om olaglig än att man förlorar sitt domännamn. Man har inte så mycket nytta av domänen längre, så länge man inte tänker fortsätta verksamheten trots domstolsbeslut. Är det en gråzon bör man kanske köra på för att testa lagarna. Det var t.ex. så Sveriges konsultverksamhet startade. UberPOP verkar vara ute ut bilden nu eftersom det nog stämde att det var mer svarttaxi än samåkning. Jag skulle tro att Uber startar ett nytt företag under nytt namn som kan tänja på samåkningsgränserna utan att riskera Uber-varumärket (och deras domän såklart).

Det borde finnas andra exempel på företag som stängts ner och domänen beslagtagits, där verksamheten inte varit en gråzon. Vad händer med domänen där? Är det IIS som kontrollerar den och vad får de göra med den? Om IIS t.ex. skulle placera domänen i karantän i 50+ år, varför ska staten ens vilja ha kontroll över den då?

Fast nu dömdes de ansvariga till medhjälp av brott mot upphovsrättslagen, det vill säga att deras verksamhet i sig inte var brottslig (utan användarna som faktiskt begick brott) vilket är en ganska stor skillnad i mina ögon. Precis som du säger har domänen i sig ett ytterst ringa värde, därav kan man ställa sig frågande till varför en så stor tvångsåtgärd är av nytta för någon, annat än att vara en symbol eller signal av någon sort.

Förlusten av just domännamnet kan dock vara av ganska stor vikt. Att uberpop stängdes är också ganska konstigt egentligen, resonemanget var visst att skatt inte betalades på vinsten som föraren fick. Vilket är konstigt eftersom det är ganska små summor vi talar om. Att det skulle vara svarttaxi låter som något från Svenska Taxiförbundets ledarsida om man egentligen granskar det hela.

I Sverige har det nog aldrig hänt (se https://www.iis.se/blogg/kommer-se-stanga-ner-thepiratebay/ ). Finns ingen som helst nytta i domänen i sig - det är innehållet och det kommer du inte åt genom att konfiskera domänen.

Fortsätter argumentera att detta är ett dumt beslut utan någon egentlig nytta men som leder till inskränkningar på varje svensk medborgares integritet.

Permalänk
Legendarisk
Skrivet av Freddyboy:

Ha i åtanke att Sweclockers personal stöttar beslutet. De tar bort inlägg/delar ut varningar så fort du skriver något om tpb/nedladdning etc. Personalen köper förmodligen fortfarande musikskivor i butik.

"Personalen"? Det lät kyligt. Hur som helst, det är tillåtet att diskutera diskutera TPB och piratkopiering ur ett akademiskt perspektiv, däremot är det inte tillåtet att t.ex. länka till piratkopierat material. Du kan läsa mer om orsakerna i vår F.A.Q. om §7.

Visa signatur

Abstractions all the way down.

Permalänk
Medlem

Med samma logik...

...så ser jag med intresse fram emot den åklagare och domstol som beslagtar: http://hells-angels.se/

Visa signatur

Väntar på: E8400,GA-G33-DS3R iG33, 2x2GB Mushkin XP2-6400,Seasonic S12 Energy+ 650W, GeForce 8800GTS 512MB, Antec P182, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer mm!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Locklyn:

...så ser jag med intresse fram emot den åklagare och domstol som beslagtar: http://hells-angels.se/

Hells Angels har inte lika starka krafter mot sig ironiskt nog.

Permalänk
Medlem
Skrivet av twk:

Jag verkar vara rätt ensam om att tycka att domslutet känns rimligt. Domänen har använts till brottslig verksamhet och att den förverkas, eller tillfaller staten, känns inte särskilt konstigt.

Förutom att man i samma veva kan tycka att svenska staten ska överta Google.se - eftersom man genom deras tjänst kan hitta sätt att komma i kontakt med IS-rekryterare, hitta bombrecept, barnpornografi och värst av allt; piratkopierad film och musik(!!). Om vi pratar om de lagliga grunderna till hur TPB bedöms bryta mot lagen.

Men sedan så är ju själva domännamnet en bagatell som inte ens är värd att jaga efter, vilket jag tror strör vidare i den röra som är TPB-fallet. Dels gör det ingen påtaglig nytta, då utgivaren kan ha (och i många fall har) flera domäner. Samt att det finns en risk för att man banar väg för ett mer flitigt domänövertagande.

Permalänk
Skrivet av Ozzed:

Ett domännamn är en adress. Det är svårt att komma ifrån det.

Jag kan verkligen inte hålla med alls här. Likheterna mellan en bostadsadress och ett domännamn räcker inte längre än att de beskriver en plats.

