Fractal Design Arc Mini

FD-CA-ARC-MINI-BL_5.jpg
FD-CA-ARC-MINI-BL_4.jpg
FD-CA-ARC-MINI-BL_1.jpg
FD-CA-ARC-MINI-BL_2.jpg

Egenskap

Värde

Typ

Minitower

Formfaktor

Micro ATX, Mini-ITX

Dimensioner (B×H×D)

210 x 405 x 484 mm

Vikt

9 kg

Material

Stål, plast

5,25"-platser

2 st.

3,5”-platser

6 st.

2,5”-platser

6 st. (använder samma vagga som 3,5")

Fläktplatser

3 st. 140/120 mm, 4 st. 120 mm

Inkluderade fläktar

1 st. 140 mm (1000 rpm), 2 st. 120 mm (1200 rpm)

Platser för expansionskort

4 st.

Anslutningar

1 st. USB 3.0, 2 st. USB 2.0, ljud

Nätaggregat

Ej inkluderat

Cirkapris

700 kr

Arc Mini är som namnet antyder en mindre version av storebror Arc och har anpassats för bruk tillsammans med Micro ATX-moderkort. Den mindre storleken till trots är Arc Mini i mångt och mycket väldigt lik sin fullstora broder Arc. Detta innebär en mattsvart finish med en mönstrad plastfront. Bakom perforeringen i fronten återfinns en medföljande 120-millimetersfläkt med möjlighet att montera ytterligare en sådan. Precis som på Arc är även ett luftfilter monterat framför dessa som kan rengöras genom att rycka bort frontpanelen.

Likt sin storebror är panelen på toppen av chassit perforerad. Under denna panel finns plats för två 140-millimetersfläktar varav en medföljer. Önskar man montera en 240-millimetersradiator är även detta möjligt då det även finns utstansade hål för 120-millimetersfläktar. I chassits sidopanel finns det även möjlighet att montera antingen en 140- eller 120-millimetersfläkt.

Trots att det rör sig om en minitower-modell har Arc Mini goda expansionsmöjligheter på insidan. Det finns totalt sex stycken vibrationsdämpade hårddiskplatser för antingen 3,5"- eller 2,5"-enheter. Likt sin storebror kan den övre buren plockas ur för att tillåta längre grafikkort eller vridas 90 grader för att öka ventilationen över lagringsenheterna.

Nätaggregatet monteras i chassits botten och har ett filtrerat insug. Arc Mini erbjuder likt sin större broder på gott om genomföringshål till moderkortsplåtens baksida för enklare kabeldragning. Utrymmet på baksidan är inte lika generös som miditower-modellen Arc, men är helt klart godkänt för ett chassi i denna storleksklassen.