Det har snart gått två och ett halvt år sedan Blizzard först tillkännagav Overwatch 2 och efter många ursäkter och förseningar utlovar nu företaget att den första betaversionen blir tillgänglig i slutet av april. Det blir en hel del nyheter i betaversionen, men det ska inte tas för givet att allt kommer med i det slutgiltiga spelet.

Till att börja med introduceras en ny hjälte vid namm Sojourn, som Blizzard släppte en förhandstitt på redan i februari under Blizzcon. Sojourn har ett slags projektilvapen med två olika lägen, där högerknappen på musen fungerar som en railgun som ger intryck av att göra väldigt mycket skada. Sojourns andra förmågor är inte helt kända, men en ser ut ha och göra med hur Sojourn rör sig i spelet och specialförmågan uppges förbättra alla andra förmågor samt mängden skada som Sojourn kan utdela.

overwatch2_2.png

De nya kartorna heter Circuit Royal, Midtown, New Queen Street och Colosseo. Den första är en Escort-karta, den andra en hybridkarta och de två sista är Push-kartor. Specifikt Push är ett nytt spelläge, medan de andra typerna av kartor redan finns i Overwatch. Lite mer kontroversiellt är Blizzard har ändrat spelet till fem mot fem, istället för sex mot sex spelare. De menar spelutgivaren ska öka tempot på Overwatch 2, vilket är ett försök att göra spelet mer attraktivt som e-sporttitel.

Det betyder också stora förändringar för vissa karaktärer i spelet, speciellt för de som var tanks tidigare. Dessa blir nu lite mer mobila och ska kunna göra lite mer skada, på bekostnad av att inte kunna skydda sina medspelare lika bra som i Overwatch. I betaversionen införs nya förändringar till Orisa, Doomfist, Bastion och Sombra, men Blizzard gick inte in på några detaljer på vad de förändringarna innebär. Ett nytt ping-system ska också vara del av betan.

Betaversionen som släpps i april får bara stöd för spelläget PvP, det vill säga spelare mot spelare. Det är inte ett helt oväntat beslut, med tanke på att det är Overwatch mest populära spelläge. Blizzard börjar redan idag med en intern Alpha-version, där även vissa professionella Overwatchspelare bjuds in att delta. Det går att anmäla sig för betan från och med idag.

Har du anmält dig till Overwatch 2-betan eller stannar du kvar i originalet än så länge?