Jag kan tänka mig att ändra min åsikt när alla domäner jag kontrollerar skrivs in i folkbokföringen.

Permalänk
Medlem

Men vad är det för fel, är ni socfall hela bunten eller?
Ni ska ha ALLT gratis och bara sko er på andras bekostnad, fy fan!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Många av dagens spel kan väl inte piratkopieras och spelas online så där är det ingen mening att piratkopiera. Gamla spel kopieras då det är nostalgi och kan vara svårt att hitta, eller man tidigare köpt ett exemplar så varför betala igen för ett 15+ år gammalt spel?

Program - Adobe tjänar storkovan på att Photoshop har varit populärt att piratkopiera. MacOS är gratis och Windows vill ingen använda frivilligt.

Musik piratkopieras inte mycket idag pga strömningstjänster. Om utbudet är skit på dessa tjänster så är det inte piratkopierarnas fel i detta fallet utan ofta skivbolagen. Vem bryr sig om megakändisarnas inkomster som ligger på ett par miljoner dollar om året?

Filmer piratkopieras men det är för att utbudet är idag av så låg kvalitet att det är inte värt pengarna och att gå på bio kostar apa idag. X-Men: Apocalypse ligger på 125 kr och då inte ens 3D. En fördel med Hyreshästföreningen med biljetter för 80 kr.

Piratebay och andra sidor som den är ofta en tjänst för att hitta det mycket udda. Det finns andra som hamstrar och har många TB med data men dessa gömmer sig på andra ställen. På dessa ställen är det verkligen guldgruvor för dom udda musikalbumen, TV-seriena och annat som inte hittas någon annan stans och ofta inte ens i butiker eller skivsamlingar. När APB-maffian går till attack mot dessa ställen så attackerar dom kulturarkiven många har byggt upp på sin fritid på egen bekostnad. "Ni är bara tillåtna att konsumera det vi tillåter."

Det APB och nu domstolen har gjort går i spåren av bokbränning. Men vad kan man förvänta sig av etablissemanget?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lessismore:

Men vad är det för fel, är ni socfall hela bunten eller?
Ni ska ha ALLT gratis och bara sko er på andras bekostnad, fy fan!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Hela bunten? Personligen gillar jag inte principen bakom beslutet, betalar för mina spel har jag gjort sedan länge (tittar på mina 400+steam spel och undrar när jag ska få spela dem, pensionen kanske) det är väldigt mycket krut på det här kontra företag som smiter från miljarder i skatt, organiserad brottslighet på hög nivå mm enligt min egen mening. Sedan kan jag tycka att "socfall" är ett kränkande uttryck, det finns människor som inte har något annat val pga sjukdom/missbruk eller annat än att leva på sociala, det är en del av samhällskontraktet vi har här i landet...

Visa signatur

Väntar på: E8400,GA-G33-DS3R iG33, 2x2GB Mushkin XP2-6400,Seasonic S12 Energy+ 650W, GeForce 8800GTS 512MB, Antec P182, Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer mm!

Permalänk
Medlem
Skrivet av formerself:

Jag kan verkligen inte hålla med alls här. Likheterna mellan en bostadsadress och ett domännamn räcker inte längre än att de beskriver en plats.

Jag kan tänka mig att ändra min åsikt när alla domäner jag kontrollerar skrivs in i folkbokföringen.

En domänadress kan ha flera olika ägare och det är inte själva domännamnet som är olagligt. Som sagt.. Om ett brott begås på en viss plats så betyder inte det att staten har rätt att så att säga förverka den adressen, så vad är logiskt?

Eller såhär... Du har domänen pellesknark.se. Du säljer bilbarnstolar och blomjord. Inget brottsligt i det, och polisen är förmodligen inte ett dugg intresserad av verksamheten. Sen kommer Nisse och köper domänen när den löpt ut, och han säljer knark via den. Polisen beslagtar domänen vilket innebär att du i så fall inte kan köpa tillbaka den.

Piratebay.se skulle ju t. ex kunna användas om man har en butik som säljer piratkostymer eller liknande.

Det är helt enkelt ett allderles för trubbigt verktyg som staten anser sig ha rätt till..

Dessutom borde det här gå stick i stäv med den i allmänhet neoliberala synen på Swec. Dvs att staten ska ha så lite inblandning i samhället som möjligt och vänstern är ond, men det är helt plötsligt OK om staten går in och tar över folks domäner? Lagom konsekvent moral där...

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lessismore:

Men vad är det för fel, är ni socfall hela bunten eller?
Ni ska ha ALLT gratis och bara sko er på andras bekostnad, fy fan!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Sådan är kapitalismen, otack är den armes lön.

