Permalänk
Medlem

5600x DOA (?)

Hej,

Jag fick äntligen alla delar levererade till mitt bygge och när allt varit klart och startade upp verkade allt fint och fungera.
Väl inne i BIOS märkte jag att CPU frekvensen står på 0 MHZ (!).
Inne i andra delar av BIOS visar den på 100mhz.

Jag har dubbelkollat alla sladdar osv, tagit av kylaren och tagit ut CPUn - inga konstigheter där.

Jag kan inte komma på vad som skulle vara fel och jag antar att den är DOA.
Är det något som har någon humm om detta eller har en lösning?

Mobo: B550 Aourus PRO AX
CPU: 5600x

PLZ hjälp...

Permalänk
Medlem

Du måste flasha BIOS till en senare version, din nuvarande (F2) har inte stöd för 5000-serien.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550-AORUS-PRO-AX-rev-10...

Permalänk
Medlem

Har du uppdaterat BIOS?
Det ser inte ut som det.

Permalänk
Medlem

kollat så det e fullt stöd för cpun då du kanske får skicka in ny bios?

Permalänk
Medlem

Coolt att den bootade till bios ändå dock.

Permalänk
Medlem

@.@ är det så?

hoppas det ska göra det, återkommer.
Trodde att B550 var plug-n-play med zen 3 !

tack!

Permalänk
Medlem
Skrivet av DarkzideR 84:

Du måste flasha BIOS till en senare version, din nuvarande (F2) har inte stöd för 5000-serien.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B550-AORUS-PRO-AX-rev-10...

Skrivet av crypot:

Har du uppdaterat BIOS?
Det ser inte ut som det.

Skrivet av bjonss13:

kollat så det e fullt stöd för cpun då du kanske får skicka in ny bios?

Tack alla!

En självklarhet för en själv kan vara räddningen för en annan...

Trevlig kväll kära Sweclockare!