Asus A42JA eller Acer 3820TG eller annan? Snälla, hjälp!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Mar 2011

Asus A42JA eller Acer 3820TG eller annan? Snälla, hjälp!

Hej jag behöver lite avslutande hjälp inför mitt nyköp!

Jag har kikat på http://www.inet.se/artikel/1969646/acer-aspire-timelinex-3820...
samt http://www.siba.se/Products/Product.aspx?id=4846625.

Jag är ute efter helst 13-14"-skärm och prestanda som kan stå sig tills jag pluggat klart om 2,5 år. Jag ska använda den till att surfa, göra skolarbete, kolla film, lite adobe illustrator/photoshop samt att jag är aningens svag för sims 3 och vill att det ska rulla på så bra det bara går!

Det enda som får mig att välja Acern är möjligheten till bättre batteritid, samtidigt som jag inte riktigt fått klarhet i batteritiden hos Asusen, någon som vet? Acern är även lite tunnare och har lite trevligare ytfinish men känns dumt att gå enbart på utseende. Har tidigare uppfattning att kvalité och support inte är Acers grej men Asus däremot är mycket bra och det är främst därför jag funderar på Asus.

En annan sak jag undrar är om Asusen har växlingsbar grafik? Jag har förstått att varianten med i7 inte har det men denna jag funderar på har i5, någon som vet detta?

Vilken skulle ni säga att jag ska satsa på? Har ni något annat tips? 8k känns som en bra nivå men kan sträcka mig upp till 10k om det är väl investerade pengar. Eller ska jag istället gå ner i prestanda för mina krav till en billigare peng?

Slutligen har jag förstått att det kommer uppföljare på dessa med Sandy Bridge, men inte förrän i sommar. Känner att jag egentligen inte har tid att vänta på dessa, men det kanske är värt det? Resonerar man så kan man ju vela i evigheter dock eftersom det kommer nytt hela tiden och har därför en tendens att ångra det jag köper och det vill jag inte behöva göra nu.

Ledsen att det blev så långt men jag är väldigt tacksam för att hjälp jag kan få!