Radeon RX 6800 XT från partner "lanseras" – en handfull kort till Sverige

Permalänk
Medlem
Skrivet av Donnerstal:

Ca 5 min efter lansering fanns det ca 50 st kvar hos Komplett. Inte svår att få tag i jämfört med 3080 och 6800 XT.

Komplett har redan sagt att detta inte är stämmer, allt var slutsålt 15.05. Och med tanke på hur segt ordersystemen uppdaterar sig i sådant tryck var det troligtvis innan. Du skulle sedan få ett mail om du var en av de lyckligt lottade att få ett kort, många som fått sina orders avbokade.

https://facebook.com/Komplettse/photos/a.10150632822370244/10...

Visa signatur

Jobbdator: Macbook Pro 16" | M1 Pro | 32GB RAM | 1TB Lagring

Permalänk
Medlem
Skrivet av DeadByBirth:

Blir så trött på alla "mitt <insert random GPU> får hänga med ett tag till"-kommentarer.

Behöver vi alla veta det?

Behöver vi alla veta åsikterna du haft om diverse kommentarer genom tråden heller? Nja, skulle inte tro det. Men du valde ju att dela med dig av dem ändå. Är ju exakt samma sak där...tillförde du något? Möjligen. Men ur visas synvinkel kanske inte alls.

Folk skriver ju om allt möjligt kors och tvärs. Vissa spekulerar, andra ger upp jakten på uppgradering som det du reagerade på, andra har kul åt fanboys osv osv, allt i olika grad av relevans för ämnet i fråga och ibland stannar det vid enstaka påståenden ingen citerar och ibland blir det längre diskussioner av det.

Jag ser ingen vits med att haka upp sig på just detta allvarligt talat. Men du gjorde ju det, det framgår inte annat än att du retar dig på det dock. Kunde ju utvecklat det då i din kommentar eller så är din kommentar inte mer värd än den du attackerade egentligen. Om man ska vara krass.

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Aja82:

Absolut. Den korta historien är att alla 3 kommer från när Inet haft gröna bockar på sina kort. Dock har jag personligen "bara" fått tag på två kort. Ett tredje kort är inblandat bytesvägen men ursprungligen kommer alla från Inet.

Mena inget illa för info bara. Rent nyfiken för jagar kort som klamydia på spring break nämligen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av black south:

vilket skämt haha!
skryter om att dom ej kommer lansera en ''pappers lansering'' men blir värre än så x-D

Vad är värre än en papperslansering? En pergamentlansering?

Permalänk
Medlem
Skrivet av JesperDa:

Även Inet hade 6800 kvar en stund, jag la min beställning 15:20 på ett PowerColor 6800 som gick igenom utan problem ( och det kom några dagar senare ).

Så lanseringen av PowerColor 6800 var igår. Du beställde den igår 15.20 och idag "några dagar senare" har du redan kortet? Har du även en tidsmaskin kanske? 🤔

Visa signatur

AMD Ryzen 7800X3D, Asus TUF X670E, G.Skill 32Gb 6000mhz CL30, PowerColor 7900XTX Hellhound 24GB, Arctic Liquid Freezer II 360, ASUS TUF Gaming 1000W Gold, Kingston KC3000 1TB NVMe, Samsung 980 1TB NVMe, Antec Torque ATX, Acer Predator X34GS 180hz.

Permalänk
Medlem

han menar nog onsdags förra veckan då refskort släpptes.

Visa signatur

In science we trust!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin1984:

Så lanseringen av PowerColor 6800 var igår. Du beställde den igår 15.20 och idag "några dagar senare" har du redan kortet? Har du även en tidsmaskin kanske? 🤔

Powercolor och andra sålde referenskort från AMD på första lanseringsdagen

Permalänk
Medlem

Tur att Nvidia höll sig till Samsung. Tänk om dom skulle varit med och brottats om kretsar hos TSMC också...

