Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander

2x Asus UX32VD sedan dess lansering. Ena med 10GB RAM andra med 6GB Funkat utmärkt förutom att interna SSDn dog på ena men det är ett känt problem för Asus.
Ubuntu på ena (tjejens) och Arch på andra.

Har en MSI GS63VR som jag skall installera Arch på när jag får tummen ur röven, Windows 10 är verkligen Cancer.....

Av Commander
Skrivet av moonblase:

Borde vara en sånhär, finns några fler längre ner på sidan
https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/elektronik/elek...

Finns även en gammal tråd med tips
https://m.sweclockers.com/forum/trad/829365-vars-kan-man-kopa...

Indeed, eller om man vill gå fancy: https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/el-produkter/sv...

Dock som sagt finns överallt att hitta, brukar finnas bra urval i lokala elhandlaren.
Nyckeln är att den är återfjädrande så den inte sitter på hela tiden och triggar en poweroff.

Av Commander
Skrivet av Conditioned:

Hej,

Jag har en Nanoxia Deep Silence och när jag har haft datorn avstängd så är det svårt att få igång den. Jag misstänker på-knappen (ja, vad heter det på svenska, power switch) på lådan och skulle vilja byta ut den. Den behöver inte nödvändigtvis vara från samma tillverkare, bara något som fungerar så jag kan få igång den. Jag vet inte vad det här heter så om du vet namn eller kanske till och med har en länk på PJ skulle det vara uppskattat. Tack!

Kontakta din återförsäljare och kolla om de har reservdelar har inte de kolla med olika datorbutiker som säljer chassit om de har tillgång till det. Annars kan du väl köpa vilken knapp som helst för några kr i valfri butik som handlar med elektronik och koppla på pinnarna på moderkortet.

ex: https://www.kjell.com/se/sortiment/el-verktyg/elektronik/elek...

Av Commander
Skrivet av heretic16:

När man ansluter hemsidor så brukar oftast det finnas en tillståndsindikator som visa hur långt du har kommit i processen.

Jag har programmerat en tillståndsindikator i form av en progress bar. Denna tillståndsindikator kan visa hur långt det är kvar innan jag har anslutit en hemsida.

I detta fall så ska jag ansluta en databas och då måste jag först räkna ut hur många sekunder det kommer ta att ansluta denna databas.
Går det att göra med JDBC? Att beräkna att det tar x antal sekunder för att ansluta en server?

Inte riktigt, du kan dela upp anropen och visa progress på det. Att ansluta till db varierar på belastning och sedan också vad för queries du gör.

Av Commander
Skrivet av ramlösa:

Jag tror inte att det var kvinnor i spelet som fick folk att plocka fram högafflarna, fanns kvinnor i BF1.
Orsaken var historiens sämsta trailer och "gameplay/customization" som folk inte förväntade sig. Var tråkigt nog en kvinna med en protes, krigsmålningar och trenchcoat som blev symbolen för Dice misslyckande.
Efterspelningarna hjälpte inte heller, "gamers" är jävligt trötta på att vara slagpåsen för allt ont och dåligt i världen, så vi satte oss på tvären helt enkelt, speciellt när EA/Diece plockade fram pekfingret av alla företag på jorden.
Vilket är orsaken jag refererade till Ghostbusters, hade Ghostbusters inte släppt historiens sämsta trailer och sen spottat folk i ansiktet hade ingen brytt sig. Är orsaken ingen klagade på Alien-filmerna eller Lara Croft.

Även om jag håller med om att just att EA bara gjorde en full retard och försökte lansera ett BF spel som skulle utspela sig i andra världskriget i en serie där folk förväntar sig något att hålla någorlunda realistiskt "setting" så kom plötsligt katana, och annat customization som blev för mycket. Drar man på allt skit EA har gjort tidigare med lootboxes etc så tror jag bägaren rann över, folk fick nog.

Battlefields "förhandsbokning katastrof" 85% bakom senaste COD från att legat framför med Battlefield 1 är ett resultat av att skita i sina kunder under en lång lång tid. Jag hoppas bara att det håller i sig, så jäkla trött på dagens AAA speciellt EA.