Visa signatur

🖥️:Phanteks Evolv X | Ryzen 7 5800X3D | Noctua nh-d15 chromax.black | 8x Noctua NF-P14s Redux 1500 | Gigabyte x470 Aorus Gaming 7 Wifi | Kingston Renegade 32Gb 3600Mhz | Samsung 990 Pro | ASUS TUF 3080 12Gb | Cougar CM 700W | Acer XB27HU | Mionix Naos QG | CM Storm QuickFire TK MX Blue |

"Bättre bli motbevisad - än förklarad skyldig"

Permalänk
Avstängd

I nordstan och avenyn begås det väldigt många brott och 99.9% är betydligt grövre än att kopiera en fil.
Undra vad svetsministern har tänkt göra med dom adresserna? Riva skiten?
För att inte tala om hisingen?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Asus Z97M-plus | i7 4790k @4.8Ghz | Aorus 1080Ti | FD Integra M 750W | Vengence 2x8 GB Ram | FD Define Mini C | Evo 850 500GB | Intel 750 1.2TB | AOC AG271QG

Permalänk
Medlem

Köpte den här innan http://piratebaytwo.se som nu länkar till The Piratebay. Man kanske skulle ordna ett script som skannar alla olika TPB domäner och slumpvis väljer en som är uppe.

Svenska staten kan ju höra av sig om de vill köpa domänen dyrt. Kan tänka mig att lägga mig på priset av en dyr och onödig rättsprocess så blir det enklare för oss alla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr.Borka:

Förutom att man i samma veva kan tycka att svenska staten ska överta Google.se - eftersom man genom deras tjänst kan hitta sätt att komma i kontakt med IS-rekryterare, hitta bombrecept, barnpornografi och värst av allt; piratkopierad film och musik(!!). Om vi pratar om de lagliga grunderna till hur TPB bedöms bryta mot lagen.

Men sedan så är ju själva domännamnet en bagatell som inte ens är värd att jaga efter, vilket jag tror strör vidare i den röra som är TPB-fallet. Dels gör det ingen påtaglig nytta, då utgivaren kan ha (och i många fall har) flera domäner. Samt att det finns en risk för att man banar väg för ett mer flitigt domänövertagande.

Jag tycker inte att Google.se är en relevant jämförelse. TPB bygger på torrents till piratkopierat material och grundarna fängslades pga att de drev siten. Det är inte det samma som en allmän sökmotor.

Permalänk
Medlem

Det är tur att jag aldrig gick in i rättssystemet. Skulle aldrig kunna leva med mig själv när jag begår lagbrott och låter lobbyister och annat patrask stifta lagar. Usch. Svenska staten och vårt rättssystem är besvärande färgat. Etablissemanget har segrat.

Visa signatur

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Permalänk
Vila i frid

Man skulle kunna tro att Hovrätten läst Don Quijote via uj3wazyk5u4hnvtk.onion istället för fup.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Lessismore:

Men vad är det för fel, är ni socfall hela bunten eller?
Ni ska ha ALLT gratis och bara sko er på andras bekostnad, fy fan!!!

Skickades från m.sweclockers.com

Vi kanske inte älskar att slicka kängor, men till skillnad från dig dömer jag ingen. Den här tråden handlar om förverkandet av domäner, inte piratkopiering. Skäms.

Permalänk
Medlem

Jahapp, det verkar som det är dags att sluta använda .se.

Permalänk
Medlem

Jag tycker staten kan stänga ner alla vägar också, finns ju kriminella som använder dem när de gör brott.

Detta är helt fel väg att gå och att domstolen inte inser att censur inte är något bra, är de bra allt korkade. Vet inte heller riktigt meningen med detta. Medelsvenssons som bara googlar fram PirateBay kommer fortfarande få upp alla copy cats som använder samma torrents, och för de mer tekniska piraterna kommer bara slå in en annan address, alt använda en annan sökmotor.

Är det för att statuera exempel? Detta lär ju bli ett prejudikat för framtida dommar så de kan stänga ner vad de vill...

Permalänk
Medlem
Skrivet av twk:

Jag tycker inte att Google.se är en relevant jämförelse. TPB bygger på torrents till piratkopierat material och grundarna fängslades pga att de drev siten. Det är inte det samma som en allmän sökmotor.

Sant. Hade Syrien rätt att stänga net twitter för att sidan användes för att mana till uppvigling?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Men.. Hallå?

Om jag köper en tomt, och bygger en knarkfabrik på tomten.. Så kan alltså staten förverka adressen "eftersom den använts i brottsligt syfte"?

