Storebror ser dig

Permalänk
Medlem

Jaha, det var det. Friheten försvann på nätet i europa. Det börjar bli dags att kryptera sin trafik.

Visa signatur

| Gentoo & Win XP | AMD Athlon xp 2,5k+ | 2x 256 ddr sdram, 333 mhz Twinmos standard | epox 8rda+ | club 3d 9600pro | 80 maxtor + 2*250GB samsung | Antec Sonata | Macbook alu

Permalänk

Nä men 4-års fängelse finns i straffskalan, man måste upp på rätt rejäla brott mot en person för att det ska vara likvärdigt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EvonS
Det behöver inte ge 4års fängelse. Det står nämligen också att man ska kunna övervaka mm för att FÖREBYGGA brott. Det betyder att man i princip kan övervaka allt med hänsyftning att det är brottsförebyggande syfte.

Angående kommunism......... Kommunismen är en utopi som inte tar hänsyn till människans natur. Därför slutar alla kommunistiska experiment i vedervärdiga diktaturer.

Sant. Om man inte ser till människans instinkt kommer inget fungera.

Visa signatur

Desktop: MSI MPG X570 GAMING PLUS, AMD Ryzen 9 5950X, Be Quiet Dark Rock Pro 4, 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200,
ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1080 8GB GAMING, Samsung 970 EVO Plus 500GB
Notebook: Macbook Pro 14" M1 Pro

Permalänk

Somliga hävdar att människor inte har några instinkter. Många tror att människor har en "instinkt" att visa empati. Jag har dock alldrig sett bevis på att människor i botten är goda för om någon så räddar livet på någon annan genom att offra sitt eget kan det vrängas till att ha gjorts för egen vinning: "Det är en plåga att se någon dö men att man själv är död lär man ju inte märka av". Dock tycker jag man borde förbjuda patent på läkemedel och sluta elda upp vårt överskott på mat för att hjälpa andra tills alla människor kan leva! Detta gagnar mänskligheten och är enda vägen mot vidare utveckling! Samarbete!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat utrycks, SANT! Ingenting är subjektivt, och du kan göra antaganden baserade på mina åsikter utan att överväga mer än bara just min åsikt.
wazzabi: Varför detta prat om AMD, har de något med grafikkort att göra som jag inte förstår?

Permalänk
Medlem

Jag tycker samhället blir mer och mer likt filmen Minority Report med Tom Cruise... Total kontroll på alla människor=De kan inte göra något utan att någon ser dom...

Idag fick vi nya busskort, de kan tydligen användas för att spåra användaren och logga precis hans resor... Fanns även andra funktioner i det men de var så extrema så de skriver jag nog inte med;)

HJÄLP!

Edit:Är det förresten någon som är positiv?

Permalänk

Sedan den dagen då människan för första gången sa "Detta är mitt" så har det gått utför. Att få höra om stammar som inte enshar ett ord för "mitt" och "ditt" är för många en saga och ett begrepp som är hemskt svårt att greppa.

Sen när det gäller kommunismen; Har ni tänkt på att så fort man nämner kommunism så tänker de flesta på Sovjetunionen, dvs Stalinism?
Det är väldigt få som verkligen vet vad riktig kommunism innebär. T.om Marx ville inte ha något att göra med den kommunism som människan utvecklade.

Socialism är något som vi också håller på att tappa. Socialism blir mer och mer en "jämlik kapitalistisk diktatur".

Men i grund och botten ligger rädslan över att man *kan* drabbas av attacker om man inte skyddar sig och anger misstänkta terrorister.
Och om man inte sammarbetar så får man USA över sig som ett ton skit.

