Inlägg

Inlägg som Commander har skrivit i forumet
Av Commander

Har du kört memtest?

Stresstestet må stressa men fyller den minnet?

Av Commander
Skrivet av Orisons:

@Commander: Jo men Switch kör väl någon special tegra processor? Ps4 och Xbox one kör väl vanlig x86 i sina maskiner? Det gör dem ju extremt lik en PC. Borde ju lätt gå att få windows att funka på en Ps4 tycker man.

Edit: Bara för att klargöra, det borde vara lätt att få windows på en Ps4 att fungera om Sony tillät det. Att hitta exploits och knäcka kryptering för att få det att fungera verkar inte vara helt enkelt.

Du måste skriva drivrutinerna till komponenterna också i maskinen. Sony kör någon BSD variant i sina.

Sedan helt ärligt vem vill ha Windows på sina konsoler, lika bra köpa en PC då.
Om något lär Microsoft köra in en Linux variant på sina konsoler för att banta ner den så mycket det går för att trycka ut mer prestanda.

Av Commander
Skrivet av Orisons:

Konsoler är ju bara en pc som kör en Unix eller Windows variant numera. Förutom Switch då kanske.
Så konsolerna är redan döda, PC vann.
Frågan är väl om det kommer bli Sony eller MS som ger upp först. Sen kommer det bara finnas en hemkonsol likt steammachines konceptet.
Tror det kommer att hända innan strömmande spel blir gångbart globalt.

Switch är mer eller mindre Linux med Android. De försökte få tag på CyanogenMod att utveckla deras gränssnitt enligt olika rykten.

Av Commander
Skrivet av Ozzed:

Vad otroligt tramsig och löjlig du är. Det är ingen som betalar mig något. Jag bara konstaterar att SB gav oss Vista, Windows 8, "DEVELOPERS DEVELOPERS DEVELOPERS" etc, vilket jag tycker är riktigt dåligt och uselt, medans Nadella gav oss Windows 10, la ner Windows phone etc, vilket jag tycker är riktigt bra.

Som Visual Studio och TFS ser ut idag så är Microsofts source control riktigt usel jämfört med GitHubb, så att de köper den kommer ju förmodligen göra att versionshanteringen blir bättre, antar jag.

Github är ingen source control i sig utan en leverantör som erbjuder GIT som är ett Source Control.
Microsoft övergav deras skräp (MVSS, TFS) ett bra tag sedan till fördel för GIT. Vilket förklarar varför de har så mycket kod på Github, då de är nog en om inte de största(kan ha fel) på marknaden.

Får rysningar när jag tänker på MVSS..... Så många arbetsveckor jag har förlorat på grund av det....

Av Commander
Skrivet av Punnisher:

Vad är det största irritationsmomentet i ett spel när man väl spelar det?
Är det hur verkligheten återspeglas i spelet när det är bevisat sedan tidigare versioner att verkligheten inte alls finns med i BF serien när det gäller vissa aspekter eller hur balansen mellan olika spelkaraktärer, vapen, kartuppbyggnad och så vidare är och kan förstöra ens motivation att spela spelet.
Detta fick mig att sluta spela BF4 även om det kanske är möjligt att döda en person en gång så är ju detta hur löjligt som helst och skulle aldrig lämnat ritbordet och då välkomnar jag kvinnor alla dagar i veckan, om balansen är helt okej.
https://youtu.be/wh8voPESN70

Då borde du nog inte spela BF alls då liknande skräp har funnits med sen Bad Company 2 tiden om inte ännu tidigare. Varje BF version är en ofärdig skithög som skyndas ut för att släppas ett specifikt datum och som lämnas fullt med buggar där EA/Dice har inget intresse av att fixa utan man får hoppas på nästa version av spelet, som oftast innehåller samma problem.

BF idag är inget annat än EA's försök att kontra Call Of Duty för sina investerare, de bryr sig inte en uns om sin kundbas som de göder dag ut och dag in.

Av Commander

"If a victim reboots an infected router, the malicious plugins all disappear, and only the core malware code survives. That code is programmed to connect over the Internet to a command-and-control infrastructure set up by the hackers. First it checks for particular images hosted on Photobucket.com that held hidden information in the metadata. If it can’t find those images—which have indeed been removed from Photobucket—it turns to an emergency backup control point at the hard-coded web address ToKnowAll[.]com."

