Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander
Skrivet av Alling:

Seriös fråga: Var går egentligen gränsen mellan "extern DAC" och "externt ljudkort"? Jag har en AudioQuest DragonFly Black, som såvitt jag vet innehåller inte bara en DAC utan även en förstärkare. Har jag därmed ett externt ljudkort eller när har man det?

Ljudkort i sitt slag är ju en DAC, sedan så brukar de just ha förstärkare för att kunna driva saker.

Av Commander

objective2-odac hörlursförstärkare på jobbet.
Asus Essence STX hemma.

Med Sennheiser HD650 både på jobb och hemma.

Av Commander
Skrivet av ErisR:

@Commander: Tack så jättemycket, höll på att bli tokig på det här..... Nej länken till js-filen behövde inte vara med här den kom med av misstag. Tack igen

De nada,

Iom att du kör bootstrap wrappa din table med: så blir den lite responsive också, finns rätt mycket grejer från bootstrap som du kan lägga på för att få den snygg.

<div class="table-responsive">

Av Commander
Skrivet av ErisR:

@Commander: Det är vad min js-fil heter i mappen.

Fast vad gör den för något kan inte se att man behöver den alls, sedan så inkluderar du den i jsfiddle men hur skall den komma åt din mapp på datorn?

Testar du med:
https://webservice.informatik.umu.se/webservice_livsmedel/get... Så funkar det utmärkt så ingen callback behövs.

Kolla i webbläsaren hur ditt request ser ut så märker du nog problemet ganska fort.

När det kommer sen när du skall iterera över svaret så får du tillbaka ett objekt av typen:

{livsmedel[], responseStatus: 200}

Tex

{"livsmedel":[{"namn":"Stuvade makaroner","energi": "146", "protein": "6.5", "fett": "3.4", "kolhydrater": "21.8"}, {"namn":"Pasta berikad kokt m salt typ Gammaldags idealmakaroner","energi": "146", "protein": "4", "fett": "0.5", "kolhydrater": "30"}, {"namn":"Pasta berikad kokt m salt typ Idealmakaroner","energi": "131", "protein": "4.6", "fett": "0.6", "kolhydrater": "25.4"}, {"namn":"Pasta berikad kokt m salt typ snabbmakaroner","energi": "126", "protein": "4", "fett": "0.5", "kolhydrater": "25"}], "responseStatus": 200}

Korrekta each enligt jquery är: https://api.jquery.com/jquery.each/

Sen är det bara att iterera på rätt plats.

Av Commander

@ErisR: https://webservice.informatik.umu.se/webservice_livsmedel/get... returnerar bara tom lista så du måste väl posta något till den.

sedan vad är <script src="scripts/getLivsmedelsData.js"></script> för det jag ser inte det i resources eller dylikt

Av Commander

Ersätta stadsnätet's Packetfront konverterare

Ohoj,

Jag bosätter mig i dagsläget i en hyreslägenhet under SplitVision stadsnät (Borus).
Enligt stadsnätet sitter lägenheten kopplad till 1GB uppkoppling dock vad jag fått veta så är det just konverteraren som också delar ut IPTV klarar endast av 100mbit och de har ingen direkt ersättning för att kunna uppgradera med IPTV.

Eftersom jag inte alls är intresserad av IPTV så vill jag helst byta ut denna så man kan få få lite bättre hastighet i linan.
Försökt ringa hyresvärden dock som med många så är kunskapen och viljan att göra nått låg, så finns ingen mening att dra det vidare där. Ringer man stadsnätet så hänvisar de till hyresvärden.

Lite osäker på modell då jag inte kan hitta någon betäckning men från bilder som jag kan se ser det ut som PacketFront DRG 626
http://www.umeaenergi.se/-/media/Files/AO-Bredband/Privat/Nya...

Ser ut som det är en fiberkabel som går till den direkt osäker hur den är ansluten, försökt att få av skalet men hittar inte riktigt sättet och vill inte ta i för mycket.

TLDR:
Är det något man själv kan byta ut?

Av Commander
Skrivet av HenrikM:

Hur rimmar detta med microsofts utspel igår att TB är en osäker teknik?

Alla TB enheter jag har använt kräver handshake dvs att du godkänner den innan den får tillgång till något om du explicit inte stänger av det själv.