Visa signatur

In a rose tattoo
Signed and sealed in blood I would die for you

Permalänk
Medlem
Citat:

Kapitalism (höger) står för frihet åt de rika att göra vad de vill. Detta innebär att rikast har rätt till slaveri i de extremaste fallen vilket idag genomdrivs genom att hålla arbetslösheten uppe så arbetarna inte kan ställa några krav på lön. De flesta människor anser detta oetiskt och kommunismen har därför uppkommit. Komunismen kan ses som en avart då den motstrider det mest naturliga i allt liv på jorden nämligen att äta eller ätas. Att rösta på något av de borgerliga partierna som står för kapitalism bör således vara uteslutet för folket då det inte finns någon anledning idag att alla människor inte har samma chans att lyckas i livet. De goda partierna vi har att rösta på är de till vänster MEN vi skall akta oss för sossesvinen! Det som gör dem än svinaktigare än högerpartierna är att de utger sig för att vara socialistiska när de i själva verket står längst till höger av alla. Bedragare! En vanlig missuppfattning är att kommunismen är hemsk för den står för ett kontrollsamhälle vilket är en hemsk lögn. För säkerhets skull påpekar jag också att jorden inte sett någon lyckad kommunism så att ni inte tror jag tycker Sovjet var bra.

Allting behöver juh inte tas gånger 10. Inte precis så högern arbetar idag.
Tycker iaf att högerns mål att sänka arbetslösheten är bättre än sossarna som utlovar bidrag till dom som inte vill jobba(bidrag som komemr från mina hårt arbetade penagr).
Visst finns det folk som inte klarar av att jobba men till dom har högern också ett skyddsnät.
Enkel skillnad mellan högern och vänstern är juh privatisering och statligt ägande vilket det första allternativet ger människan större frihet.

Visa signatur

Gigabyte P43-ES3G|E6700 2.67GHz 4MB Cache|XFX Radeon HD 5870|2*2048 XMS2-8500

Permalänk
Medlem

okej, men enligt svensk lag, är det inget "allvarligt" brott att ladda ner EN film, så då kan man nog inte få info på folk så lätt...

men tycker detta är helt absurt att man skall använda detta till "våldtäkt, terrorism" och sedan helt plötsigt "fildelning"..

samma sak som att säga... "terrorism, barnhandel" och sedan lägga till "att gå mot röd gubbe"..

Jag menar, försöker de verkligen säga att fildelning är nästa lika med terrorism och våldtäkt??

eller var de stora mediabolagen såå långt upp i röven på politikerna??

väldigt dåligt.. nu kommer massor av folk sluta ladda ner tror ni?

edit: snälla måste vi börja snacka kommunism VS capitalism i dessa termer?? Tror inte något borgerligt parti tycker det är okej med slaveri, snälla, posta länken i så fall.. Sedan säger jag bara detta, sossarna har varit i makten väldigt länge.. så mycket kan ju härledas till deras politik. Sedan är det ju inte så stor på skattesatser när det väl kommer till kritan.. Det är ju knappst NOLL skatt för de rika bara för att Moderaterna är i makten eller hur???
Och inte kommer de ta bort sjukpenning, eller socialkassa heller??

Permalänk

Det ska bli spännande att se hur mycket Internet-leverantörerna måste höja avgifterna för att få detta trams betalt.

Permalänk

Snart kommer livet vara så styrt av lagar så att det inte är någon mening att leva det...

EDIT: Jag undrar hur många internethackers det är som kommer begå självmord efter att ha sett det här meddelandet.

Angående bekämpning mot terrorism...
TROR DOM ATT BIN LADIN HAR EN J*VLA PC NERE I SIN LILLA GROTTA HAN GÖMMER SIG I?:rolleyes:

Ursäkta Caps men jag blir bara så trött på alla bortförklaringar...

