Ubuntu 16.0.4 onlinesrv med Nextcloud & Plex.

Permalänk
Medlem

Ubuntu 16.0.4 onlinesrv med Nextcloud & Plex.

Hej,

Nu när NC 13 ska komma med end-to-end kryptering så är jag enormt sugen på sätta upp en själv, men har i princip noll kännedom gällande Linux förutom några gånger man har lekt i hyper-v.

Användas till: Standard användning för det mesta, Spotify/Surfa så den kommer stå direkt inkopplad till TVn samt då Nextcloud & Plex.

Nu när jag har lekt ubuntu i hyper-v så få upp själva NC/Plex gick utan problem, enda jag har problem med är vad man behöver göra för att säkra/harden(?) själva server, SSL via LetsEncrypt är väl i princip det enda jag har gjort.

Finns det några rejäla guides/checklist för att ta sig framåt.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Rizeeu:

Finns det några rejäla guides/checklist för att ta sig framåt.

Börja med att läsa manualen, finns mycket nyttigt i den. https://docs.nextcloud.com/server/12/admin_manual/configurati...

Permalänk
Medlem

@anon37058: Yes, hade redan gjort det, tänker mer på "standard" saker som gäller själva srv i allmänhet, finns ju massor med guider men har svårt att hitta någon som är komplett.

Permalänk
Medlem

Här är ett bra ställe att börja på, sen beror det såklart på vad du gjort (skulle själv aldrig köra flera tjänster mot nätet på samma maskin till exempel) https://www.digitalocean.com/community/questions/best-practic...

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

@Garmzon: Nja, visst nog går det att börja VM iaf, har faktiskt inte ens tänkt tanken på det, men tror Plex kommer behöva dra en stor del av prestandan från datorn då jag nog kommer behöva transcoda till några enheter och vet egentligen inte hur mycket en VM skulle behöva.

Permalänk
Medlem

Eller så kör du den förkonfigurerade VMen som finns här: https://www.techandme.se/nextcloud-vm/

Ett annat alternativ är att köra scripten direkt på en clean Ubuntu 16.04: https://github.com/nextcloud/vm/blob/postgresql/nextcloud_ins...

Visa signatur

Citera för svar

Stora Owncloud/Nextcloud-tråden: http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1212245-officiell...
Jobb: Datacenter Manager
Grundare: https://www.hanssonit.se