Inlägg

Inlägg som yargnitz har skrivit i forumet
Av yargnitz

Som långvarig Iphoneanvändare som uppdaterade jag senast från X till 11 pro. Den största skillnaden mellan dessa modeller är att den senare har optisk bildstabilsering för 4K-video och påtagligt bättre videokvalitet ffa.

Du kommer märka stor skillnad mellan en 7 och en 11 pro till det bättre. Skillnaden i kamerakvalitet mellan 11->12 är inte lika stor.

Jag skulle dock satsa på en vanlig Iphone 12(icke-pro), eller 12 mini för samma pengar istället om du absolut inte måste ha telefotolinsen (vilket jag personligen inte tycker tillför så mycket) och mycket mer lagringsutrymme (5G+icloudlagring/dropbox funkar utmärkt för en med 64gb). Då får du snabbare processor, telefon som känns modern längre etc.

Är du i övrigt nöjd med din telefon är det billigaste givetvis att bara byta batteriet.

Av yargnitz

Pipande Asus Eee 1005H

Tja swec, har en Asus Eee 1005H som jag haft i ungefär två veckor. Den har funkat klanderfritt och gör det fortfarande. Dock har jag råkat ut för ett irriterande, och ev oroande problem. Datorn har helt enkelt börjat pipa när jag laddar den, oavsett om den är på eller inte. Datorn laddar normalt, men låter konstigt(den liksom piper), och detta oavsett vilket uttag jag laddar den ifrån. Jag har provat att ta i och ur batteriet, men har fortfarande samma problem. Är det någon som har någon ide vad det kan bero på?

Av yargnitz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ryden
Grattis fan! Tjejens syster läser också läkare i Linköping! Att du kom in på 1.9 HP förvånar lite, trodde det var 2.0 som gällde, speciellt i år då så himla många sökte.

Tackar :). Var lite orolig för att det skulle vara så, men antalet med 1.9 och 2.0 som sökte kanske inte ökade i år.. Var färre som fick bra på högskoleprovet i år såg jag.. kanske därför. Vilken termin går hon? Jag är skitmotiverad att plugga nu(till skillnad från gymnasiet), men 5.5 år är rätt lång tid...

Av yargnitz

http://pici.se/pictures/UDRZEGeSy.jpg

Jag är rätt glad just nu...

Av yargnitz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikce
Hur får man läkar- och juristprogrammet att öht vara en uns flummigt?

Är inte allt som inte kan förklaras med en ekvation rätt flummigt?

Av yargnitz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Random-person
Äh, läkare är ju inte flummigt. Bra val! Jag hoppas att du tänker viga ditt liv åt forskningen nu (och inte bara till att diagnosticera människor, det är mer flummigt).

Klinisk forskning är intressant, men behöver träffa människor och se lite action, så tror jag ska hålla mig ifrån det.

Av yargnitz

Visserligen är det här swec, men f*n vad alla söker teknikutbildningar. Ingen som valt en mer flummig utbildning, typ jurist, ekonom, eller inte varför läkare? Jag har sökt till det sistnämnda... har typ 90% chans att komma in, men känns lite jobbigt att vänta på antagningsbeskedet.

Av yargnitz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Generalkyckling
Hej igen!
Satt här och läste igenom denna gamla tråd nu när semestern närmar sig. Var ett tag sedan nu som vi beställde biljetter. Ger oss av den 23 Juli och är hemma knappt 3 veckor senare.
Blev nästan rädd nu när jag läste allt om hur varmt och fuktigt det är, men vad fan?! Man får väl ta det som en man ;).

Planen är väl egentligen att vi landar i Tokyo fredag morgon (24 juli). Lämnar av lite stuff vid boendet. Ger oss ut och flummar runt på staden. Lördagen är tydligen någon högtid med fyrverkerier och grejer i Tokyo. Så det blir nog trevligt. Flumma lite i Tokyo. I augusti drar "Nebuta Matsuri" höstfestivalen igång. Verkar rätt häftigt(?), så kanske borde skaffa ett railpass eller nåt och åka upp och se på det? Cirka hur lång tid bör det ta att åka dit?

Vi skulle också gärna vilja hinna med att se Kyoto och kanske Fuji, men kanske blir knappt med tid? Vad tror ni?

