Inlägg

Inlägg som subonez har skrivit i forumet
Av subonez

@Pivan:

Jag köper det gärna för 400kr ifall du har det kvar.

Av subonez
Skrivet av Elitentubb:

En till fråga!

https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi...

Skulle jag kunna sätta i detta kortet och få en bättre upplevelse än vad jag har nu? MVH

Det kortet skulle göra stor skillnad för liten peng. Du kan utan problem höja din multipel också och borde kunna få ut 4-4.2Ghz med en ny kylare utan att det tar någon skada.

Sen är olika spel krävande på olika saker, en del använder grafikkortet väldigt effektivt medan en del spel kräver lite mer processor.

Kollat begagnat? Har bara bra erfarenheter av de delar man köpt på swec.

Av subonez
Skrivet av Elitentubb:

@subonez: Alright så då antar jag att jag måste lägga ungeför 6k+ för att få en hyffsad uppdatering på datan? är de inte värt att klicka ihop en sprillans ny för runt 10?

Ifall du vill gå på ett 1070 räkna med 4200kr, en Ryzen 1700 ca 3000kr eller en 7600k för ca 2400kr, mobo till det finns vettiga för 1000kr men du måste även byta ram, klarar du dig med 8gb för nu så kör på det då priserna är höga, men det kommer röra sig om ca 1000kr även där.

Så tror inte du fixar en riktigt framtidssäker uppdatering just nu för de pengarna. Att köpa en färdig komplett kommer du inte gynnas av heller då de ofta sparar in på något ställe.

Tipset är att spara ihop lite extra pengar och få en dator som klarar sig längre och då gärna en i7a eller en Ryzen 7.

Av subonez

Tror för övrigt att du kan klockan den lite med det MOBOt även fast det inte är en K modell du har, Börja med multiplen och sen FSB

Av subonez

Du kan byta till en 3770 fast det kommer inte ge mycket idag, utan du åker på att byta cpu, mobo och ram samt grafikkortet. Det tjänar inget till att bara byta CPU eller bara GPUn då den ena kommer göra den andre långsamare

Av subonez

Lägg ett par hundra på en ny kylare och clocka CPUn, sen lägger du resten på en ny GPU, min 2600k med 1070 fixar det mesta idag, och den i7an rullar på 4,6Ghz. Dels är det inte långt kvar till BF och det kommer lite nya CPUer inom kort så avvakta lite om möjligt.

Ps själv tänkte jag gå över till en Ryzen 1700 inom kort

Av subonez

@Andromeda: Kör med ett ASUS GTX1070 DUAL och en 2600k i och för sig, när den rullar 4,6 som den gör till vardags så märker jag inte att cpun flaskar.

Men som sagt så är det lite oc på CPU och lite standard OC från Asus på 1070 Dual kortet. PUBG ligger väl ner mot 60fps i krävande situvationer men då kör jag det högsta på det mesta. BF1 har jag nog även det på Ultra. Är nöjd med kombon och känner idag inget behov av att uppdatera.

Har något skummt fel fortfarande när jag lirar LOL att det microfryser ibland men ser inget i afterburner vad som orsakar det.

Av subonez

Låter nästan som nätagget?

Av subonez

Har ett GTX 650 och några GTX 550 o 560 i Kumla, du kan givetvis få testa dem. Jobbar i Örebro

Av subonez
Skrivet av anon200632:

https://valid.x86.fr/g5aaif

Rullar på fint i 4.3GHz, får den att boota till Windows i 4.4GHz men får black screen under belastning.
Har kommit en ny bios version nu såg jag, då kanske det går att öka farten mer

Version B: AGESA 1.0.0.6b

Bra jobbat där. Dock så är det kanske lite i överkant med volten. Men kul att se att det går.

Till TS: Antingen vänta ett par dagar till 8700k eller kanske en i5a annars bör du gå på Ryzen ifall man inte vill delida. En del säger FAN-Boy. Hade du frågat mig för ett år sedan skulle jag aldrig få för mig att köra AMD igen. Men utvecklingen går framåt och du bör nog fundera på ifall du vill överklocka så kanske du ändå få lägga pengar på ny kylare till en Ryzen. Vill du syssla med att lotteri kan du ta en 7700k som troligen blir End-Of-Life inom kort. Vill du betala lite extra så kör på 8700k. Men är det något jag lärt mig så är det att det inte går att vänta ut teknik. Om ett par månader kommer det pratas om Coffe Lake och Ryzen 2...

Av subonez
Skrivet av mangoo97:

Hej! Finns kortet kvar? Intresserad då mitt 780 gav upp igår

Har ett, kan tas med till örebro. Ber om ursäkt ifall tråden kapas men tänkte eftersom TS lämnat tillbaka sitt

Av subonez

1200kr + frakt

Av subonez
Skrivet av dblade:

Har för mig man fick strula ganska mycket med en TP-kabel också. Spelet använde väl det föråldrade IPX-protokollet? Värt att nämna är att jag haft problem när man LAN:at även med senare C&C versioner.

Haha, det är sant, minns till och med någon av Red Alert utgåvorna samt Generals va ett riktigt spök att få till. Men vad man uppskattade spelen på den tiden. Satt till och med och redigerade autoexe.bat för att få mer resurser på pappas bärbara Thinkpad. Kul tills måndagen kom och han inte kunde docka den på jobbet

Av subonez

Sitter bara och myser just nu, tack för en trevlig start på morgonen. Minns ni LAN över Parallelkabel Inte det lättaste att få i gång på i C&C

Av subonez

Hur är skicket på batteriet? Laddcykler och ca tid vid normalt användande?

Av subonez
Skrivet av williamab007:

Det vet jag men du kan väl få det aktiverat igen så länge man har aktiverings numret eller? har hört att man kan kontakta microsoft och få det fixat men har ej gjort det själv så vet ej.
Jag köpte dessa delar i form av en dator av en annan kille, han skickade då tyvärr ej med några kvitton.
Mvh William

Ja, ifall det är en retail

Av subonez

Ifall du har Windows 10 aktiverat på ssd så är det kopplat till ditt mono. Har inget med HDDn att göra.

Av subonez

900 för i7+p67

Av subonez
Skrivet av Bult:

@subonez: har du kvar din d14?

Yes. Sitter i min 2600k nu.

Av subonez

@Cameltotem Lägger ett bud då på 750kr ifall alla kablar och fjärr finns kvar, hämtas