Visa signatur

sweclockers prestandaindex

Efter 10 kommer 11.
Efter 99 kommer 100.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ddelin:

AMD kommer så klart att utnyttja sin förmodat begränsade kapacitet till att tillverka produkterna med högst mariginal, d.v.s. CPUer, tror vi kommer få se bra tillgång på dom ganska snart.
Stora GPU:er för nisch marknaden high-end gaming kommer så klart få stå tillbaka om dom måste välja.

Skrivet av Yoshman:

Är det så självklart att AMD tjänar mer på CPU än på GPU? Om man ställer 5950X mot 6800XT är det rimligen högre marginaler på det förra, men volymerna för CPU ligger på 5600X och nedanför. ...

Jämförelsen haltar och stämmer inte med nuläget.
Gällande AMDs produkter på 7nm:
1. För närvarande är det den 64-kärniga modellen av nya Epyc som är storsäljande (läs: redan sålda) CPU. Leverans pågår i stora kvantiteter till flera molnservrar. Ur en 7nm Wafer få man ut ungefär lika många sådana processorer som "Big Navi"-GPUer, men vinstmarginalen är mycket högre. AMD vill/måste ta marknadsandelar inom server, så detta har mycket hög prioritet.
2. Mindre/billigare Epyc tillverkas också, för att klara lagda beställningar och ta marknadsandelar.
3. AMD ska uppfylla redan lagda (stora) beställningar på APU till spelkonsoler.
4. Det finns ett stort sug efter laptop-APU, där AMD också behöver ta marknadsandelar. (Efterfrågan överträffar AMDs förväntningar.)
5. Diverse GPU-er. Här vill AMD slå sig in och ta marknadsandelar, men vinstmarginalen är liten och förväntningen var att Nvidia som vanligt skulle ligga före i leveranserna.
6. Desktop CPU får nog prioriteringen "i mån av tid".

Permalänk
Medlem
Skrivet av DeadByBirth:

Vilken oerhört tragisk kommentar. Försökte du bara hitta en mening i mitt inlägg som du kunde spy galla över eller du kanske inte kunde få dina 25 IQ att samarbeta för att försöka förstå vad meningen med hela mitt inlägg var? Nämligen att många beter sig som om de INTE vore vinstdrivande företag.

Japp exakt så! 😘

Permalänk
Medlem
Skrivet av korda:

Vad är värre än en papperslansering? En pergamentlansering?

e-papperslansering? Inte ens riktigt papper.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av DeadByBirth:

Detta gör enligt mig AMD till stora förlorare. De hade en guld möjlighet att i princip knocka nVidia men det var som att de väntade på att domaren skulle blåsa av för TKO och slutade därför slå.

Att AMD lyckats producera ett grafikkort som (återigen och efter lång tid) på riktigt kunde utmana nVidia var mycket lovande, både för företaget men också för oss konsumenter i det långa loppet.

Men med denna oerhörda floppen var gäller tillgång och deras extremt kaxiga uttalanden och hån mot nVidia när de själva är värre blir totalt pinsamt och enligt mig gör det att vad de lyckats producera hamnar i skymundan. Denna prissättning gör dessutom att jag inte annat kan dra slutsatsen att AMD förmodligen skulle vara vidrigare än nVidia om de var "kungen på toppen".

Nej fyfan. Jag kräks när jag tänker tillbaka på all form av hyllning folk här kastat över AMD. Det är som att folk varit hjärtvättade och i vissa fall pratat om AMD som någon form av "good guy" som krigar mot det stora onda monstret. Well flash news: Detta är resultatet och här kommer deras sanna färger fram.

För mig är AMD och nVidia (samt Intel) inget annat än vinstdrivande företag. Läget har dock varit lite speciellt då man i princip hejat fram AMD för att konkurrens behövs. Men när resultatet blir detta kan jag inget annat hoppas än att AMD får rejält med stryk. Jag förstår att man vill lansera en produkt för att "kontra" men det blir bara pinsamt.