Nepp, jag kommer defenitivt rösta mot EU nästa gång, defenitivt.
Det jobbiga är ju nu när makten ärr flyttad så långt bort från oss så att vi får det femtioelva upphöjt till sju gånger svårare att demonstrera och påverka beslutet:mad:

Visa signatur

Intel i7 5820K 3.6Ghz@4.2Ghz | Noctua NH-D15 | 4x4GB Crucial Ballistix Sport DDR4 2400Mhz | Asus X99 Deluxe | MSI 780GTX | Samsung SSD 830 256GB | Seagate HDD ST3000DM001 7200rpm 3Tb | Fractal Design Arc | 6x140mm & 1x120mm (Silverstone AP Intake & Noctua Outtake) | Hp w2207 22 inch | Eizo S2000 19 inch

Permalänk

En sak som man skulle vilja se är att alla säger upp telefon, mobil och internet i protest mot lagen.
Då blir det kaos i kommunikationerna och man kommer ju inte att få ett jobb eftersom enda sättet att kontakta en är IRL eller snailMail.
Undra om man kan stämma EU för att dom förstört ens framtid eftersom man vill ha kvar sin personliga integritet?

Visa signatur

In a rose tattoo
Signed and sealed in blood I would die for you

Permalänk
Medlem

Lite oft:
Vilken Domstol går man till om man vill stämma EU.. EU-domstolen borde ju vara lite partisk. Tanken slog mig pga föregående inlägg..

Visa signatur

insert något finurligt

Permalänk
Medlem

Med tanke på den åsiksregistrering vi haft innan i Sverige så borde alla inse att detta är ngt mkt farligt. IB registrerade vänstersympatisörer, över 100 000 klassades som säkerhetsrisker:
http://sv.wikipedia.org/wiki/IB
Hur enkelt är det inte att använda datalagringen för att tex stämpla alla som surfat på Al-Jazeeras hemsida som säkerhetsriskter. Om det däremot inte finns ngt register att tillgå blir liknande hemliga projekt mycket svårare att hålla på med.

Permalänk

Om ni två som klagade på mig hade läst ordentligt skulle ni upptäckt att jag är mest anti sossar eftersom de är så extremt mycket höger men inte står för detta utan låtsas vara goda socialister! Och jag sa även att kapitalismen innebär slaveri genom hög arbetslöshet!
- "Gör det här arbetet för den här struntsumman annars anställer jag någon annan så får du gå utan jobb och svälta ihjäl!"
Folket ska inte behöva konkurrera om arbetsplatserna!
De flesta tycks nu ha insett att EU inte lett till något bra men ingen minns tydligen att det var högern som så envetet skulle lura med oss! (FET & CO inräknade)

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat utrycks, SANT! Ingenting är subjektivt, och du kan göra antaganden baserade på mina åsikter utan att överväga mer än bara just min åsikt.
wazzabi: Varför detta prat om AMD, har de något med grafikkort att göra som jag inte förstår?

Permalänk
Medlem

Nationalsocialister

Socialisterna tar efter sitt systerparti från Tyskland under 20- 40-talet.

Nationalsocialistiska Arbetarpartiet.

De hade också ideer om att bevaka folk.

Tyvärr går vi mot ett läge där troligen en människa som delar med sig på fildelningsnätverken riskerar samma fängelsestraff som våldtäcktsmän och mördare...

Vi kan ju bara se det befängda i att ha 80 dagsböter á 16000 kr för att dela ut hipp hipp hora samtidigt som förskingring på runt en halv miljon ger 14000 kr i böter!

Det enda jag kan härleda av detta är att politikerna är köpta med lobbypengar från stora upphovsrättsorganisationer.

Visa signatur

Socialdemokraterna arbetar hårt för att avskaffa våra friheter! Allt för övervakning mot terrorism, dvs fildelning!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
JAG ÄR PÅ!
Gotland behöver utvecklas. Om vi får bukt med alla cs-spelare, och andvänder de som våra slavar, så kan vi tillsammans på Swec få överhanden, då vi andvänder Firefox (IE-andvändare skickas till det korrupta Eu-Sverige).

Jag är också på!

