Under årets upplaga av Computex återupplivade Cooler Master den anrika chassiserien Silencio genom den ljudisolerade duon S400 och S600. Den klassiska HAF-familjen är en annan produktfamilj som inspirerat Cooler Masters nuvarande datorlådor, där bland annat Mastercase H500P erbjuder rejält luftflöde genom frontpanel av mesh-galler och dubbla fläktar på 200 mm.

Nu lanserar Cooler Master ytterligare chassi med inslag från HAF-serien, i form av Mastercase H100 i Mini ITX-formfaktorn. I fronten syns återigen en mesh-panel som sällskapas av en ensam och förmonterad 200 mm-fläkt med inbyggd RGB-belysning. Datorlådans dimensioner uppgår till 312 × 216 × 302 mm (L × B × H) och i bakkant finns två expansionsplatser för instickskort.

Cooler Master Mc h100.png
Cooler Master Mc h100 5.png

Sådana kort kan ha en maximal längd om 210 eller 180 mm, där sistnämnda gäller i kombination med en frontmonterad radiator. Den övre gränsen gäller även längden för nätaggregatet, som är av ATX-typ och delvis huserar utanför lådan. Nätdelens position och storlek påverkar därtill höjden för processorkylaren, som kan vara upp till 83 mm.

Cooler Master Mc h100 3.png
Cooler Master Mc h100 1.png

När det kommer till lagring finns en plåt med plats för tre 2,5-tumsenheter, medan chassits botten kan utrustas för en 2,5- och en 3,5-tumsvariant monterade på varandra. Den förmonterade fläkten upptar datorlådans enda fläktplats, men platsen kan även användas till fläktar eller radiatorer av 120- eller 140 mm-typ.

Datorlådans kompakta format underlättar för transport och dessutom finns ett inbyggt handtag baktill. I framkant syns istället startknappen, in- och utgångar för ljud, en RGB-kontroller samt dubbla USB 3.2 Gen 1 (5 GB/s). Chassit väntas dyka upp hos återförsäljare inom en snar framtid, där det rekommenderade priset ligger på 70 USD, motsvarande drygt 800 kronor inklusive moms.

Läs mer om kompakta datorlådor:

Erbjudande: Kaffemugg och Logo Tee

Sista chansen att beställa SweClockers legendariska modermodemet-mugg! Nu tillsammans med de allra sista exemplaren av t-shirten Logo Tee.
Just nu: 399 kronor inklusive frakt!

Köp här!