Av Commander
Skrivet av Palme_570:

Även om det hade varit underbart så.... DÖDA KONKURRENS, låt de stora jättarna ta över allt och död åt entreprenörskapen samt företagsamheten!

Om man skulle kunna flytta spel mellan olika tjänster via spelnyckeln då skulle flera shoppar Origin, Steam Uplay mm att faktiskt konkurrera på att ha bra tjänster och priser. Men i dagsläget allt som sker är walled gardens.

För att ta en jämförelse, istället för att åka till Ica för att handla så måste vi åka till Arla butiken för att handla deras mjölk produkter för att de vill att du skall ha den "färskaste upplevelsen". Sen får du åka till Kötthandlaren för att köpa lite nötfärs och bacon. Lite sugen på ägg så skall du åka till bonden och köpa ett par ägg direkt genom att klämma på kycklingen och dra kortet mellan skinkorna.

Nej vi får inte mer alternativ vi får bara mer bloatware som skall spionera på oss för att de skall ha sina exklusiva shoppar med sina exklusiva spel och få större möjlighet att mjölka sina kunder. Lootboxes gick åt helvete nu skall de samla på sig info om dig om vad du spelar, hur länge, och på vilket sätt för att sedan slänga ut erbjudanden och micro transactions på dig eller sälja infon vidare till andra.

Snart kan man inte torka arslet med en våtservett utan att få reklam om dålig PH balans på mobilen och produkter som kan lösa det.

Av Commander
Skrivet av Kamouflage:

@Arzei: Tre EARS-diskar gjorde sådär för mig under loppet av 5 år eller så, kort innan de dog helt och hållet. Ta det som en allvarlig varning ifall du inte har ordning på backuper och redundans.
Jag bytte ut dem en efter en mot WD Red.

Samma här, Min EARS dog helt plötsligt och hoppade ur min raid 10 array för någon dag sen. Ersatte den med en fin red 2tb som kostar knappt något idag.

Av Commander
Skrivet av dpom86:

Nu pratade jag om dumma svenssons. Om du har ett kritiskt system och inte sätter upp en egen WUS server internt för att administrera alla updates får du väl skylla dig själv..?
Hur svårt är det att separera uppdateringar? Pengar.
Handlar om att vi får gratis OS i utbyte mot att vi är MS beta testare - och givetvis vill de inte hålla på att hålla reda på flera olika versioner så alla patchas till en gemensam version för att spara lite till pengar. Också förståeligt, om du inte syftar på att du har en företagslicens...

Har ingen kommentar på detta då jag aldrig haft det problemet själv... är du säker på att du inte missat någon inställning bara? Eller sitter du på Home? För Home är ju svaret åter igen att vi är deras betatestare: du får ett os - de får testresultet. Eftersom de har ett monopol och du får OS gratis så värderar de att snabbt få sina testresultat högre än gnäll från lägsta nivån av användare (Home).

Ja jo om du menar den biten hatar jag det också. Det är ju priset man får betala som (inofficiell) betatestare. Riktigt störande dock och ett av de största problemen jag har med win10 rent allmänt: man kan inte lita på att det funkar vid nästa omstart. Dålig pålitlighet är grymt irriterande även om det bara är för hemmabruk.

Som sidonotering tycker jag inte det alls var svårt att få tag på lagliga* gratislicenser till winMe-Xp-ServerXYZ-Vista-7-8. Bara du var student på ett tekniskt universitet fick du i regel tillgång till 2-4 st gratis licenser per OS. Medges dock att det inte var alla studenter som visste om detta. (*EULA säger att du måste sluta använda när du inte är student längre... men finns ingen kontroll.) (Fanns ju embedded, virtualisering, VS+team etc. också.)

Du kan inte säga att OSet är gratis om det kostar i retail och är ett prispåslag på datorer i handeln. Bara för att man kan komma åt det på olika sätt via MSDNAA, Gold Partner etc är för att skolan/verksamheten betalar. Inget är gratis. Annars kan man dra iväg och säga att all film och musik är gratis för att man kan hitta olagliga källor att ladda ner det på.