Visa signatur

MSI K9N SLI Platinum - A64 X2 5600+ @ 3 GHz - 4GB Corsair XMS2-6400 4-4-4-12 - MSI GeForce 8800GTS 320MB OC - Aspire 520W

Permalänk

På tal om snokande politiker och vansinniga Europeiska unioner med storebrorsambitioner... Vad finns det för möjligheter (program/mjukvara) för kryptering? Menar inte att jag är terrorist men även om jag är det, ska EU skita i det=)

Men allvarligt talat, vad kan man göra åt det?

Visa signatur

People... What a bunch of bastards... | Mac Pro 2x2.26GHz QuadCore - Nehalem, 24GB DDR3, ATI HD4870, 3TB HDD | MacBook Pro 13.3 ", Core 2 Duo - 2.26GHz, 8GB DDR3, 9400M 256MB, 120GB SSD | PowerMac G4 MDD, Dual 1,25GHz, 2GB DDR, 1,45TB HDD | FCNSA | VCP4

Permalänk
Medlem

intressant är att Polen röstat nej och fått uppskov för denna lag i 5år ... inte så konstigt att gamla östblock tar avstånd ifrån sådana lagar ...

Visa signatur

Steve Jobs: We're better than you are! We have better stuff.
Bill Gates: You don't get it, Steve. That doesn't matter!

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jokke
intressant är att Polen röstat nej och fått uppskov för denna lag i 5år ... inte så konstigt att gamla östblock tar avstånd ifrån sådana lagar ...

dom vet ju iofs vad dom har att göra med:p

o vadå uppskov? kan EU TVINGA PÅ LÄNDER SINA SKITLAGAR?!?!?!!?

ut ur skiten säger jag bara!

EDIT: hittade detta på piratbyran.org

Citat:

samtidigt håller EU på att arbeta fram ett nytt direktiv kring intellektuell egendom kallat "IPRED2", som förutom att höja maxstraffet för upphovsrättsbrott till fyra års fängelse ger upphovsrättsindustrin rätten att lägga sig i polisens brottsutredningar.

med andra ord får APB lägga sig i polisens arbete, luktar mygel och korrumption lång väg

Visa signatur

AMD x2 5000+ 4gb DDR2 500GB WD ASUS 8800GTS ECS KA3 MVP

Permalänk

Det är väl härligt att vi som inte var med då tredje riket fortfarande fanns på pappret får chansen att återuppleva samma ljuvliga träsk igen

Visa signatur

(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination

Permalänk
Medlem

Kan man inte få Birgersson att ställa upp som statsminister kandidat? Hade lätt röstat på honom... då hade vi fått fiberoptiskt bredband, samt att han hade rivit upp den jävla skitlagen om upphovsrätt som tillkom i juni månad

Permalänk
Medlem

behöver hjälp !!!

någon som vet en bra VPN (anonym) är villig att betala 400-500 kr månaden för en sådan. (hälst i polen) ^^

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av LikMask
behöver hjälp !!!

någon som vet en bra VPN (anonym) är villig att betala 400-500 kr månaden för en sådan. (hälst i polen) ^^

vad är VPN?

Visa signatur

AMD x2 5000+ 4gb DDR2 500GB WD ASUS 8800GTS ECS KA3 MVP

Permalänk
Medlem

Hade inte sverige varit med i EU så hade Bodström lagt fram förslaget i riksdagen och sverige hade iaf fått denna lagen tror jag + massa andra lagar, så att bodström och pontén kan slå sina skallar ihop och bränna massa pengar genom att jaga fildelare. I brist på annat att använda pengarna till.

Visa signatur

/Glenn

Permalänk
Medlem

Alltså, en intressant sak vore ju att göra en utredning och se om de är några pengar som fallit från mediaindustrin ner i några parlamentarikers fickor. Ingen som känner nån grävande reporter(kanske janne josefsson?).

