Vad kan man ha för server?

Permalänk

Jag ger upp det här nu, antingen är du världens troll eller så du nog inte rätt man för uppgiften.

Visa signatur

Argaste

Permalänk

Playstation 3 media server kan streama till andra media program som XBMC och WMP, så den är inte bara för PS3.... kolla upp den

Visa signatur

I Packard Bell Easynote / Intel Pentium B899/8Gb DDR3/500 GB SSD/Linux Mint 20. & Win 10.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zAjtarN:

Lånar tråden lite. Vad är en webbserver?

typ en maskin med internet tillgång där du kan värma maten och posta på facebook när den är klar

Skrivet av Skum-tomte:

Jag t'a'nkte ha filer och media program po samma server/dator.
Hur gor jag nar jag ska legga over filer till servern?

Skickades från m.sweclockers.com

tar hårddisken och stoppa in den i servern

Visa signatur

5800x -- 32Gb DDR4@3600 -- 3080Ti -- 500Gb M2+1Tb M2 +2x1Tb sata SSD

Permalänk

Har varit lite snurrig på dom senaste inläggen.
Men jag har en server dator som jag hade tänkt köra xbmc på och filezilla på så jag enkelt kan föra över filer till servern. Eller så har jag filezilla med ps3 media server och streamar till mitt ps3. Men har ett litet problem, min server dator blir överhettad och slocknar efter ca 8h. Servern ska vara en dygnet runt server. Har satt dit extra fläkt men det hjälper inte. Kan tillägga att det är en bärbar dator, har ni något tips på en bra lösning?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Plocka isär den bärbara datorn och pilla bort allt damm inuti som har fastnat. Det brukar göra susen.

Kan väl berätta vilka servrar jag har.

1) Webbserver. Den kör jag på en VPS som jag hyr så jag får bra fart ut mot internet. Kör debian, nginx med php och sql. Ovanpå detta en CMS som heter CMS Made Simple. Resultatet syns i länken i min signatur.

2) Backupmaskin. Denna kör också debian men på en liten NAS, en Linksys NSLU2 med extern hårddisk. En likadan maskin står i en annan plats av staden. Mellan dessa maskiner körs backuper varje natt. De filer som ska backupas är utdelade via samba så att man kan köra automatisk backup från datorerna på respektive plats. Backupkopian är dold lokalt (eftersom dessa filerna hör till fjärrplatsen). Mina backuper lagras på en annan plats, och andras backuper lagras hos mig. Återställning av backup kan se via sshfs och fjärrmappen kan delas ut lokalt via samba så att man kan återsrtälla sina backuper. Baksuperna sker med rsnapshot så att man kan få historik och återställa gamla filer. Denna backupmetod funkar jättebra!

3) Filserver. Denna kör freebsd 9 och zfs raidz2. Filerna delas ut med samba på lokala nätverket.

4) TV-server. Denna sitter i min htpc som kör Arch Linux. I datorn sitter det tre stycken TV-kort. TVheadend är tv-serverprogrammet som man administrerar via webbläsargränssnitt. Vilken dator som helst i nätverket kan alltså ansluta till webbgränssnittet och schemalägga inspelningar. Med XBMC PVR kan man ansluta från vilken dator som helst i nätverket och titta på TV, se inspelningar och allt annat man gör med xbmc. Nu råkar jag ha htpc i samma dator så både server och klient sitter i samma maskin för det mesta. Men schemaläggning gör jag från en annan dator och webinterfacet. Jag har förresten även en sambaserver igång i denna maskinen också så egentligen har jag flera filservrar om man ser det så.

Sedan kan man ju köra vad man vill förstås men dessa tjänsterna är det jag använder mest. Jag har valt att dela upp det på flera maskiner men man kan lika gärna ha en enda server som gör allt. Man kan ju köra virtuella maskiner också om man vill separera det på olika "maskiner" men endast ha en hårdvara.

Permalänk

Har tagit bort hela under skalet och allt damm men det har inte hjälpt. Tack för svaret

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Emit är smidigt för media ström mot android

Visa signatur

FreeNAS 3U | 8GB | 2x2x3TB ProxMox i7-8700K | 32GB Desktop Dell 22" | Benq 22" | i5-smth | 16GB | Intel 520 120GB | 500GB | Arch