Vill man visa att man är bättre då får man tamefan göra det - och inte vara ännu värre än den man försöker håna.

Jag undrar lite vad exakt det är AMD sagt/utlovat här.
Alltså det kan mycket väl stämma, men det blir så lätt viskningsleken här. Att de säger något ganska försynt som i flera led växer sig till något helt annat.
Har AMD varit "extremt kaxiga" och hånat nvidia exempelvis?
Eller är det bara så att de har uttalat sig om att de tagit extra åtgärder för att förhindra scalping?

Jag har helt enkelt inte stenkoll på varje uttalande fån AMD - och exakta uttal refereras inte så mycket i tråden.

Edit:
För övrigt är det väl kanske inte riktigt prissättning och tillgänglighet som nvidia klandras för främst de senaste åren.
Det handlar väl mer om inlåsningsupplägg och liknande. Lås in med g-sync och vägra släpp in öppna standarden adaptive sync and such. Eller att de exempelvis försökte knuffa bort AMDs grafikkort från tredjepartstillverkarnas inarbetade produktnamn.
Här finns väl fortfarande en viss skillnad vill jag påstå.
Så helt likställt i hur de beter sig är det väl inte riktigt - kan jag tycka iaf (sitter med nvidiakort själv kanske ska tilläggas ).

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Medlem

Haha vilken katastrofal lansering. Än idag finns alltså inget konkret om varför Nvidia och AMD misslyckats så brutalt med sin lanseringar?

Permalänk
Datavetare
Skrivet av the squonk:

Angående tillverkningen, både Sony och Microsoft har sålt slut. Dom lär pressa AMD/TSMC. Och det är inga småaktörer. Sen har tydligen Nvidia säkrat ett nytt kontrakt hos TSMC och 7nm blir ännu trängre. Och Intel har tecknat kontrakt och skall börja producera CPU på 7nm nästa år. Inte heller några småaktörer. Grafikkort för gamers ligger långt ner på priolistan. Miners tar bulken av Ampere, dom har cash. Kvar finns konsumenter, av dom är Scalpers Alpha Predators och tar skrapet som finns. "Vanliga" konsumenter har inte en suck.
På det har vi Covid-19 som gör att allt går i snigelfart, inte minst logistik/transporter.

AMDs stora fel är att mörka allt ovanstående och säga att dom kommer att vara lättare att få tag på än Nvidia. Hade dom sagt att det blir en svår launch med mycket liten tillgång tror jag alla hade köpt det.

Att Intel skulle utnyttja TSMC 7 nm för CPU är nyheter för mig, det jag läst är att man visat intresse för 3 nm

"TSMC has announced a mass production target for its upcoming 3nm node. The first wave of 3nm chips will feature a capacity of 55,000 units, most of which will go to Apple in the second half of 2022. The 3nm capacity is slated to ramp up to 100,000 units per month by 2023. TSMC is preparing a total of four waves including the first set of wafers reserved for Apple.

The second, third, and fourth waves of the 3nm node will be reserved by Intel, Qualcomm, Xilinx, NVIDIA, AMD, etc. As far as the 2nm process is concerned, it’s currently being built in collaboration with Apple to give the iPhone exclusive rights to the first batch of chips."

Kan däremot tänka mig att Intel kör sina GPU (verkar vara CPU man ska köra på 3 nm) på TSMC 7/5 nm.

Apple övergång till egna CPU verkar bara förvärra bristen, finns rykten om att man kommer köra vissa desktop-varianter på TSMC 7 nm. Snacka om att det kommer vara kapacitetsbrist framöver i så fall...

"The bigger concern is that TSMC’s limited 5-nanometer capacity might push Apple to scale back its ambitions such that future Macs, iPads, Apple Watches, and Apple TVs will be stuck with chips based on older production technologies. Though the first M1-based Macs use 5-nanometer lithography, Apple could be forced to step back to a 7-nanometer process to make chips for upcoming iMacs or Mac Pros — the exact same “fall back to what’s available” strategy Apple chafed at in its relationships with IBM and Intel."