Av Commander
Skrivet av zinkethaking:

@marcusOCZ: Vad betyder memory training? Just nu har jag xmp profil aktiverad 1.35 volt och 3200 Mhz. Testade höja volten till 1.36v men det var ingen skillnad.

Att moderkortet testar flera frekvenser under boot för att kunna boota med fungerande minnesinställningar. Går att stänga av detta men risken är att den inte bootar alls dock så bekräftar du problemet.

Av Commander
Skrivet av Sir.Persson:

Oj, vad snabba ni var på att svara! Så klart att man verkar kunna använda sig av JOIN, hade bara råkat missat den lilla funktionen. Stort tack för er hjälp @bofink och @hasenfrasen, nu kan jag också sova gott!!!

Finns inget bättre än fiddles för detta:
http://sqlfiddle.com/#!18/8f658/6

Av Commander

Om jag inte minns fel så krävs det av kommunala bolag att köra kollektivavtal.
Om nu kollektivavtal är kvalitestämpel som många nämner i tråden, vad säger det om kollektivavtalen och de olika fackförbunden när man tittar på hur bra arbetstagarna inom äldreomsorg och sjukhus dvs vården mår?

Av Commander
Skrivet av Zejtan:

Jag får nog googla sönder mig ja föe jag hittar ingenting annat än xmp "profile 1" kan jag välja där men då bootar inte datorn.

Hittar ibget annst heller där jag kan göra ändringar på ram minnen

Skickades från m.sweclockers.com

XMP är motsvarigheten. Du får inga alternativ att välja på XMP alls?

Av Commander
Skrivet av Zejtan:

jag hoppar in å lånar denna tråden lite oxå, då jag håller på å försöker få mina minnen att jobba som dom skall oxå. jag aktiverade xmp men då ville inte burken boota å startade om med reset.

Dramfreq 1064
FSB:dram 3:32
15 cas
15 trcd
15 trp
36 tras
51 trc
1T cr

minnena skall gå i 3600.
ryzen 9 3900, gigabyte aorus ultra x570.

skall gå ut å se om jag hittar nånting om D.O.C.P i windows nu direkt.

3600 är ingen standard utan OC
För att få igång 3600, kolla på moderkortets forum om de har några tips. Vissa moderkort kommer med speciella profiler för lite olika minnen (utöver DOCP)

Om 3600 inte funkar testa gå lite under tills du hittar något. Men annars kan det bebövas att reglera lite spänningar för att få igång det, men som med all OC så är inte garanterat att fungera.

Av Commander
Skrivet av razze14:

Märkligt hur folk föredrar Epic Launchern över Steam. Steams app är MYCKET mer anpassningsbar än Epic Launchern. Epic använder sig av extremt fula taktiker gällande deras Epic exklusivitet m.m för att locka developers och tbh, lura dem i längden. Epic Launchern saknar ju basala funktioner som att begränsa nedladdningshastighet m.m, tycker det är rakt av skamligt och visar bara på att Epic fick hybris efter Fortnites succé.

Vill inte minnas särskilt mycket fulspel från Steam om jag ska vara ärlig. Är öppet för detta. Konkurrens må vara viktigt, men det ska ske pga överlägsen kvalité och inte genom fulspel som Epic ägnar sig åt. Steam är fortfarande den bästa appen för spelhantering och det finns nog fog för att kalla det en objektiv sanning också.

Större massan bryr sig inte om etiska eller vad som är rätt utan vill bara spela.
Jag menar hur många här bryr sig att spel använder exklusiva APIer (Direct3d), Denuvo DRM, eller middleware som gör det omöjligt för att kunna köra spelet på andra OS ?

Av Commander
Skrivet av Xyze:

Jo, så är det tyvärr, men samtidigt vill ingen vara sämre än Steam så länge Steam leder racet..och eftersom deras API är öppet så tror jag att de andra jättarna inte vill vara sämre.

Fast alla är sämre, enda steam har problem med är HDPI och låter skitspel finnas och kanske blivit för stora. Tittar vi vad Valve bidrar på med APIer till cross platform cloud saves (Nintendo, Steam, Linux, OSX, Windows), Linux utveckling överlag och stödja utveckling både av Vulkan, Intel drivrutiner, Wine (Proton), DXVK etc etc.