Även när de delade ut Win10 "gratis" så krävdes det en tidigare nyckel som kostade på ett eller annat sätt.

Samma sak gäller företagslicenser allt detta kostar.

Av Commander
Skrivet av dpom86:

@ELF: Många användare valde med den stora friheten i de gamla OS'en att aldrig uppdatera. För att tvinga de trögklossarna som aldrig uppdaterar att fixa sina system så får vi andra sämre frihet helt enkelt. Tråkigt men i grunden förståeligt. :/

Försåtligt på vilket sätt? Fanns säkert många som inte valde att uppdatera av just anledningen att man hade antingen kritiska system eller inte ville paja något vid en uppdatering.

Förstår inte hur svårt det kan vara att skicka kritiska uppdateringar i ett pack och INTE starta om det förrän man själv valt det. Sedan packa alla andra uppdateringar där man själv kan välja. Inte fan bryr jag mig om att de har en uppdatering till Edge eller Notepad eller för den delen Xbox appen på en jäkla Windows 2016 Server... Helt ofantligt hur seg 2016 med sina uppdateringar i bakgrunden är mot Windows Server 2008.

Av Commander
Skrivet av anon81912:

Det är väl inte så konstigt. Man kan inte optimera saker man inte implementerat och man optimerar inte saker innan de är färdiga.

Versionen de spelade under demot var säkerligen inte dagsfärsk heller, den var nog klar många månader innan och testad så den inte krashade under demot eller något annat larvigt.

Vet inte alls hur spelet kommer vara när det släpps men personligen tycker jag att det inte ser så intressant ut :/

Var fortfarande en presentation för E3, även demo från pre alpha från CD Project såg bättre ut.
Som med alla EA spel så blir de aldrig färdiga även efter release som sedan skall mjölkas och slängas bort för nästa version är bakom hörnet. Hela organisationen är skit och jag förväntar mig inte att Anthem blir något bättre eller för den delen "nya" Battlefield.

Undrar bara om det blir efter Anthem eller om de lyckas producera några DLC'n innan EA dödar Bioware.

Av Commander

Endå var det dålig FPS.....

Av Commander
Skrivet av fabazo:

Står specifikt på Dells att den är för alienware 13.

Har du någon koll på ifall någon av de två du länkade är kompatibla med Zenbook generellt?

Sitter de på USB 3/Thunderbolt bör det inte vara problem men YMMV.

Av Commander
Skrivet av Megacrash:

Allt verkar komma till Switch:D

Portabilitet är nyckelordet. Kunna spela on the go är väldigt smidigt.

Av Commander
Skrivet av Garmzon:

Jag läste om ZFS för unRaid och jag antar detsamma gäller för alla Linux baserade lösningar. Nämligen att du tvingas kompilera kerneln för att det ska fungera. Visst du kan bygga ett system, du kan även uppgradera eller återställa efter en crash. Men det krävs liite mer om du ska bygga kernel varje gång än med ett färdigbyggt system som FreeNAS.

Skickades från m.sweclockers.com

Finns säkert färdiga repos mm som man kan ta in med ZFS stöd. Visst vill man vara hardcore kan man sitta och kompilera kerneln men känns väldigt onödigt om man inte jagar en specifik konfiguration.

Av Commander
Skrivet av firstofmay:

Ja! Idiotsossarna kläcker nästa geniala idé.

Skickades från m.sweclockers.com

Skall vi slå vad om att allt från Vänster till Höger, V, S, SD, MP, L, M mm kommer rösta för denna? Om det är något alla partier kan hålla med om är hur man skall övervaka sina medborgare.

Av Commander
Skrivet av anon159643:

Brist på konkurrens är alltid ett stort problem, det går att skriva långa uppsatser kring Nvidas beteende, men de flesta företag skulle vara samma skitstövlar i samma sits.

Jag har sett detta så många gånger, företag som har varit riktigt schyssta blir svin när de väl kan.