Ett av grundproblemen är att TSMC är ensamma i toppen just nu. För dem är det en stor risk att dra på sig för mycket kapacitet, framförallt när det inte finns några alternativ för tillfället så man kan i stället spela säker och ta ut högre marginaler av de som måste ha kapacitet nu. Är knappast någon slump att 5 nm, 3 nm och 2 nm initialt dedicerats till Apple, de lär får betala för den lyxen!

Samsung har tydligen knuffat fram "volume production" av deras 5 nm till 2H 2021, så ingen snabb lindring i sikte

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yasko:

Tycker att det är bra att butikerna höjer priserna. Det skulle de ha gjort med Nvidia GPUs också. Finns inte produkten i tillräckligt stor omfattning, då ska man höja priset så att endast de som verkligen behöver ett GPU och kan betala för dessa köper. Sen när tillgången är högre, då börjar man med rabatter.

Sätta artificiellt låga priser samtidigt inte erbjuda tillgång, jag förstår bara inte tankesättet här...

Med det syftet kan du ju köpa ett kort från Tradera av en scalper då istället?

"jAg MeD mEr pEnGaR bEhÖvEr EtT gRaFiKkOrT mEr Än DiG"

Nej du, grafikkorten är redan extremt dyra som är.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ZamSha:

Haha vilken katastrofal lansering. Än idag finns alltså inget konkret om varför Nvidia och AMD misslyckats så brutalt med sin lanseringar?

Du kanske har bott under en sten de senaste månaderna? Den rådande pandemin har ställt till med kaos i distribueringskedjor över hela världen.

Visa signatur

Also sprach Zarathustra

Permalänk
Skrivet av RoflCopter:

Kanske därför Essitys aktie gick upp 4% igår då försäljning av papper för att torka tårarna kommer öka?

Aha precis 😂

Visa signatur

Desktop: AMD Ryzen 9 7950X, ASUS 4090 ROG Strix, 32GB RAM DDR5 6000MHz CL36 FURY,
ASUS TUF Gaming X670E-Plus / Monitor/Tv: LG C2 42Tum/ Playstation 5 // Xbox Series X // iPhone 14 Pro// iPad Pro Air m1 // TV Vardagsrummet LG Oled 77CX Sovrummet LG OLED B7 55TUM. Övervåningen LG C1 65

Permalänk
Medlem

Det känns som att den här tråden verkligen representerar 2020s variant av pest eller kolera och folk krigar så oerhört för sin egen sjukdom.

Det är synd att det blivit två riktigt tråkiga lanseringar för så annars efterlängtade släpp på gpu-sidan. Jag kommer nog avvakta framåt vårkanten för att se hur det ser ut prismässigt. Tänker inte vara med och betala priser ovanför msrp.

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av ZamSha:

Haha vilken katastrofal lansering. Än idag finns alltså inget konkret om varför Nvidia och AMD misslyckats så brutalt med sin lanseringar?

Och sony, och microsoft och apple ;).

Det verkar som att flera stora aktörer storlanserar grejer ungefär samtidigt.
Det krävs en hel del tillverkning samtidigt för att alla dessa releaser ska kunna produceras. Och ja, efterfrågan är såklart extra stor precis vid release.
Extra tjorvig sits när produktionskapaciteten är vad den är och flera stora releaser ska igenom den chokepointen. Antagligen.

Plus då att corona ställt till det i flera led senaste halvåret. Plus då kanske att corona gör att folk sitter mer hemma och inte bränner pengar och därmed är suget extra stort efter alla dessa samtidiga lanseringar.

Blir lite av en perfect storm här lanseringsmässigt. Tror jag iaf.

Visa signatur

🎮 → Node 304 • Ryzen 5 2600 + Nh-D14 • Gainward RTX 2070 • 32GB DDR4 • MSI B450I Gaming Plus AC
🖥️ → Acer Nitro XV273K Pbmiipphzx • 🥽 → VR: Samsung HMD Odyssey+
🎧 → Steelseries arctic 7 2019
🖱️ → Logitech g603 | ⌨️ → Logitech MX Keys
💻 → Lenovo Yoga slim 7 pro 14" Oled

Permalänk
Lego Master
Skrivet av Söderbäck:

Och sony, och microsoft och apple ;).

Det verkar som att flera stora aktörer storlanserar grejer ungefär samtidigt.
Det krävs en hel del tillverkning samtidigt för att alla dessa releaser ska kunna produceras. Och ja, efterfrågan är såklart extra stor precis vid release.
Extra tjorvig sits när produktionskapaciteten är vad den är och flera stora releaser ska igenom den chokepointen. Antagligen.

Plus då att corona ställt till det i flera led senaste halvåret. Plus då kanske att corona gör att folk sitter mer hemma och inte bränner pengar och därmed är suget extra stort efter alla dessa samtidiga lanseringar.

Blir lite av en perfect storm här lanseringsmässigt. Tror jag iaf.

Kan vi hoppas att de lär sig nånting av detta?
Kanske säkra tillgången FÖRE lansering? Inte lansera exakt samtidigt som alla andra? Inte hetsa upp förväntningarna så hysteriskt före lansering?

Men det är väl möjligen för mycket att hoppas på. Bästa vore väl om konsumenterna lugnade ner sig istället för att behandla varje ny grej som det bästa sedan skivat bröd.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yoshman:

Är det så självklart att AMD tjänar mer på CPU än på GPU? Om man ställer 5950X mot 6800XT är det rimligen högre marginaler på det förra, men volymerna för CPU ligger på 5600X och nedanför. En jämförelse med väldigt många osäkra faktorer, går ändå inte att blunda för att Nvidia har nu högre bruttomarginaler än Intel, AMD och även Apple (fast Apple blir en sned jämförelse då de gör väldigt mycket annat än kretsar, Apple har faktiskt lägst bruttomarginal i detta gäng).

Tänk då på att bruttomarginal exkluderar kostnad för FoU, att ta fram moderna x86-designer är extremt dyrt p.g.a. av komplexiteten i att validera sådana designar. GPUer är långt enklare, varje "kärna" där är direkt trivial ställd mot x86 vilket gör dem långt enklare att validera. Komplexiteten hos GPU ligger betydligt mer i programvara, den har fördelen att man kan fixa även efter lansering.

Poängen är: priset för själva kretsen är en rätt liten den av BOM.

När jag räknade i en yield calculator med någon form av default yield fick man ut över 12 helt felfria CPU chiplets för varje felfri Navi 21 chip. Kan du sälja 12 st 5600X a 3000kr är det ju rätt mycket mer än en GPU för 8000kr. CPUn har ju dessutom mycket mindre kringkostnader som minne, kretskort och sånt, antar att I/O chipet från GF inte är speciellt dyrt. Dessutom så borde yield på 5600X med två avstängda kärnor vara rejält hög då i princip 25% av kisel ytan inte behövs, borde inte vara så många helt defekta chiplets.
När det gäller FOU kostnaden så säljs det ju enorma mängder CPUer, så det sprids väl också ut över ett mycket större antal chip än diskreta grafikkort ?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin1984:

Att folk använder ordet "papperslanserig" så frekvent nu beror kanske på att AMD gick ut kaxigt och påstod att dem skulle visserligen inte misslyckas med sitt lansering så som nvidia gjorde. Den skulle ha gott om exemplar till butikerna.

Sa de verkligen det? Jag vet att de hävdade att de inte skulle göra en papperslansering (vilket de för övrigt inte ansåg att Nvidia hade gjort), men exakt vad har de sagt utöver det?

Permalänk
Viking
Skrivet av Edin1984:

Lanseringar med begränsad tillgång brukar i teknikbranschen kallas en papperslansering, det vill säga att produkterna är lanserade på pappret men inte riktigt i praktiken.

