Microsoft släppte nyligen Windows 11 version 23H2, även kallad "Moment 4". En av de stora nyheterna i uppdateringen är att Utforskaren har delvis nytt gränssnitt som är mer Windows 11-anpassat. Programmet har också skrivits om med moderna Windows-API:er.

Men Microsofts utvecklare verkar återigen ha glömt att Windows har dra-och-släpp-funktioner. I Utforskaren har det alltid gått att dra mappar och filer till sökvägsfältet för att flytta eller kopiera, men den funktionen är spårlöst borta i nya Utforskaren, skriver Windows Latest.

Känns det bekant? När Windows 11 först släpptes 2021 hade Microsoft också missat att ta med en dra-och-släpp-funktion som alltid har funnits: Möjligheten att placera objekt i Aktivitetsfältet genom att helt enkelt dra dem dit från Utforskaren eller skrivbordet. Microsoft återställde den funktionen förra hösten i 22H2-uppdateringen.

Windows Latests kontakter på Microsoft säger att funktionen används av få användare. Därför valde utvecklarna att inte inkludera den i den omskrivna versionen av Utforskaren, för att istället bli färdiga med uppdateringen snabbare. Det är möjligt att den återuppstår i en framtida uppdatering, men det är inte säkert.