Permalänk
Medlem

Nexus Breeze chassi + Prescott 3.0= Ok?

Hej

Sitter här o funderar på om jag ska köpa ett Nexus Breeze 400 Chassi. Jag har just nu ett IC-7 Moderkort med en prescott 3.0ghz kärna, (1.gen) med en zalman 7700cu fläkt. Kan det fungera eller kommer mitt system bli överhettat i den lådan?

mvh

Tobbe

Permalänk

Med bra chassi ventilation så ska det nog fungera fin fint.

Permalänk
Medlem

Nexus breeze har egentligen inte direkt "bra" chassiventilation.

Själva grundkonceptet i Nexus Breeze är t.ex. exakt raka motsatsen till det i P180, för Nexus tycker att man kan skippa chassifläktarna och låta nätagget evakuera all värme istället. Det fungerar säkert okej med ganska svala system t.ex. P-M, men med en prescott och ett ganska kraftigt grafikkort kommer snart nätaggsfläkten spinna på fulla varv, plus att luften får en svårare väg ut, då den måste vända precis 90 grader i nätagget.

Ditt system kommer säkert fungera. Det har jag inga tvivel om. Det är väldigt svårt att bygga ett system av vanliga standardkomponenter som INTE fungerar. Om det sedan är det bäst lämpade eller optimala, det är en annan fråga.

Jag tycker du borde satsa på Antec P150 eller 3000B med ett nätagg av eget val.

Visa signatur

Min dator äger mig. True story.

Permalänk
Medlem

Tack för svaren, jag ska ta och kontrollera de två chassina du rekommenderade med. Jag har inte bestämt mig än över vad jag ska ha.