För ganska exakt tre år sedan testades första versionen av Oculus Rift på CES 2013, vilket lämnade en god eftersmak hos två Sweclockers-redaktörer. Mycket har hänt sedan dess och slutversionen börjar hitta hem. Så pass mycket att Oculus nu öppnar upp för förhandsbokning med start redan imorgon.

Den 6 Januari klockan 17:00 (08:00 PST) öppnas slussarna till förbokning som i skrivandets stund inte har en fastställd prislapp. Enligt rykte kostar slutversionen något mer än senaste testmodellen. Prislappen tros hamna runt 400 dollar, vilket motsvarar en bit över 4 000 kronor inklusive moms. Oculus har ännu inte gått ut med uppgifter om skarp lansering

För att säkra omedelbar användning bundlas varje enhet med två spel som har fullt stöd för Oculus Rift. Dessa två är rymdspelet EVE: Valkyrie, men även äventyrsspelet Lucky's Tale. Utöver det skickar bolaget med en Xbox One-kontroll som en ersättare till deras egna försenade handkontroller Touch.

Oculus grundare kommer under morgondagen finnas på Reddit för att besvara eventuella frågor som ställs på sidan, med start från klockan 15:00 (06:00 PST).

► Läs alla artiklar från #ces-2016