Hört någonstans att man bör köpa Railpass nu i förtid. Någon sida ni skulle rekomendera för det?
Vi planerar att bo på "vandrarhem"/billiga alternativ, men skulle gärna vilja boka något för kanske två första nätterna. Så man slipper leta ställe att bo det första man gör. Något ställe som rekommenderas?


GeneralKyckling

Värmen är inte att leka med, det är betydligt mer påtaglig värme i japan än tex vid medelhavet pga fuktigheten, men som allt annat vänjer man sig. Ett tips är att du alltid tar med en tygnäsduk du kan torka av svetten med, varenda japan har det, hur smidigt somhelst. Om jag var du skulle jag köpa ett railpass, det gäller på alla JR-tåg, dvs shinkansen samt massa lokaltåg i både kyoto och tokyo. Och åker med shinkansen tar det knappt 2 timmar till Kyoto, och till Fuji kanske en timme, så att göra en daytrip till var och ett av ställena är inga som helst problem om du reser med shinkansen, och en stad du absolut inte borde missa om du ändå ska till Kansai(där Kyoto ligger) är Osaka. Rejält stor stad, med skönare atmosfär än Tokyo, och bäst mat i Japan. Angående övernattningen kan du i nödfall sova över på ett internetkafe, inte så bekvämt, men grymt billigt.

Av yargnitz

Hade berlitz förut, den funkar bra. Men det absolut bästa är om du kan lyckas få tag på ett sk. denshi-jisho, dvs ett elektroniskt lexikon. Alla Japaner har typ det, men vet inte om det är så lätt att få tag på i Sverige, men försök...

Av yargnitz

Moderkort och CPU till HTPC(mini-itx)

Tjena kära forumister. Jag och en polare ska bygga en HTPC som projektarbete. Vi ska bygga chassi själva, och vill därmed ha möjlighet att göra en så liten dator som möjligt, så vi tänkte använda oss av ett mini-itxmoderkort. Vi är inte säkra på om vi ska köra med intel eller amd, men vi har funderat mest på att köra intel, och isf använda deras itxkort för socket 775,

Intel DG45FC. Det verkar lovande iom att det har hdmi-utgångar och är litet. Men är det bra,och vilken cpu ska vi ha då? Det är viktigt att den är sval, och gärna billig också. Ska dessutom klara av uppspelning av 1080-material.

Tack på förhand.

Av yargnitz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Så du tycker alltså att man bör tillåta FM:s uniformer på alla parader/marscher/demonstrationer som inte direkt, men indirekt kan vara politiska, t.ex 1-maj (som är till för arbetarna och inte är politisk), Ådalen (för att hedra 5 ihjälskjutna arbetare 1931) och Salemmarschen (för att hedra Daniel Wretström), då dessa är precis lika politiska som Pride?

EDIT:

yargnitz: Ja det är politik och politik ska FM hålla sig borta ifrån enligt deras egna regler (och även enligt Sveriges Rikes Lag tror jag också).

Det är lite skillnad, 1 majtåget är väldigt hårt knutet till framförallt LO, och LO och socialdemokraterna har väldigt starka band, dessutom brukar partiledarna(framförallt de på vänster sida om centern) tala ofta där om sina partiers respektive politik, och det blir politisk. I salemmarschen går det alltid "högerextrema", och den där marschen hade knappast funnits om gärningsmannen hade varit en "vit helsvensk". Pride handlar om party och mänskliga rättigheter, så det är inte samma sak.

Av yargnitz

Crippa90: Du påstår alltså att det är politiskt att kräva lika värde för alla oavsett hudfärg, sexuell läggning och så vidare?

Att den här tråden öht finns visar med all önskvärd tydlighet att pride behövs. Hade det inte varit för det faktumet att festivalen främst är för hbt-personer tror jag inte många hade klagat. Det hade i alla fall varit mer konstruktiv kritik, och inte bara kommentarer som luktar homofobi och manlig osäkerhet lång väg. Jag kan visserligen hålla med att det finns bättre sätt att demonstrera för lika rättigheter än att dansa i läderkalsonger på ett lastbilsflak.

Men den delen av pride borde tas mer för vad den är till för, dvs festa. Och när man festar behöver man inte ta sig själv så seriöst, vilket folk som upprörs över paraden borde ha fattat vid det här laget.

Av yargnitz

Känns lite surt om jag inte kan spela svenska filmer. Om det inte går är jag rätt tveksam till att köpa ett PS3 i Japan även om det är såpass mycket billigare.

