Razer är välkända för sina tillbehör, där framförallt bolagets möss och tangentbord är uppskattade bland gamers. Även om de utöver det huvudsakligen satsar på gaming-relaterade prylar likt headset, musmattor och handkontroller har de på senare år testat på andra kategorier, en del något udda. Skrivbordsstolar och skärmar har sällskapats av sugrör, ansiktsmasker och fingertutor.

Razers senaste satsning tar dock plats inuti datorn istället för utanför. Under bolagets evenemang Razercon 2021 avtäcks en hårdvarudebut med fläktarna Razer Kunai, processorkylarna Razer Hanbo och nätaggregatet Razer Katana. Därtill lanseras en fläktkontroller, som endast heter Razer PWM Fan Controller.

2.jpg
5.webp

Razer Kunai blir tillgänglig i storlekarna 120 och 140 millimeter. Utöver att vara fullpackade med belysning beskriver Razer dem som designade för optimalt luftflöde för effektiv kylning och låg ljudnivå. De påstås även ha marknadens senaste teknik för "hydraulic bearing", vilket helt enkelt ser ut att innebära att fläktarna har ett vätskelager istället för exempelvis kullager. Totalt kan upp till åtta fläktar kedjekopplas (eng. daisy chain) och synkas med varandra för exempelvis ljuseffekter.

Razers fläktkontroller sticker ut något, då den är ensam i gänget om att inte utrustas med Chroma RGB. Detta är sannolikt eftersom att det är en komponent som oftare stuvas undan utom synhåll, vilket gör eventuell belysning överflödig. Det går att ansluta och PWM-styra upp till åtta stycken Kunai-fläktar och med Razers mjukvara ska det gå att anpassa både fläktkurvor och belysning.

3.jpg
4.webp

Den som vill kyla hela datorn med Razer kan ge fläktarna sällskap av AIO-kylaren Razer Hanbo. Det går att välja mellan radiatormått på 240 eller 360 millimeter och båda listas som kompatibla med kommande Intel "Alder Lake" Core 12000-seriens nya sockel LGA 1700. De ska även passa AMD:s sockel AM4, vilket innebär kompatibilitet med även nästa generation då AMD gjort gällande att de behåller kylarkompatibilitet där emellan.

Sist ut är Razer Katana, ett modulärt nätaggregat i formfaktorn ATX. Det lanseras i flera olika modeller med effekt mellan 750–1 200 watt och samtliga ska vara märkta med 80 Plus Platinum. Därtill blir det en påkostad modell på 1 600 watt märkt 80 Plus Titanium. Enligt Razer tillverkas de endast med premiumkomponenter men utöver det framgår inte särskilt mycket mer.

Alla tre serier förutom fläktkontrollern utrustas med Razer signaturbelysning Chroma, vilket innebär ljusfest med adresserbar RGB-belysning över hela brädet. De får även stöd för Razers Chroma- och Synapse-mjukvara för att synka färger och belysning med andra Razer-produkter.

Fläktarna har ett rekommenderat pris som börjar på motsvarande 500 kronor styck och fläktkontrollern cirka 550 kronor. De finns att beställa från Razer och ska landa hos återförsäljare inom kort. Varken AIO-kylaren Razer Hanbo eller nätaggregatet Razer Katana har några prisuppgifter ännu, men väntas bli tillgängliga i november 2021 respektive början av år 2022.

Är du sugen på Razer även inuti datorn?