Inlägg

Inlägg som wushu har skrivit i forumet
Av wushu

Tack för alla svar!

Jag har nu satt ihop en uppdaterada lista. Vad sägs om denna?

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=15512...

Av wushu

Okej. Det ser bra ut, men nästan lite stort på höjden?

Vad tros om denna? https://www.komplett.se/fractal-design-node-304-mini-itx-svar...

Av wushu

Tack för svaren so far :).

Jag har gjort lite efterforskningar och kommit fram till följande inköpslista! Vad tycks?

https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=15510...

Av wushu

Ny mini-itx speldator, budget runt 10k

Tjena!

Det var åratal sedan jag byggde ihop en dator och var riktigt insatt i marknaden och ber därför om lite hjälp. Tanken är att använda datorn till min tv och jag behöver således ingen skärm, men jag vill att den skall få plats i en normalstor tv-bänk och jag vill därför ha datorn så liten som möjligt.

Datorn kommer främst att användas till spel, jag ser mycket fram emot Arkham Knight och vill gärna kunna lira det med bra flyt på höga inställningar.

Saker som skall ingå i bygget är operativsystem samt även helst montering. Jag är kapabel att sätta ihop den själv om det kniper, men betalar gärna extra för arbetet.

Min budget är som topic satt till runda slängar tiotusen, men om det är bra motiverat så kan jag tänka mig att gå upp mot 12 tusen.

Några tips?

Av wushu
Skrivet av Phunky:

Jag tror snarare du måste inaktivera ip-flooding i ditt modem.

Okej :). Kan du förklara hur för en idiot? Vad innebär det?

Av wushu

Hej! Införskaffade nyligen comhems 24/1 bredband via jacket, fick hem prylarna idag men har ett otroligt frustrerande problem.

Det går helt otroligt segt att surfa (jag skriver detta på mitt mobila bredband eftersom att det går snabbare) och ofta (ungefär varannan gång man försöker ladda en sida) så går det inte att ladda sidan överhuvudtaget. Det konstiga är att när man laddar ner saker så går det utan problem, och kommer utan problem upp i hastigheter runt 2 mb/sekund. Detta problem gäller både trådlöst samt med kabel. Det är alltså bara surfandet som inte fungerar. Jag har lärt runt lite och upptäckt att folk som har liknande problem pratar om att "byta dns". Kan detta vara en lösning? Hur gör man det?

Av wushu

Comhem problem

Hej! Införskaffade nyligen comhems 24/1 bredband via jacket, fick hem prylarna idag men har ett otroligt frustrerande problem.

Det går helt otroligt segt att surfa (jag skriver detta på mitt mobila bredband eftersom att det går snabbare) och ofta (ungefär varannan gång man försöker ladda en sida) så går det inte att ladda sidan överhuvudtaget. Det konstiga är att när man laddar ner saker så går det utan problem, och kommer utan problem upp i hastigheter runt 2 mb/sekund. Detta problem gäller både trådlöst samt med kabel. Det är alltså bara surfandet som inte fungerar. Jag har lärt runt lite och upptäckt att folk som har liknande problem pratar om att "byta dns". Kan detta vara en lösning? Hur gör man det?

Tack på förhand.
MVH

Av wushu

Såvitt jag vet har jag inte gjort något olagligt :). Notera även att han ringde på mitt jobbnummer som inte ens är registrerat på mig. Hur fick dom tag på det?

Av wushu

Polis ringde mig?

En man som utgav sig för att vara polis ringde mig idag och jag försöker utreda om det var en busringning eller inte. Saken är den att jag jobbade och var med en kund, erbjöd mig att ringa upp men sa att han kunde ringa upp om en kvart. En kvart senare hade han ringt, men då satt jag i telefon och kunde inte svara. Jag försökte ringa men fick inget svar.

Han ringde från ett 010 nummer, använder poliser sådana eller skall jag oroa mig? Han lät väldigt sur i luren...

Av wushu

Folk som påstår att det finns snyggare spel än crysis vet inte vad dom pratar om. Crysis är helt överlägset beträffande texturkvalitet, ljussättning, modeller, effekter, fysik och den överhängande kvaliteten. Det ser helt enkelt bäst ut.