Sedan så borde det väl inte vara så stora lager av grafikkort? Mindre butiker borde ha ett väldigt litet lager och de större butikerna har lite större, men samtidigt så borde den vara bra balanserat.
Det är bara analysera hur många grafikkort som borde säljas, se på gammal statistik för att se sommardatorköp etc.

När har Nvidia varit bra samarbetspartners eller schyst företag?
De har jävlats med andra och kastat paj sen dag 1 som jag förstår det.

Skrivet av frankof:

This!!

AMD har en fantastisk möjlighet om dom klarar att matcha prestanda. 90% prestanda till 100% pris gör ingen glad, 90% prestanda till 75% pris är ett bra sätt att sno trötta nvidia kunder.

Stoppar inte Nvidia att sedan sumpa prestandan för AMD genom att tvinga utvecklarna att antingen ta bort funktioner som AMD stödjer som givit prestandaövertag, eftersom Nvidia ej stödjer det eller sumpar prestandan genom att tvinga på GameWorks.

Av Commander

Värt att nämna är att använda doc taggar ovanför metoder/klasser för att förklara respektive metod/klass.

C# använder exempelvis:
du skriver /// ovanför funktionen så kommer nedanstående som du kan fylla in sen.

/// <summary> /// Le Function /// </summary> /// <param name="value">Object Age</param> /// <param name="obj">ClientObj</param> /// <returns>if success</returns> private bool myFunction(int value, object obj)

Använder man någorlunda bra IDE så brukar dessa läsa detta och visa en liten popup (med det du skrivit och vilka variabler den tar in och vad den returnerar) när du försöker anropa en metod eller använda en klass.

Mycket smidigt om man sitter och skall dela funktioner/klasser och slippa hoppa in i koden för att förstå vad den gör eller om man vill exportera sedan dokumentation på koden till en egen fil, detta är enligt mig programmering 101.

Sedan lägga in korta kommentarer lite här och var är mest för att du om 5, 12, 36 månader senare skall hoppa in i koden och förstå den utan att börja granska rad för rad, speciellt när man har underbarn som sätter int värden för olika "typer" istället för enums och man hoppar in i koden flera månader senare och bara kliar sig i huvudet vad int 36 betyder i just detta sammanhanget.

Av Commander
Skrivet av Bulan75:

Att högryckstvätta motorutrymmet är ungefär som att dammsuga datorn ...

Detta, många känsliga delar, sladdar och inte tala om kortslutning. Lämnar man in bilen för motortvätt så brukar de ta av vissa komponenter alternativt täcka dessa sedan köra med het ånga och svamp för att ta bort smuts och undvika känsliga områden samt lyfta bort batteriet.

Sedan så kan det vara bra att ha en smutsig motor, mycket lättare att se om något läckage har börjat.

Av Commander
Skrivet av boibo:

Vill du ha bra batteritid om 2 år så använd då en långsammare laddare, jag brukar rekommendera Apples orginal på 5w. Tar längre att ladda mot turbo på 15+ w men då blir inte batteriet varmt och kommer räcka längre. Andra laddare går säkert bra men utöver att Apples är lätt att få tag på så har den väldigt bra likström och med bra filter utan massa jitter - billiga laddare från Clas Ohlson har visat sig ha ojämn utström med upp till 70 volt toppar

Skickades från m.sweclockers.com

Efter 2 år är det lika bra byta batteri om man har kvar mobilen. Batteriet kostar drygt 100-200 spänn. Gör man det själv är det i princip gratis, en tekniker fixar det säkert på under 30 minuter ~500kr.

Bytte själv screen assembly + batteri på min opo, tog mindre än 15 minuter dock är det en mobil innan alla fick för sig att följa Apple och börja limma allt så kan man lego kan man ta isär en mobil.

Av Commander
Skrivet av Danielkm:

AdoredTVs senaste video ger dig svaret på det.

Lika bra länka, tycker dock att han kunde leka med deras slogan något. "Nvidia - The Way Gamer's Meant to be Played. Kände till en stor del han tog upp där men blir rätt så skrämmande när man bara får allt på samma gång, inte glömma att han inte ens tog upp alla fall där Nvidia saboterat spel för att se bättre ut.