Det här är inte logiskt. Det är så uppenbart att någon beställt domen. Avgå.

Ja staten eller kommunen kan förverka din tomt för mindre saker än så. 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Stoff3th3m4n:

Kniven i det här fallet är din egen dator. Det är väl knappast någon som tagit upp fall av konfiskering av datorer här?

Inte vad jag vet, däremot håller jag inte med dig om att PB inte skulle vara "kniven" i exemplet. Det är väl med PB du piratkopierar filer eller?
Innan du fördjupar dig i någon fånig bortförklaring som att PB bara är en mellanhand, att det bara är "paket", inte filmer, som skickas fram och tillbaka eller att PB inte tillhandahåller någonting, utan att det är användarna...bla bla bla...så kan du fråga dig det här:
Kan du använda PB (den HÄR "kniven") för att tanka hem filer nu, eller måste du leta reda på ett annat ställe för piratkopiering (ny "kniv")?

Även ifall det (i det här fallet) är surt så kan man ju knappast klaga på att en rättsmyndighet gör sitt jobb. Hade du och de andra som gör det klagat på "Statens" metoder ifall PB uteslutande använts som ett stort, välkänt pedofilnätverk, där äcklena satt och delade sina filmer/bilder med varandra? Hade folk då varit så ivriga med att högljutt gnälla om att "men PB är bara en mellanhand", "det är inte PB som är skurkarna, de bara tillhandahåller möjligheten att på ett enkelt sätt dela bild/film våldtagna barn globalt".

Jag gillar inte domarna personerna bakom PB fick, de var helt oproportionerliga, men bara för att lagstiftningen inte hunnit ifatt tekniken betyder det inte att de inte gjort något fel. ALLA vet vad PB används till främst: Piratkopiering av film mm. Även ifall det grämer mig en aning att den är nere för gott så är jag också rätt glad över att en rättsinstans ÄNTLIGEN får igenom ett domslut baserat på sunt förnuft, istället för att helt utan koll bara sitta och högläsa ur lagboken.
Är det en sådan lagtolkning vi vill ha så tycker vi naturligtvis också att Copyswe ska ha ersättning för allt som kan lagra "P R I V A T kopierade filer och att SVT kan kräva tv-licens av alla med internetåtkomst då SVTPlay tillgängliggjorts på nätet.

Visa signatur

MB: Asus ROG Strix Z370-E Gaming // CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: Asus RTX 3080 TUF OC // Acer Predator XB271HU
RAM: Corsair 16GB DDR4 3000Mhz // PSU: Corsair 750W HX
SSD: Samsung 840 Pro 128GB + 850 EVO 250GB + 850 EVO 500GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dem8n:

Ja staten eller kommunen kan förverka din tomt för mindre saker än så. 😊

Skickades från m.sweclockers.com

Nej det kan de inte. Expropriering får bara ske om det är till nytta för allmänheten eller nödvändigt för att infrastrukturen i samhället ska fungera, typ om de vill dra en motorväg och din tomt är i vägen. De är dessutom tvingade att ge marknadsmässig ersättning. De köper alltså tomten/fastigheten, snarare än förverkar den.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiggin:

Inte vad jag vet, däremot håller jag inte med dig om att PB inte skulle vara "kniven" i exemplet. Det är väl med PB du piratkopierar filer eller?
Innan du fördjupar dig i någon fånig bortförklaring som att PB bara är en mellanhand, att det bara är "paket", inte filmer, som skickas fram och tillbaka eller att PB inte tillhandahåller någonting, utan att det är användarna...bla bla bla...så kan du fråga dig det här:
Kan du använda PB (den HÄR "kniven") för att tanka hem filer nu, eller måste du leta reda på ett annat ställe för piratkopiering (ny "kniv")?

Fast nu är det ju precis så som är fallet, och det håller till och med Sveriges rättsväsen med om. Bittorrentteknik fungerar ju så att delningen sker p2p, det Piratebar egentligen ungefär ett arkiv som för protokoll som "Kalle, Pelle och Nisse har kopior på den nya Åsa-Nisse filmen, här är deras adresser". Själva sidan har ju som bekant inga filer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Efta:

Fast nu är det ju precis så som är fallet, och det håller till och med Sveriges rättsväsen med om. Bittorrentteknik fungerar ju så att delningen sker p2p, det Piratebar egentligen ungefär ett arkiv som för protokoll som "Kalle, Pelle och Nisse har kopior på den nya Åsa-Nisse filmen, här är deras adresser". Själva sidan har ju som bekant inga filer.