GOG har DRM free, försöker att underlätta för användare genom deras uppdaterade launcher. Det kan jag allt respektera.

Vad har Origin, Uplay, EGS gjort att förbättra för oss användare utöver exklusivitet och sniffa våra datorer som vissa anser är bra...

Av Commander
Skrivet av hellmix:

Det är sånt här som är så roligt med såna här trådar alla hyllar steam till skyarna som de är NU men ingen tänker på hur steam va när de släpptes. Så det jag hittar och kan upplysa om är att när steam släpptes så va det i första hand för Windows. macOS och Linux kom SENARE.

Steam har funnits sedan 2003. 2012 kom Workshop

Epic store släpptes sent 2018.

Steam har funnits över 15år och det tog 9år att få fram workshop

Epic store har inte ens funnits i 1år.

Inte undra på att steam har *mer* grejer en Epic när de har funnits pass så mycket längre.

Men sån här fakta skiter majoritet av.

Jag själv vill ha mer konkurrent så jag välkomnar Epic, hittills ser de lovande ut så snart kanske de har samma upplägg som steam så man kan lägga in moddar och sånt lika lätt som i steam.

För mig är det plånboken som styr för jag köper spelet där det är billigast sen om det är Steam,Epic,Elgiganten,G2A är skit samma för mig varför betala för mycket i onödan?..

Så om ett nytt telefonföretag får exklusivt patent på 5g och släpper en nokia 3310 i spec och funktionalitet så är det okej för alla andra har haft 20 år på sig att få fram sina mobiler....låter helt rinligt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Commander
Skrivet av firstofmay:

Har haft windows store borttaget via powershell sedan jag installerade windows 10. Mådde fysiskt illa när det första jag såg var en startmeny fylld av skräp och tillochmed reklam. Det här är ett steg i rätt riktning.

Att det första man behöver göra är att rena datorn från reklam på 10an är sjukt. Inte tala om påtvingandet av xbox appen och blockering att avinstallera vissa program.

Men det största skräpet är Modern Sleep idiotin och update hanteringen. Kan inte fatta att folk tycker det är okej.... Antalet timmar jag slösat pga det....

Skickades från m.sweclockers.com

Av Commander

https://i.imgur.com/87h9Zec.png

Precis omstart för att uppdatera, oftast uptime 3 månader eller så.

Av Commander

Hoppas klistermärket bannar Modern Sleep för Windows.

Av Commander
Skrivet av anon228747:

Innan diskussioner om "Min dator använder bara X-Gb Ram när jag gör Y och jag har bara Z-Gb i min dator. Alltså är det onödigt att ha 16GB " så behöver vi reda ut en grej.

Moderna operativsystem kommer att använda mer RAM om det finns utrymme att göra så. Prova att starta en dator med 4GB installerat vs 16 och öppna/stäng lite flikar, program etc så kommer ni se att datorn med 16GB använder mer.

Det finns ingen anledning för datorn att ha mängder av outnyttjat minne.

Beror på hur du har konfigurerat då "MER" minne är endast vad jag kan tro att den inte skickar sakerna till det virtuella minnet alt att den slänger minne den anser inte behövs.

Har 32GB på min bärbara som brukar sitta på 15GB med flera Chrome/VS19,SSMS,Spotify osv öppet. Här cachar den säkert till Virtuella minnet och städar när den behöver.

Speldatorn hemma har 16GB och använder ~8GB dock så kör jag Linux utan paging och inte ens kommit i närheten av samma användning om jag inte medvetet använder RAM som storage. Kan lägga på att jag startar om den kanske var annan månad för att uppdatera kernel / nvidia drivrutiner.

Enda gången jag verkligen nått max var på Windows datorn där Teams läcker minne som en såll och fyllde minnet.

Sedan så ja mer minne är bättre men frågan är hur mycket är rimligt. Ha data i RAM bara för att kanske använda det i framtiden för att dra ner på startup tiden med några ms av en flik i Chrome. Sedan så finns det användsområden där minne behövs exempelvis vanliga databaser som cachar så mycket de bara kan eller databaser som sitter endast i RAM, Bild och Videoredigering av RAW filer osv osv.

Av Commander

Röstar här för percentilen då som många nämner så är avg rätt så meh. Frametimes variation skulle också vara intressant.