Fast hur kommer det sig att flera personer har fått sina kort om de inte riktigt finns i praktiken? Jo, för att det inte var en papperslansering.

Kan ge ett exempel på en papperslansering. I början av året hittade jag en nylanserad skärm från Acer som jag kunde tänka mig att köpa. Men sen stod det att den kommer i lager 3 månader senare i Mars. Då är det en papperslansering eftersom ingen har en möjlighet att få en skärm. Men nu hade man flera minuter på sig att få ett, och nu kan man köpa begagnat om man vill. Det är ingen papperslansering, men det är en riktigt dålig lansering.

Visa signatur

RTX 3080 Gaming X Trio | Ryzen 7 5800X | TridentZ Neo 32GB @3600MHz CL16 | Asus X470-F ROG Strix | Lian Li PC-O11 Dynamic Svart | NZXT Kraken Z73 | 9x Phanteks T30 | LG OLED 27GS95QE 240Hz

Permalänk
Viking
Skrivet av Paontuus:

Komplett har redan sagt att detta inte är stämmer, allt var slutsålt 15.05. Och med tanke på hur segt ordersystemen uppdaterar sig i sådant tryck var det troligtvis innan. Du skulle sedan få ett mail om du var en av de lyckligt lottade att få ett kort, många som fått sina orders avbokade.

https://facebook.com/Komplettse/photos/a.10150632822370244/10...

Okej, det visste jag inte. Men om man har 5 min på sig att beställa så bör man ändå hinna om man försöker. Sedan var det en annan här som skrev att han lyckades köpa ett 15:20 från Inet.

Visa signatur

RTX 3080 Gaming X Trio | Ryzen 7 5800X | TridentZ Neo 32GB @3600MHz CL16 | Asus X470-F ROG Strix | Lian Li PC-O11 Dynamic Svart | NZXT Kraken Z73 | 9x Phanteks T30 | LG OLED 27GS95QE 240Hz

Permalänk
Datavetare
Skrivet av ddelin:

När jag räknade i en yield calculator med någon form av default yield fick man ut över 12 helt felfria CPU chiplets för varje felfri Navi 21 chip. Kan du sälja 12 st 5600X a 3000kr är det ju rätt mycket mer än en GPU för 8000kr. CPUn har ju dessutom mycket mindre kringkostnader som minne, kretskort och sånt, antar att I/O chipet från GF inte är speciellt dyrt. Dessutom så borde yield på 5600X med två avstängda kärnor vara rejält hög då i princip 25% av kisel ytan inte behövs, borde inte vara så många helt defekta chiplets.
När det gäller FOU kostnaden så säljs det ju enorma mängder CPUer, så det sprids väl också ut över ett mycket större antal chip än diskreta grafikkort ?

Säger inte att det är fel, undrar bara riktigt hur folk kan vara så säkra då Nvidia bara tillverkar GPUer och de har högre bruttomarginaler än både Intel och AMD samtidigt som de har klart högre omsättningen är hela AMD.

En förklaringen är i.o.f.s. att de BOM beräkningar som finns är totalt out-of-whack och Nvidia är de som skrattar hela vägen till banken då man kör på TSMC 12 nm samt Samsung 8 nm i stället för TSMC 7 nm.

Om de servettanalyser folk gör runt BOM stämmer är kostnaden för kretsen en relativt liten del (fast det är uppenbart att det är en snabbt ökande andel givet exponentiell kostnadsökning vid mindre noder). Om det då stämmer är inte utbyte en superkritisk del sett till hur vinstgivande olika produkter är.

Visa signatur

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Donnerstal:

Fast hur kommer det sig att flera personer har fått sina kort om de inte riktigt finns i praktiken? Jo, för att det inte var en papperslansering.

Kan ge ett exempel på en papperslansering. I början av året hittade jag en nylanserad skärm från Acer som jag kunde tänka mig att köpa. Men sen stod det att den kommer i lager 3 månader senare i Mars. Då är det en papperslansering eftersom ingen har en möjlighet att få en skärm. Men nu hade man flera minuter på sig att få ett, och nu kan man köpa begagnat om man vill. Det är ingen papperslansering, men det är en riktigt dålig lansering.

