Inlägg

Inlägg som miniyou har skrivit i forumet
Av miniyou
Skrivet av Red Beaver:

Vad exporterar Schweiz? Klockor, fickknivar och skatteflykt?

https://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/che/#Exports

Skickades från m.sweclockers.com

Av miniyou
Skrivet av Rajat:

FRA får bara kolla mailtrafiken på servrar som står på svensk mark, FRA har ingen rätt att operera i Finland

Jaså? Har tvärt om för mig att FRA bara får kolla trafik som passerar gränsen, dvs allt utom trafik som går enbart inom Sverige.

Av miniyou

Ni som diskuterar publik IP: menar ni alltså att flera användare delar på en IP-adress? Inte huruvida adressen är statisk eller dynamisk?

Om man nu generellt ska diskutera vilken ISP som är att föredra, utöver en rimlig prisbild vilket bara OP kan svara på, så skulle jag rekommendera Bahnhof på grund av deras värderingar och många bevis på att de står på sig när det gäller att skydda sina kunders integritet. Om du har stadsnät så tror jag inte att du kommer märka så stora kvalitéskillnader mellan operatörerna.

Av miniyou

Att förhindra hämndomdömen vore ju trivialt, så jag antar att de vill ha det som det är.

Anta: när man ger ett omdöme syns det inte direkt, men den berörda parten vet att ett omdöme gjorts. Den har säg en vecka på sig att i sin tur ge ett omdöme tillbaka. När båda gett sina omdömen, eller när veckan gått, syns båda omdömena. Då skulle du inte kunna ge "tit for tat" såvida parterna handlar med varandra flera gånger, vilket ändå är en helt annan situation.

Möjligheten man förlorar är när det första dåliga omdömet verkligen är oförtjänt och det är det man vill klaga på, men det kanske ändå skulle lösas bättre med att man vid varje dåligt omdöme får ge en kommentar som syns vid omdömet som en möjlighet att försvara sig. Pajkastning är ju bara destruktivt.

Av miniyou

Kör du testet samtidigt, och ger de samma hastighet?

Paketförlust betyder ofta att du har congestion någonstans på vägen till målet dvs överbelastning. Om du trådlöst inte får ut så hög hastighet som du får på datorn med kabel så skulle det kunna bero på att du har en länk någonstans med en kapacitet mellan vad du får ut med sladd jämfört med trådlöst.

Alternativt, om du gjorde mätningarna vid olika tillfällen, så var belastningen på nätet olika stort.

Om orsaken är den jag nämnt så är det troligtvis inget du kan göra åt. Om TCP används så kommer hastigheten anpassas till vad som inte längre ger paketförluster.

Av miniyou
Skrivet av Omnibox:

Jag har en iso och en licensnyckel, men inget att bränna ison till en skiva med. Så jag kan inte ta bort allt för att sedan köra en "clean" installation.

Installera från USB går utmärkt.

Av miniyou

FreeCommander (välj bilderna och ctrl-M)

Av miniyou

Vet inte hur just din enhet ser ut, men i allmänhet är det väl rätt vanligt att det finns ett litet hål där du kan stoppa in något smalt - ex. ett gem - för att mekaniskt trycka ut släden.

Kanske är det bara så på läsare till stationära datorer? Har ingen optisk läsare på min ultrabook...

Av miniyou

Robocopy ("Robust File Copy") är ett bra program (CLI) som skeppas med Windows.

Av miniyou

I min stationära har jag separat SSD och lagringsdiskar. Det hade varit najs med en hybrid istället, så hade jag inte behövt bry mig om att gissa vilka delar som används mycket eller lite. Hade kunnat punga ut för en enhet med 2 terabyte mekaniskt och säg 100 gig flash enbart för att slippa bry mig om den biten själv.

Självklart säger man "lägg OS och spel på SSDn, resten på hårddisken" men dagen då SSDn börjar bli full är det bara jobbigt att försöka hitta en bra lösning. Konceptet med cache är ju urgammalt, det här är ju bara ytterligare en nivå.

Av miniyou

Var med om liknande. Polisen bryr sig inte särskilt mycket i grund, men får en person många anmälningar mot sig så slår de slag i saken. Så du hjälper förmodligen någon.

