När Blizzard avtäckte en nyutgåva av klassikern Warcraft III från 2002 var det många gamers som kände förhoppningarna växa. Originalet ligger många entusiaster varmt om hjärtat, då titeln ofta anses vara ett av de främsta strategispelen genom tiderna med påkostad kampanj och gediget basbyggande.

När Warcraft III: Reforged väl släpptes byttes dock mycket av förhoppningarna mot besvikelse och ilska, där flera utlovade funktioner och förbättringar helt uteblivit eller kraftigt skalats ned. Utöver rubriker och forumtrådar med mindre smickrande kritik får nu Warcraft III: Reforged ett av de lägre betygen någonsin på Metacritic.

Metacritic_WC3_Reforged.PNG

Kritiken på Metacritic är ingen solskenshistoria

I skrivande stund har knappt 19 000 spelare delat ut betyg på spelet, som nu landat på den för Blizzard rekordlåga nivån 0,5 av 10. Sannolikt är det så kallad recensionsbombning det handlar om, där missnöjda kunder sätter lägsta möjliga betyg i stora volymer för att markera mot företaget i fråga.

Kritiken kretsar framförallt kring att spelet inte sägs hålla vad som utlovats, samtidigt som återbetalningar är mycket svåra att få till. Ägare av originalspelet påverkas även de av nyutgåvan, eftersom titlarna är kompatibla med varandra och startas genom en gemensam startmeny som saknar vissa tidigare funktioner.

Dessutom har ambitionsnivån för grafiken skruvats ned, och det nya gränssnittet lagts på hyllan. Kanske mest omtalad är den välkända mellansekvensen som visades upp i samband med utannonseringen, där Arthas äntrar en av kungadömets städer – men som sedan 2018 har nedgraderats kraftigt.

► Läs även: Grafiken i Warcraft III: Reforged en besvikelse

Är du också besviken på Warcraft III: Reforged, eller tycker du att kritikstormen är överdriven? Diskutera i forumet och dela dina tankar!