Designmässigt är det dock en smaksak, men det är en helt annan diskussion.

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Varför skulle jag bli haffad? Jag träffar polisen dagligen i mitt arbete och det är ingenting annat än trevliga. Jag har blivit drogtestat minst 1 gång varannan månad.

Varför ska jag berätta för polisen vad de får och inte får göra? Brukar du göra det med alla yrkesgrupper du träffar eller? Finns ingen som helst poäng med det. Särskilt inte om man själv inte har en juridisk utbildning så man har någon aning om vad man pratar om.

Polisen får inte göra som de själv vill. Du har nu jämfört en mängd olika juridiska fall. Du ser ingen skillnad på en razzia , ett grip och åklagar godkänd drogtest på barn?

Inser du inte själv hur underliga liknelser du drar eller ska jag tolka det som att exemplen inte har något med varandra att göra?

Varför tar du inte fram polisens eget dagbesked från deras hemsida om razzian och jämför, där står det även vad åklagaren har sagt när han godkänt tillslaget mot stället du hänvisar till. Dvs laga stöd. Eller är det inte lika roligt då?

*** EDIT ***

Förutom att jag samtalar med polisen närmast dagligen när jag arbetar så är flertal av mina vänner och bekanta även anställda som poliser så nog vet jag hur de har i sitt yrkesliv också.

Men varför är du så j****a naiv? Har du varit i stockholm (eller någon av de större städerna överhuvudtaget?). "Skäligen misstänkt" att ha brukat droger är ett begrepp utan någon närmare definition! Det spelar ingen roll vad polisen egentligen får eller inte "får" göra, tycker dom att du ser drogpåverkad ut så plockar dom in dig, och det är helt jävla retarded! Känner många som har inplockade endast för dom har röda ögon, har även personligen fått pissa i en burk efter ett par öl på en lugn krog. Ser du sjaskig ut, har röda ögon, går släpigt eller på annat sätt utmärker dig från mängden så är risken ganska stor att du blir inplockad om du träffar på en polis som känner att denne har lite tid över. Visar det sig att dom hade fel så får du inte ens en ursäkt för att dom förstörde din dag...

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Så länge de har laga stöd. Som kräver skälig misstanke alltså. Eller menar du att om man blir gripen för ett brott som kan härledas till droger inte skulle vara skäligen misstanke?

De kan alltså inte plocka upp dig på gatan hux flux och testa dig. Griper de dig för ett begånget brott så kan de däremot testa dig.

Hur hade du tänkt det alltså. Får inte polisen drogtesta en gripen person som redan blivit rubricerad som skäligen misstänkt för ett annat brott?

Vilken verklighet lever du i? Polisen tar folk på gatan för drogtestning "hux flux" varje dag, ofta med anledningar som "han hade röda ögon, det såg ut som om han gick lite släpigt osv osv". Det är en jävla fascistlag att man skall kunna ta in någon vid minsta misstanke om bruk.

Av wushu

Jag kan köpa en Hero för inköpspris (ung. 2800:-). Är det ens något att fundera över, eller är det bara att nappa? Hur nöjda är ni ägare? Borde jag köra på en iphone istället?

Av wushu

Tycker det hela är sjukt trist. En av dom var mitt befäl under min värnplikt, och var en jävligt bra man! Vila i frid! :(.

Av wushu

Knowing

Hur det är att möjligt att förstöra en film som börjar så bra går över mitt förstånd. Intrigen i början är atmosfärisk och spännande med klara ArkivX vibbar som sedan tyvärr spårar ut i en kaskad av klyschor och märkliga val av twistar. Skådespelet är också under all kritik, även om Nic Cage levererar över förväntan till skillnad från skiten han senast gjort.

4/10

Av wushu

Kanske inte regelrätt rap, men hiphop i allmänhet spelas flitigt hemma hos mig. Just nu snurrar Tonedeff (lyssna på case closed, love aint, velocity för att höra hör jävla grym han är) , Cunnin' Lynguists, Eminem och Chords rätt mycket.

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av unfhampus
Thomas Lundqvist är en av de som studerat mycket om Cannabis i Sverige.
(Skall påpekas att jag själv inte hunnit läsa alla)

Beroendeskapande
http://www.droginfo.com/pdf/publicerade_artiklar/Cannabis_psy...

Ett försök till att Jämföra Alkohol och Cannabis:
http://www.droginfo.com/pdf/publicerade_artiklar/Alkohol_vs_H...

Cannabisrökares känsla av sammanhang:
http://www.droginfo.com/pdf/publicerade_artiklar/cannabismiss...

Cannabis och Farlighet
http://www.droginfo.com/pdf/publicerade_artiklar/Cannabis_och...

Många fler artiklar finns här
http://www.droginfo.com/rgb/rgbartiklar.htm

Det är inte av intresse att lyssna på vad forskare spekulerar i, det som är intressant är det som är publicerat. Alltså det som man kan vara källkritisk mot.

Jag återkommer till saker som jag tidigare har sagt. THC är bioackumulativt, alltså det lagras i fettvävnader. Fettvävnader skydar bl.a. nävtrådarna som reglerar kroppen. Hjärnan är en av de centrala delarna i kroppen som byggs upp av sagda fettvävnader. När olika ämnen ackumuleras i de vävnaderna påverkas de exciterade molekylernas energiförflyttning. Alltså det blir störningar i signalen. Detta skulle kunna liknas med att man har störningar på en telefonlina vilket resulterar i ett brus som gör det svårt att uppfatta vad som sägs eller ifall det är stora störningar, inte hör alls.

Men för att då gå in på lite olika publicerade artiklar i ämnen. Dessa är oförenklade vetenskapliga artiklar, med metod och källor. Det som kommer står direkt i den länk jag postar är ingressen, därefter kan man klicka in sig på själva artikeln.

Detta är en artikel som indikerar att det finns en klar koppling mellan THC och utveckling av Scisofreni. Den är publicerad från ett forskningsteam från Australien.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19785914?ordinalpos=2&itoo...

Denna artikeln behandlar påverkar av extrem låg dos av THC under lång tid. Hur det minskar/försämrar bl.a. minne, inlärning och spatialuppfattningsförmåga.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19766676?ordinalpos=5&itoo...

Detta är en artikel som undersöker hur cannabis går att använda som medicinskterapi för kroniska sjukdomar med neuropati och stark smärta. Den indikerar att det hjälper personer med dessa handikapp/sjukdomar att leva ett mer kvalitativt liv.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19789075?ordinalpos=1&itoo...

Här har vi en sammanställningsartikel som undersöker de terapeutiska effekterna av THC. Den slår också fast att oavsett hur man kan använda den som medicin, bör man inte se det som en grund att använda den utan medicinsksyfte.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17332810?ordinalpos=13&ito...

Denna artikeln undersöker huruvida cannabioids är en säker och effektivt sätt att behandla smärta. De konstaterar att det inte är effektivare än codein i att kontrollera smärta. Men de konstaterar att det finns en hel del problem med cannabioids. Samt att det inte vore en bra ide att ha en bred användning av det som smärtreducerande medel.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11440935?ordinalpos=17&ito...

Denna artikeln behandlar ifall det är bra att behandla kronisk smärta med cannabioider. Den visar att cannabioids inte är effektiva för att behandla kronisksmärta.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18580179?ordinalpos=19&ito...

Hoppas dessa källor är tillräkliga.

Thomas Lundqvist är en ganska rolig prick. Visst har han en hel del poänger i sina "undersökningar", men han väldigt duktig på att manipulera och vinkla fakta till sin fördel. Att THC binder sig till fettvävnader är en sanning med modifikation. THC i sig binder sig de facto inte alls i någonting, utan finns bara i våra blodomlopp. De metaboliter (det som förbränns) hamnar dock i fettvävnaderna några timmar efter intag, och det är faktiskt en ganska stor skillnad. "Återrus" och dylikt kan helt strykas ur ekvationen, det är myt och och rent fysiskt går det inte ens efterssom att metaboliter inte är psykoaktiva. Jag skulle vilja se källor (helst inte från svenskar eftersom att svenska rapporter och ter sig väl partiska). Visst blir man korkad av gräs, men det är ju en del av ruset i sig och vid missbruk kan man bli seg och passiv - men det är aldrig kroniskt. Även alkohol påverkar för övrigt "nervtrådarna".

Men cannabis är inte ofarligt, det är det nog ingen som påstår - frågan är om det är farligt nog att spärra in folk för...

Källorna ang. medicinsk använding var intressanta. Ska läsa dem!

Av wushu
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
Vad är det du inte förstår? Hur kan samhället bygga priset på drogerna när de inte ens kontrollerar dem? Eller du kanske menade att ditt inlägg var mest blaha?

Läs BRÅs rapport där står det i svart och vitt vad det kostar. Missbrukare begår brott för att finansiera sitt missbruk. Om du har siffror på missbruk för alkohol och tobak finansiering så presentera gärna så vi kan jämföra. Trots att dessa inte är kontrollerade av staten och skattade så kostar ett narkotika missbruk runt 2-3000kr i veckan. Samma missbruk med tungt skattad spritmissbruk uppgår till 270kr i veckan. Allt enligt BRÅ-rapporten ovan. Vad baserar du själv dig på egentligen? Menar du att drogerna magiskt blir billigare om det är en laglig drog? Hur mkt billigare? Vad baserar du siffrorna på? Hur mkt är skatt? osv osv. Eller gissar du bara?

Att 85% av de gripna har ett missbruk av narkotika. I samhället i övrigt är samma siffra 12%. Du menar att det inte har något med missbruket att göra?

Återigen cykelförbud är det inte tal om. Men visa gärna på brottslighet relaterad till cyklande istället. Hur många brottslingar begår brott för att finansiera sitt cykelintresse?

*** EDIT ***

Sitter du för övrigt och svarar på inläggen lite hipp som happ? Eller varför tar du ett tidigare inlägg nu plötsligt när du innan dess svarade på ett nyare?

Jag har inte läst alla sidor, men korrigera mig om jag har fel nu - det var väl cannabis topic handlar om och inte legalisering av droger i allmänhet?

Det är, i min ringa mening, oerhört ovanligt att att en missbrukare av cannabis begår brott för att finansiera sitt bruk av den enkla anledning att de beroendesympton som uppstår av "tyngre" droger helt enkelt inte existerar vad gäller gräs.
Röker du varje dag kan man förvisso spendera 2-3000 i månaden men med ett sådant frekvent bruk så odlar man förmodligen själv till en kostnad som inte är större än vad el och vatten kostar (dvs i stort sätt lika med noll).

Den största faran med cannabis är den passivitet man kan utveckla med frekvent rökande, men den faran är i min mening ett billigt pris att betala i paritet till kostanderna samhället får dras med dagens häxjakt på brukare (notera att det inte bara gäller missbrukare) av s.k "lättare droger", en jakt som jag inte anser vara helt moralisk riktig, utan försätter individer som egentligen inte har några problem överhuvudtaget i en massa problem - och tro mig, det är många. Förbudspolitiken mot cannabis stjälper helt enkelt mer än den hjäper.

För övrigt har jag svårt att tro att ett riktigt alkoholmissbruk endast kostar 270 kr i veckan.

Av wushu

Skulle vilja påstå att denna är enormt prisvärd:

http://www.computercity.se/products/product.aspx?ID=2655481

Köpte den för en tid sen (då var den lite dyrare). Jag har inte spelat sådär överdrivet mycket på den men lite grann har jag hunnit med, och det mesta flyter faktiskt riktigt bra. Lite exempel:

Call of duty 4: Flyter fint med det mesta uppdraget till high (utan aa/af).
Bioshock: Flyter fint på high (-aa/af)
Mass effect: Flyter ok på höga inställningar
Crysis: Flyter ok på medium.

Av wushu

Rekommenderar verkligen Grim fandango. Det är förvisso inte något som kommer pressa din dator, men en bättre singleplayerupplevelse går nog inte få. Underbar design, grym story och mästerligt röstskådespel.

Spela Penumbra också. Det är oerhört stämningsfullt, och grafiken är definitivt tillräckligt snygg för att inte störa sig på.