Av yargnitz

Att köpa Playstation 3 i Japan

Hej allesammans. Det är så att jag bor i Japan och funderar på att köpa ett PS3. Men jag vill kunna ta hem det till Sverige och använda det med svenska spel och tv-apparater när jag flyttar hem. Så vad jag undrar är vad det är för skillnad mellan Japanska PS3 och det Svenska? Är det tex regionsskyddat? Skulle såklart kunna köpa ett PS3 i Sverige, men det är såpass mycket billigare här i Japan att jag hellre köper här. 2400 kr för 40gb och lite under 3000kr för 60gb.

Av yargnitz

Hur går det?

Av yargnitz

Du har säkert köpt chassi redan. Men om jag var du skulle jag skippat de där båda chassina och köpt ett Antec P150 med medföljande nätagg istället. Kräver inte så mycket moddning för att få det tyst. Trevligt att jobba i, och köper man extra ljuddämpning till så... Och för ovanlighetens skull har antec gjort ett tyst nätagg.

Av yargnitz

Helt rätt med en samsung, för mig personligen finns det inget annat alternativ i 3.5" segmentet. Angående datorbutiken så har de var jag vet tagit bort det där med fri frakt helt. Fsat kanske har fel?

Av yargnitz

Bootproblem med windows med ny disk

Jag har sökt, och hittade inget, så jag hoppas att ingen annan tagit upp det här. Hursomhelst har jag ett extremt irriterande hårddiskproblem. Det är så att jag fram tills idag haft följande hårddiskkonfiguration:

IDE
Maxtor Diamondmax 8 40gb
NEC 3500B (dvdbrännare, men kanske kan vara av intresse, inte på samma kanal som maxtorn)
S-ATA
Samsung P80 160gb
Seagate Barracuda 7200.7

Problemet är det att när jag idag skulle installera en ny hdd, nämligen en samsung P133 250gb (IDE-versionen av P120) så stötte jag på patrull. Det är nämligen så att windows säger att det är korrupta bootfiler om man bootar med både maxtorn och den nya disken samtidigt, oavsett om de är på samma kanal eller inte, och de är rätt byglade också. Och är båda idediskarna i så blir skärmen svart när man kommer till den delen i windowsinstallationen där man väljer var Windows ska installeras. Och är bara Seagaten ikopplad så får man samma fel i windowsinstallationen, och det går självklart inte att boota till windows då bootsektorn ligger på maxtorn.

Men har man å andra sidan bara maxtorn(av idediskarna) i så funkar det perfekt att boota. Jag misstänker att det är mitt moderkort som jävlas, för det har varit otroligt mycket problem med det (MSI K8T Neo-FSR). Men jag är inte säker, och det kanske finns en väg runt det här? Kan ju tillägga att S-ATA diskarna är en array i raid 0.

Extremt tacksam för hjälp.

Av yargnitz

Ännu ett HTPCbygge

Hej kära vänner. Det är så att det blivit aktuellt för mig att bygga en HTPC. Saken är den att jag har lite gamla grejer hemma, men jag vet inte om de är snabba nog för de kraven jag har.

Krav:
*Ska kunna spela ett program, samtidigt som man ser på ett annat program på en annan kanal.

*Ska ha stöd för "kort" så att man kan använda det med boxers abbonemang.

*Time-shiftstöd

*Ska klara att ta emot tvprogram från det digitala marknätet.

Det är väl egentligen det väsentliga. Eftersom att jag använder befintliga delar och tänkte köra windows MCE så är det viktigaste för mig att få veta om datordelarna jag har räcker för att köra MCE.

Datordelar:

Athlon XP 1700+
512mb ram
ECS K7S5A
350W moddat cheaponätagg.
Geforce 2 mx400 64mb

Räcker det för att klara de kraven jag har, eller är det bara att glömma? Och kan man använda en separat kortläsare i Windows MCE för att läsa boxerkort? Eller måste man köra med speciella tvkort med inbyggd kortläsare?

Av yargnitz

konst: Jag vet inte riktigt om man kan påstå att ljudisolering är någon mirakelkur. Det gör ljudet mjukare, men det tar inte bort högfrekvent ljud från tex hårddiskar. Och på min dator är hårddiskarna det som hörs mest(även när de är i idle). Så jag funderar på att slänga ut seagaten och maxtorn(går inte att ta ut pga mitt jävliga moderkort som måste ha idehdd för att starta), och eventuellt köpa 2 2.5" diskar för att ha som lagring.