Som de känns nu så verkar de ju mest som att bilden av frihet är helt romantiserad. Något som de gamla grekerna kom på när de började snacka om demokrati. När kontrollsamhällen som detta börjar växa fram så kan man ju börja oroa sig för vad som blir nästa steg.

Alltså, om de jämnställer fildelning med grova brott och ökar sannolikheten att åka fast så kan man ju börja bedriva nån annan verksamhet istället. Kanske börja tillverka amfetamin och sälja? Då kan man ju köpa alla de grejerna man vill ha :P.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av borax
Alltså, en intressant sak vore ju att göra en utredning och se om de är några pengar som fallit från mediaindustrin ner i några parlamentarikers fickor. Ingen som känner nån grävande reporter(kanske janne josefsson?).

Som de känns nu så verkar de ju mest som att bilden av frihet är helt romantiserad. Något som de gamla grekerna kom på när de började snacka om demokrati. När kontrollsamhällen som detta börjar växa fram så kan man ju börja oroa sig för vad som blir nästa steg.

Alltså, om de jämnställer fildelning med grova brott och ökar sannolikheten att åka fast så kan man ju börja bedriva nån annan verksamhet istället. Kanske börja tillverka amfetamin och sälja? Då kan man ju köpa alla de grejerna man vill ha :P.

Precis.
Jag vet att om jag ska åka dit för nått som räknas som grov brottslighet, då kan man ju lika gärna se till att man verkligen gör nått som är grovt... typ, dra igång en knarkhandel, börja odla själv eller nått... Fildelning är ju ett ganska fjantigt brott egentligen men skall man ändå bli dömd som grov brottsling kan man ju se till att tjäna så mycket som möjligt på illegala saker så länge man kan...

Ungefär som att dömma nån som kör 5 kilometer för fort på sin flakmoppe till fängelse precis som killen som kör 200km/h för fort i sin ferrari... då kan ju likagärna killen på moppe också ta ferrarin och dra på när straffet är det samma...

Fast fatta försvaret för de "riktiga" grova brottslingarna... "nej med det här är ungefär lika allvarligt som fildelning, det har ni själva sagt, då kan ni ju inte med rättvisan på er sida dömma mig till allt det där"

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Medlem

Jag har visserligen aldrig tyckt om det här landet som jag bor i, främst eftersom jag växt upp och sett en ganska tråkig synvinkel, men också eftersom jag anser att majoriteten av invånarna i det här landet är lata, korkade filbunkar som bildar alla sina åsikter av intryck från TV.

Men just nu går det inte att beskriva mitt hat för den här nationen i fråga. Sverige är påväg att bli den moderna Nazistaten, med Blodström i spetsen.

Alla spelar alla i händerna, folket som är för lata spelar politikerna i händerna, som spelar terroristerna i händerna. Det farligaste som finns är att ha korkade personer med för mycket makt, i det här fallet Thomas Bodström mfl.

belga for president

Visa signatur

MacBook Pro 15" 2.4GHz Core 2 Duo, X25-M 160 GB

Permalänk

"Only way for evil to conquer is if good doesn't care" eller nått liknande

Visa signatur

In a rose tattoo
Signed and sealed in blood I would die for you

Permalänk
Medlem

Detta är grovt störande.

Hur kan detta ingentligen hända, jäkla kapitalism!

Förutom att man kan försöka rösta rätt i nästa val,
så finns det inte så mycket man kan göra.

Nyheterna cenusrerar detta, tidningar censurerar detta osv

btw, iofs är detta är en data site så jag kan förstå alla snackar om internet,
men det gäller också alla andra kommunikationer som fast och mobil telefoni tex.

Third Reich here we come >:(

Permalänk
Medlem

capitalism?? vem är det som suttit i makten de senaste ÅRENNN här?

så for något går snett, skyller man på "kapitalismen" som om det vore ett skällord..

Sedan var ju moderaterna (för det är ju självklart att kapitalism endast betyder Moderat IRONI"")

som var emot detta... specielt de unga..