Så en restart hjälper bara FBI att känna till din router.

"The court order only lets the FBI monitor metadata like the victim’s IP address, not content."
-- Right.

https://www.thedailybeast.com/exclusive-fbi-seizes-control-of...

Av Commander

Snälla låt inte Microsoft programmera en patch räcker med bsod på kontoret sen meltdown...

Av Commander
Skrivet av MultiMan:

@Bernd_P1: Tråkigt nog har du säkert rätt, men för mig är ett icke-svar tydligt nog om var Asus står gentemot sina kunder.

Som med allt annat när det stormar till. Säger man inget och håller tyst sker det inga artiklar och stormen går över och folk glömmer.

Blev lite förvånad hur lite Sweclockers tog upp hela affären.

Av Commander
Skrivet av Dhanjel:

Jag kör Microsoft Office 365, typ 70kr/mån och då ingår 1TB OneDrive samt lite credits i Skype

Office 365, större skräp måste man söka efter som gör allt svårt för en.
Bara att skapa enkel alias för att dumpa alla mail till ett område om de inte går till en existerande adress är omöjligt med exchange -365 lösning...

Av Commander

MMORPG är ingen döende genre den har bara blivit "Live Services" från EA/Ubiskiten. Snarare ökar det när de inte vill utveckla spel utan just "Live Services" med always online och microtransactions. Kolla på Bungee's Destiny, Warframe, Inte Metal Gear, Survive osv.

Av Commander
Skrivet av oehqoehfo:

Hej
Jag är en elev som läser informationsteknik som går TE4 kurs
Som egen projekt tänkte jag att skapa en youtube jquery plugin.
När man skrollar ner, användare ska se youtube video längst ner i fönstret.
För att min plugin ska fungera, webbläsaren först måste upptäcka om youtube video är spelat så man kunde titta det video som man vill.

Den är min kod som jag använder

<html> <head> </head> <body> <iframe id="youtube" class="fixableVideo" width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/9bZkp7q19f0?enablejsapi=1" frameborder="0" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe> <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/3.2.1/jquery.min..."></script> <script src= "https://www.youtube.com/iframe_api"></script> <script src="fixYoutubeBottom.js"></script> </body> </html>

//fixYoutubeBottom.js var player; function onYouTubePlayerAPIReady() { player = new YT.Player('fixableVideo', { events: { 'onStateChange': function(event) { if (event.data == YT.PlayerState.PLAYING) { alert('no'); } } } }); }

problemet är API kräver id-värde som första parametern i YT.Player()
men id kan inte vara duplicerad och jag vill upptäcka alla youtube video oavsett hur mycket det finns i sidan.
Därför jag bestämde använda class istället id men alert metoden fungerar inte.
Om jag bytar fixableVideo till youtube, alert fungerar.

Någon idé ? Jag tycker youtube API tillåter inte att ha något annat istället id.

Är fixableVideo klassen?
Jag har inte kollat detta djupare men på rak arm känns det som player objektet representerar just _en_ spelare.
Om den inte kan representera flera så får du skapa en array av spelare där varje objekt representerar en spelare som initierats av ID't.

Av Commander
Skrivet av anon107085:

Jag testade köra openvpn mot en leverantör på min ac66u och prestandan man fick var helt åt skogen pga att hårdvaran i routern är för klen.

Detta, AC66U har för klen hårdvara för att klara av använda VPN om du har krav på hastighet. Du får använda specifika enheterna eller lägga på dedikerad hårdvara.

Av Commander
Skrivet av tjobreee:

Varför skulle inte dom i norrland kunna ha 5 ping? sitter med en från umeå och en från en by i västerbotten, 120 mil norr från mig. Båda har 5 i ping, den ena har inte ens fiber. Kör på tyska servrar. Men jag bad dom ladda ner en fil och se hur snabbt de gick, vi var 4st som laddade ner samtidigt och min blev klar betydligt snabbare än deras, 1 som bor vid mig som INTE har fiber, 24mbit adsl har han. Dom andra har 100/100 fiber, men alla dom har 5 i ping. Det verkar som att det är fler som inte kommer under 15 i ping även om dom har bra internet, kör på svenska servrar osv.

Tänkte mer att de kunde vara någon inställning eller nått sånt, typ ping filter eller vad det heter. Vet inte riktigt vad det är men var en som nämde det förut.

