Microsofts produktchef Panos Panay har bestämt sig att efter nästan två decennium att lämna Microsoft och sitt Surface-team. I stället börjar han arbeta på Amazon, för att assistera företaget med deras uppkopplade Alexa-produkter.

Panay var med och utvecklade Microsofts populära hybriddatorer i Surface-serien och har med åren blivit företagets ansikte utåt när för Surface-varumärket. Panay fick ofta tid i rampljuset när nya Surface-enheter presenterades och har gett detaljerade och utförliga presentationer med en passion som gjort honom uppskattad av många. Med åren fick han ytterligare ansvar och innan avhoppet jobbade han inte bara med hårdvara tillsammans med Surface-teamet, utan ansvarade även över produkter som Windows 11.

I ett uttalande från Panay berättar han att det helt enkelt var dags att gå vidare i livet, vilket enligt Bloomberg blir Amazon. Där väntas han ta en liknande roll, men för att jobba med Amazons smarta produkter av olika slag.

Tidpunkten för avhoppet är lite underlig. Microsoft ska hålla sitt årliga Surface-event den 21 september, där Panay väntades visa upp företagets nya hårdvara. Dagen innan planerar däremot Amazon hålla låda för att visa nya smarta produkter, och Panay kan tänkas dyka upp där istället.