Vad är det du inte förstår i texten nedan?
Lansering med BEGRÄNSAD tillgång brukar i teknikbranschen kallas för papperslansering.

Att man har 3st produkter hos en återförsäljare kan inget annat än att räknas som papperslansering, speciellt när produkterna tar slut efter 3sec hos åf.

Visa signatur

AMD Ryzen 7800X3D, Asus TUF X670E, G.Skill 32Gb 6000mhz CL30, PowerColor 7900XTX Hellhound 24GB, Arctic Liquid Freezer II 360, ASUS TUF Gaming 1000W Gold, Kingston KC3000 1TB NVMe, Samsung 980 1TB NVMe, Antec Torque ATX, Acer Predator X34GS 180hz.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin1984:

Så lanseringen av PowerColor 6800 var igår. Du beställde den igår 15.20 och idag "några dagar senare" har du redan kortet? Har du även en tidsmaskin kanske? 🤔

Nej jag beställde såklart på releasedagen, nu blev det nog lite förvirring eftersom detta var referensmodell jag tänkte på och inte 3djeparts. Missade att det handlare om partner korten.....

Visa signatur

Ryzen 3600 | RX6800

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin1984:

Så ja du amd fanboy du kan vara så trött så mycket du vill på folk som hånar amd just nu, amd har satt sig själva i den sitsen. Det är bara att gilla läget för dig=)

Fanboy ? Jag har mer än väl uppnått den åldern när man insett att företag som säljer saker inte är ens vänner.

Är helt OK att håna företag för kassa lanseringar och taskig marknadsavdelning, men det är ju inget nytt direkt, när jag köpte RX480 & GTX 1080 tog det månader innan jag fick tag på nått jag ville ha till ett pris jag ville betala. Folk verkar glömma det mellan attackerna, och det går som sagt ingen nöd på AMD då dom säljer allt dom tillverkar av andra produkter som är viktigare.

Kortsiktigt kan Azor och co. kalla sina kunder för idioter om dom vill och ändå få sålt prylarna, räcker ju att se desperationen i detta forumet för att komma över ett grafikkort. På längre sikt i en kanske sämre marknad är det nog inte så smart, men marknadsföring har väl aldrig varit AMDs starka sida, ryser fortfarande när jag hör "Poor Volta".

Permalänk
Medlem
Skrivet av Edin1984:

Vad är det du inte förstår i texten nedan?
Lansering med BEGRÄNSAD tillgång brukar i teknikbranschen kallas för papperslansering.

Nej, för att det skall vara en papperslansering skall det inte finnas någon tillgång alls på produkter att köpa. Dvs, att produkten bara finns på pappret och inte i verkligheten.

Sen att folk kallar nästan vad som helst för "papperslansering" så fort det är lite begränsad tillgång är en annan sak.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Erik_T:

Nej, för att det skall vara en papperslansering skall det inte finnas någon tillgång alls på produkter att köpa. Dvs, att produkten bara finns på pappret och inte i verkligheten.

Sen att folk kallar nästan vad som helst för "papperslansering" så fort det är lite begränsad tillgång är en annan sak.

Då får du börja rätta skribenter och journalister när dessa förklarar vad det innebär med papperslansering inom teknikbranschen. Du verkar ha mycket högre IQ än dem alla a det borde inte vara några problem för dig.

Visa signatur

AMD Ryzen 7800X3D, Asus TUF X670E, G.Skill 32Gb 6000mhz CL30, PowerColor 7900XTX Hellhound 24GB, Arctic Liquid Freezer II 360, ASUS TUF Gaming 1000W Gold, Kingston KC3000 1TB NVMe, Samsung 980 1TB NVMe, Antec Torque ATX, Acer Predator X34GS 180hz.