Inlägg

Inlägg som network23 har skrivit i forumet
Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nystan
Det finns ett program som heter AppZapper som letar upp alla filer som tillhör ett visst program och sen tar bort dem. Väldigt användbart om man verkligen vill ha bort allt som har med ett visst program att göra, såsom inställningar, cache och allt annat.

Och det finns App Trap som är ungefär samma sak fast gratis.

Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skorpion
Jag kör postfix och dovecot LDA...

JFGI

http://www.macosxhints.com/article.php?story=2007090423071517
http://www.macosxhints.com/article.php?story=2007111809203224...
http://wiki.dovecot.org/Clients

Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skorpion
Tyvärr så ser jag inga mappar alls i "prenumationslistan". Det är helt tomt!

Vad är det för IMAP-server? Det finns en hel del diskussioner kring Googles GMail och hur man justerar mapparna där, men annars brukar verkligen Mail.app fungera med det mesta, inklusive Exchange (över http).

Av network23

Markera ditt konto och tryck kommando (cmd) + I
Välj "prenumerationslista" och kryssa för de andra mappar du vill ska synas.

Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zightx
Xerox var först med det grafiska gränssnittet som sedan kopierades av: Apple, Microsoft, IBM, Atari, mfl.

Skitsnack.

Jag blir så jävla trött på felaktiga påståenden som folk häver ur sig utan att veta ett skit.

Xerox hade kommit en bit på vägen, men det fanns exempelvis ingen Finder vilket ju är vad vanliga människor uppfattar som en stor del av det grafiska gränssnittet. Viktiga delar som Drag-and-drop och funktionella menyer [url=http://folklore.org/StoryView.py?project=Macintosh&story=On_Xerox,_Apple_and_Progress.txt&sortOrder=Sort%20by%20Date&detail=medium&search=xerox
]uppfanns också av folket på Apple[/url] och fanns inte i Xerox lösningar.

Läs gärna Jef Raskins egen beskrivning där han berättar om sin universitetsuppsats 1967 i vilken han beskriver en grafisk och användarvänlig dator. Uppsatsen hette till och med "Quick-Draw Graphics System" vilket senare blev namnet för det grafiksystem som Bill Atkinson på Apple så småningom skapade för Macintosh.

Däremot är det ganska klart att Microsoft inte gjort mycket annat än att sno direkt från Apple. Tyvärr var det Apple som självmant öppnade dörren när man ville att Microsoft skulle utveckla program åt dem.

Det är en lögn att det grafiska gränssnittet uppfanns av Xerox. En del goda idéer kom från Xerox och forskare som rörde sig mellan Xerox och Apple (och Apple betalade också Xerox för samarbetet) men inte en enda rad kod i Apples produkter kom från Xerox.

Däremot en sanning att Microsoft snodde det mesta, inklusive menyer, mappar, papperskorg och massor av annat rätt av från Apple. Eller via bulvaner som San Francisco Canyon Company som snodde källkod, exakt rad för rad, direkt från Apples QuickTime för att på Microsofts uppdrag förbättra Video for Windows.

Det är helt OK med mig att älska Windows Vista, KDE eller precis vilket OS/GUI man vill, men ha historien rätt för er.

Av network23

Vill bara i all vänlighet varna för PHPBB som haft fler säkerhetshål än en schweizisk ost den senaste tiden.

Ett bättre alternativ kan vara SMF som är betydligt stabilare och inte alls kräver panikuppdateringar lika ofta som PHPBB.

Av network23

SBS.

Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nillon
"Glider" heter det faktiskt, besserwisser-nillon har talat. Det är faktiskt släppt som freeware nu och är riktigt skoj.

http://homepage.mac.com/calhoun/Glider%20PRO.html

Av network23

Dum fråga kanske, men du har inte "Ljudkontroll" ikryssat i iTunes (Inställningar -> Uppspelning)? Det gör ju att all din musik jämnas ut och kanske spelas upp lägre än om du inte hade haft "Ljudkontroll" påslagen? Jag kommer inte ihåg, men jag tror att denna inställning följer med till din iPod.

Av network23

Håll nere alt när du startar och se vilka alternativ du får upp och kan boota ifrån.

Annars, starta på system-DVDn (håll nere "C" när du startar upp med skivan istoppad) så kan du enkelt komma åt Skivverktyg och reparera skivan och/eller rättigheterna (finns i menyerna som dyker upp precis innan du ska välja hur du vill installera systemet).

Eller så går du vidare och gör du en "arkivera och installera" som är en underbar funktion som installerar om operativet men sparar alla dina dokument, inställningar, program etc. Ditt gamla system packas och sparas också om det skulle finnas något där som du behöver.

Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arne Anka
Har kört med en W800i sen den kom Och jag tycker ljudet duger alldeles utmärkt Det gäller bara att hitta ett par bra lurar som man trivs med Batteritiden är inte heller dålig + att den även är ganska användarvänlig Jag behöver inte ens ta upp den från fickan om jag tex vill dra upp volymen eller byta låt.

Jag har också SE W800i och gudarna ska veta att jag försökt övertygad mig själv att använda den som MP3 och slippa ta med mig två enheter. Men prova att göra ett tiotal spellistor snabbt och enkelt, synka dessa, göra fem andra spellistor och byta ut fem av de gamla mot fem av de nya... Näpp, tebaks till iPod.

Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tva
Hur skall man kunna lova något sådant när man inte ens vet specarna för hur olika versioner av NTFS funkar?
Menar du att MS gladeligen lämnar ut specar till Apple bara sådär?
Hoppas kan vi, men risken finns att MS när som helst uppdaterar NTFS (så som skedde med W2Ksp4) och stödet är väck...

Så, sätter du emot?

Av network23

Burn - Gratis brännarprogram för Mac

Det har varit en hel del frågor om hur man exempelvis hanterar och bränner bin/cue-filer på Mac och tidigare har det krävts köpeprogram som Roxio Toast som i sig är ett jäkla bra program.

Men Burn klarar detta också.

Burn är ett alldeles utmärkt CD/DVD-brännarprogram som dessutom är öppet, fritt och gratis. Det hanterar de flesta format: Mac HFS+, PC Joliet, DVD UDF, Mac+PC, DVD+PC, Audio CD, MP3-Disk, VCD, SVCD, DVD, DivX, img, dmg, cdr, toast, iso, cue/bin och toc

Av network23

Och, en bön från oss med pip i öronen, vad rädd om dina öron och lyssna INTE på för hög musik under för lång tid. Dina öron tar stryk. Det kommer en dag då du ångrar dig. Och det är jävligt trist. Jag vet att jag låter som en gammal panchis, men tacka Apple och EU för att de försöker förhindra att tiotusentals snart kommer gå omkring med ständig huvudvärk.

Av network23

Ganska intressant att se att Microsoft (både i sina smartphones och nu också) i Zune stöder nya och öppna codecs som MP4, H.264 och AAC. OCH att Microsoft STÖDER kopiering av DVD och annat.

"And so we'll do H.264 playback as well, because there's a lot of content out on the web for video iPods. Lots of DVD ripping software out there that encodes to those formats, so the most popular formats out there, whether it's MPEG-4 or H.264, we'll support those."

http://www.engadget.com/2006/09/14/the-engadget-interview-j-a...

Intressant att se, men inget jag skulle överväga för en sekund att byta min iPod emot. Microsoft saknar smak, precis som Steve Jobs konstaterade redan 1996.

Av network23

Jag tycker mobilerna suger som MP3-spelare. Batteritid, funktionalitet, hörlurar, användarovänlighet.

Köp en iPod i stället.

Av network23

Jag sätter en hundring på att MacOS X 10.5 Leopard kommer kunna läsa och skriva NTFS.

Av network23

Vad du än bestämmer dig för, välj INTE PHPBB med alla de säkerhetsproblem som de haft.

Ett säkrare val är Simple Machines.

Av network23

Det är ingen tröst men vad jag har hört är Apple chockerade över suget på MacBook. De visste den skulle bli populär, men inte ett sånt makalöst sug som det är just nu, dessutom över hela världen och inte bara från länder där Apple var starka.

Som någon konstaterade i en annan tråd, det verkar vara minst en debattör här om dagen som byter från den onda sidan till Mac och MacOS X.

Av network23
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=fredrik=-
Vad finns det för VNC-programvara som både funkar under Windows och Mac? Jag är nämligen beroende av att kunna styra några fjärrstyrda datorer på distans. Dessa datorer kör Windows 2000 Server och Windows XP Pro. Windows inbyggda är inte aktuellt, då man ska kunna se på den fjärrstyrda datorns skärm vad det är som händer (supportärenden bland annat med andra ord)

Suck. Har du hört talas om något som heter Google? Hur svårt kan det vara att söka på VNC och MacOS X?

Anyhow, VNC finns givetvis i massor precis som Microsofts eget Remote Desktop Connection, Remotely Anywhere, Apples eget och suveräna Remote Desktop, en zillion opensourcevarianter och vad mer du kan önska dig.

Men jag tror inte du vill veta, du vill bara kinka.