15 är bra, hade 50 innan så alltså jag klagar inte. Jag vet att de inte kmr bli någon skillnad på 15 och 5 heller, MEN, jag vill liksom veta VARFÖR jag inte kan ha under 15. Och VARFÖR den sänks när jag tabbar ut.

Tack för alla svar, ska testa köra traceroute och se.

Sigh...

1. Latens har inget med den hastighet du köper.
2. Eftersom vad du får i PING beror på hur snabbt en signal kan traversera avståndet. Är det fysiskt omöjligt enligt vår förståelse för ljus färdas....Vad CSGO eller något annat spel visar och vad fysiskt är möjligt är lite... Tror knappast att utvecklarna har kontrollerat att deras latens grafer är vetenskapligt säkerhetställda, utan det skall ge någon bas helt enkelt.

3. Den sänks förmodligen för att spelet inte gör lika många kontroller när den är nertabbad och då fokuserar endast att behålla uppkoppling och då sänks latensen för att belastningen och beräkningarna blir mindre (Teori). Kanske det är en bugg.... Kontakta en CSGO utvecklare för att få bättre svar.

Av Commander

Kan folk räcka upp en hand som litar på Ubisoft när det kommer till E3 ? Eller någon annan AAA publisher?

Av Commander
Skrivet av Alienbro:

@PsyCor: jag vet men jag undra bara hur långt tid de brukar ta med UPS till sverige

4dagar

Av Commander
Skrivet av PlogarN97:

Varför?

Visst kan man vara emot fenomenet... Men någon prostitution är det ju knappast?

Skickades från m.sweclockers.com

Majoriteten 90% om inte mer handlar om sex i slutändan. Man utför det mot en betalning..
Kanske eskort låter bättre men i slutändan endå prostitution.

Av Commander

Fattar inte med allt daltande av sugar daddy, heter det inte helt enkelt prostitution?

Av Commander
Skrivet av sscnz:

Både data för kunder och anställda räknas som skyddad data under GDPR. I draften så stod det att man behöver en Data Protection Officer för företag med fler än 250 anställda men jag tror att the slutgiltiga versionen tog bort kravet på att man behöver ha fler än 250 anställda..

Det är också det jag läste, hade en kontakt på ATEA som sysslade med GDPR som också nämnde det lite kort men inget jag kunde hitta själv.

Citat:

Har din organisation färre än 250 anställda?
GDPR förväntar sig i stort sett att alla små och medelstora företag (SMV) ska följa förordningen fullt ut, men det gör några undantag för organisationer som har färre än 250 anställda.

Förordningen erkänner att många små och medelstora företag utgör en mindre risk för de registrerade personernas integritet än större organisationer.Article 30 i förordningen anges exempelvis att organisationer med färre än 250 anställda inte behöver upprätthålla en förteckning över bearbetningsverksamhet under dess ansvar, såvida inte “den bearbetning den utför kan leda till en risk för rättigheterna och friheterna för dataföremål, behandlingen är inte tillfällig, eller behandlingen innefattar särskilda kategorier av data […] eller personuppgifter som rör brottsliga domar och överträdelser”.

https://www.itgovernance.eu/blog/se/galler-gdpr-mig/
Hittade liknande på SKL också...

Av Commander
Skrivet av enoch85:

Innebär detta att man inte är drabbad då man använder webbklienten?

Själv kör jag webklienten via en open-sourceapp i Linux. Inga DLL-filer så vitt jag vet?

.so filer är DLLish.
Men sedan så tror jag inte att programmet kan uppdatera sig utan måste använda pakethanteraren för att göra detta vilket fallerar hela attackvektorn. Så då måste en hackare komma åt distron's repo för att där lägga in skadlig kod för att sedan exekvera vid en uppdatering. Men sedan så får Skype på Linux aldrig tillgång till root kontot utan kör bara userspace så man får inte heller där något större säkerhetshål via just den buggen.

Av Commander
Skrivet av klas63:

@Commander: Det spelar ingen roll om jag sätter i dom fungerande minnena i 1 eller 2, inget minne upptäcks på dessa två slottar

Testa köra en reset samt uppdatera BIOS till den senaste. Dock känns det som moderkortet är trasigt.

Apropå, lyckas den boota med endast 1 minne i respektive slottar som inte fungerar?