Kom ihåg att ringa regelbundet och ofta till polisen om du nu vill att de ska göra något.

Av miniyou
Skrivet av -8-DEAMON-8-:

Någon som vet någon tabell t ex: "NAND- vs. NOR-speed performance"

Googlade vad du skrev inom citationstecken. Första träffen: http://maltiel-consulting.com/NAND_vs_NOR_Flash_Memory_Techno...

Av miniyou

Vill bara inflika att för att använda CSS till designen så används taggarna div (boxar, OK att nästla hierarkiskt) och span (för löpande text).

Också, semantikfråga: man programmerar inte i HTML (ang titeln)

Av miniyou

Ingen dålig nostalgitripp att kolla på bilderna i tråden! Vet inte när jag körde, men uppskattningsvis från runt då RS2 släpptes till nån gång runt 2007. Skulle inte få för mig att köra igen, men kul att minnas!

Hade man kunnat logga in på sina gamla karaktärer kanske man kunde tagit en halvtimmes interaktiv nostalgitripp eller så tänker dock inte betala.

Av miniyou

Det där "grafiktkortet" är processorn, och PSU är nätaggregatet.

Vad händer om du bara bootar med en disk? Är det SSD eller HDD?

Av miniyou

De siffrorna är nog värde per aktie, men för att få totala värdet måste du ju också multiplicera med totala antalet aktier som inte nödvändigtvis är samma

Av miniyou

Känns som att alla i tråden klappar varandra på ryggen genom att upprepa argumenten som alla andra säger.

Argumentet att det är en kompromiss och således skulle vara dåligt håller inte - inte väljer ni väl mellan att ha antingen ha L1-3 cache eller att ha RAM i datorn? Ett välbyggt system som bygger på cacheteknik får generellt en prestanda nära snabbaste minnet och en lagringskkapacitet som det största minnet. Läs mer på Wikipedia eller läs en kurs i datorsystemteknik.

Det skulle kunna vara så att hybriddiskarna inte är optimala i dagsläget på grund av mjukvaran eller att förhållandet mellan SSD och HDD är dåligt. Det är ju dock inte skäl att döma ut disken.

Att vi entusiaster orkar bry oss så mycket att vi skaffar separata diskar och själv väljer vad som ligger var har jag inte sagt något emot. Jag har själv en 120 gig SSD för OS och program och 4 x 2 TB HDD för lagring. Dock menar jag att det generellt sett borde vara en bättre lösning att köra hybriddiskar för gemene man och i de fall där inte ljudlöshet är kritisk.

Av miniyou

Sweet! Blir intressant att se resultatet... Det kommer ju inte vara många som pallar sno datorn på lan visserligen förutsätter det att du släpar dit den

Av miniyou

Kuligt. Som det är nu kör jag två 1920*1200 bredvid varandra, smalare är inte vettigt om man ska sitta och programmera. Föredrar att ha fyra fönster uppe samtidigt (kod, dokumentation, output, övrigt). Om man kan ha det på bara en skärm om några år så vore det ju inte så dumt

Av miniyou
Skrivet av nino:

Exakt det jag har tänkt att göra med min, och det ska inte vara några problem eftersom den använder 5V 700 mAh vilket man kan få ut från cigguttaget.

Skrivet av quattro-2.6:

Ström får den från en mobilladdare på 1Ah.

Egentligen hatar jag folk som är anala med beteckningar, man förstår ju varandra. Men det går ändå inte att låta bli

Det är väldigt stor skillnad på A (ampere) och Ah (amperetimmar). A är hur mycket ström som krävs/kan levereras, kontinuerligt. Ah är en viss ström över en viss tid, exempelvis kapaciteten för ett batteri.

Hoppas verkligen ni lyckas med projekten, platta i bil! Låter som roligt och kreativt hemmapulande

Ps. Från cigguttaget får du 12V, så en DC/DC konverter kommer behövas isåfall. Kan kosta en del. Har några som jag köpte på ELFAs lagerrens förra vintern... kommer dock inte ihåg hur mycket ström den kan leverera.
Edit: kollade upp gamla mail, mina är 36V in, 5V 15A ut... inte intressant i sammanhanget alltså.