Nä, och nu när den sidan, som existerade enbart för att "Kalle, Pelle och Nisse" skulle få kontakt med varandra har stängts ner, hur ska "Kalle, Pelle och Nisse"då få kontakt med varandra? Mission accomplished. Eller hade du varit mer bekväm med att rättsväsendet hittat ett sätt att spåra alla som laddat upp/ner upphovsrättsskyddat material mot varandra och knackat på dörren hos samtliga istället?

Visa signatur

MB: Asus ROG Strix Z370-E Gaming // CPU: Intel Core i7-8700K
GPU: Asus RTX 3080 TUF OC // Acer Predator XB271HU
RAM: Corsair 16GB DDR4 3000Mhz // PSU: Corsair 750W HX
SSD: Samsung 840 Pro 128GB + 850 EVO 250GB + 850 EVO 500GB

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wiggin:

Inte vad jag vet, däremot håller jag inte med dig om att PB inte skulle vara "kniven" i exemplet. Det är väl med PB du piratkopierar filer eller?
Innan du fördjupar dig i någon fånig bortförklaring som att PB bara är en mellanhand, att det bara är "paket", inte filmer, som skickas fram och tillbaka eller att PB inte tillhandahåller någonting, utan att det är användarna...bla bla bla...så kan du fråga dig det här:
Kan du använda PB (den HÄR "kniven") för att tanka hem filer nu, eller måste du leta reda på ett annat ställe för piratkopiering (ny "kniv")?

Även ifall det (i det här fallet) är surt så kan man ju knappast klaga på att en rättsmyndighet gör sitt jobb. Hade du och de andra som gör det klagat på "Statens" metoder ifall PB uteslutande använts som ett stort, välkänt pedofilnätverk, där äcklena satt och delade sina filmer/bilder med varandra? Hade folk då varit så ivriga med att högljutt gnälla om att "men PB är bara en mellanhand", "det är inte PB som är skurkarna, de bara tillhandahåller möjligheten att på ett enkelt sätt dela bild/film våldtagna barn globalt".

Jag gillar inte domarna personerna bakom PB fick, de var helt oproportionerliga, men bara för att lagstiftningen inte hunnit ifatt tekniken betyder det inte att de inte gjort något fel. ALLA vet vad PB används till främst: Piratkopiering av film mm. Även ifall det grämer mig en aning att den är nere för gott så är jag också rätt glad över att en rättsinstans ÄNTLIGEN får igenom ett domslut baserat på sunt förnuft, istället för att helt utan koll bara sitta och högläsa ur lagboken.
Är det en sådan lagtolkning vi vill ha så tycker vi naturligtvis också att Copyswe ska ha ersättning för allt som kan lagra "P R I V A T kopierade filer och att SVT kan kräva tv-licens av alla med internetåtkomst då SVTPlay tillgängliggjorts på nätet.

Du missar tyvärr en oerhört viktig punkt i hela den här diskussionen. Sedan missförstod du min liknelse även en andra gång, så vi försöker på ett annat vis istället tror jag.

Den viktiga punkten du missar är att det inte enbart är illegal fildelning som förekommer på TPB. Det är just därför som alla liknelser är relevanta om hur ologiskt det faktiskt är hur staten och rättsväsendet hanterar detta. Jag kan säga till dig att man kan döda någon med en kniv så knivar ska förbjudas och konfiskeras. Då kan du kontra med att knivar används faktiskt mycket till annat också så det vore orättvist att ta ifrån alla deras knivar samt konfiskera tillverkning, distributionsställe osv. Det är helt rimliga liknelser efter som det absolut inte enbart sker illegal fildelning på sajten i fråga.

Biten som faktiskt är viktig här, är inte huruvida en del folk fildelar eller inte. Jag förstår att det vid en första anblick kan ses som kärnan i det hela, men det som faktiskt är intressant är att se hur ologiskt staten och rättsväsendet faktiskt är beredda att tolka den här typen av frågor för att göra företagen och lobbyisterna nöjda.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Avstängd

En av dom som skapade Piratebay sa under rättegången att det var pengarna dvs girigheten som gjorde att dom ville skapa Piratebay, även om han inte hade sagt det är det uppenbart. Har man inte på adblock och går in på deras sida är det nedlusat med adware, flashreklam, popupreklam, det är helt klart att det är pengarna som gör att dom vill ha igång det. Är man ute efter piratsaker finns det betydligt bättre, smidigare sätt. Så om svenska staten vill beslagta Piratebays domäner är det helt okej för min del. Copyswede borde förbjudas dom är inte bättre än maffiaindrivare, dåligt att Sverige låter sig påverkas av USA i så pass hög grad, Assange, Snowden etc.