Inom spelinriktade skärmar tenderar designspråket att luta sig åt det mer utsvävande hållet, gärna med RGB-belysning av olika slag. Den som uppskattar ett mer återhållsamt stilspråk kan rikta ögonen mot AOC:s nya skärm Q27T1 som utformats av designföretaget F.A. Porsche.

AOC_Porsche4.jpg
AOC_Porsche5.jpg
AOC_Porsche2.jpg
AOC_Porsche3.jpg

AOC Q27T1 är bestyckad med en 27-tumspanel med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar. Denna omgärdas av en tunn ram vars tjockaste del är listen under skärmpanelen där AOC-logotypen huserar.

Sett till täckning av färgrymder kan IPS-panelen återge 90 procent av NTSC, 107 procent av SRGB och 90 procent av Adobe RGB. Det naturliga kontrastförhållandet är 1 300:1. Panelen är bestyckad med en matt antireflexbeläggning.

Sett till specifikationerna riktar sig AOC Q27T1 inte mot den kräsne datorspelaren. Bilduppdateringen ligger blott på 75 Hz, där AMD Freesync kan synkronisera intervallet 48-75 Hz. Responstiden ligger på beskedliga 5 millisekunder grå-till-grå (GtG). Ljusstyrkan uppnår respektabla men inte häpnadsväckande 350 cd/m².

Den avskalade Porsche-designen gör avtryck på skärmens baksida där samtliga bildingångar döljs bakom luckor. Dessa utgörs av en Displayport 1.2 och två HDMI 1.4, samt anslutningar för ljud ut och mikrofon. Skärmen hålls uppe av ett assymetriskt fotstöd vilket inte tillåter någon form av vridning, lutning eller rotering.

AOC Q27T1 blir tillgänglig i svenska butiker från och med november 2019 till det rekommenderade riktpriset 3 529 kronor.

Läs mer om AOC-skärmar: