Sammanfattning och slutsats

Stora 32 och behagliga tum gynnar såväl spelupplevelse som förmågan att fungera som allroundskärm för annat än spel. Upplösningen 4K UHD på den storleken och på normalt skrivbordsavstånd är en positiv upplevelse. När det kombineras med en väl fungerande IPS-panel som utmärkta betraktningsvinklar och håller bra färgkvalitet är det ännu mer positivt. När detta sedan kompletteras med G-Sync inom intervallet 30–60 Hz har du en skärm som kan fungera för så gott som alla uppgifter.

Acer_XB321HK_extra.jpg

Acer Predator XB321HK är skärmen för dig som vill spela med högsta grafikupplevelsen, utnyttja den stora pixelarean och är helt nöjd med hur det flyter med spel kring 60 Hz. Höga frekvenser och precisionstiming för bästa headshot är ännu inte möjligt på den här typen av skärmar. Och de spel som bygger på sådant brukar heller inte rendera allt för fantastisk detaljerad grafik som får skärmens 3 840 × 2 160 pixlar att glänsa.

Kritik mot Acer Predator XB321HK finns. Stativet tar orimligt mycket plats men kan bytas ut. Det finns endast en Displayport-anslutning och HDMI-ingången är dessvärre strypt. Reflexfiltret är inte helt effektivt mot ströljuset i omgivningen, men du kan alltid placera skärmen rätt. Nackdelar som alltså inte behöver vara nackdelar för just dig.

I dagsläget har Acer XB321HK endast en konkurrent i den här klassen och det är då den tidigare testade Samsung U32E850E, vilken använder AMD Freesync. Fast den skärmen är inte alls lika exakt i fråga om färgåtergivning. Freesync på den skärmen är också betydligt mer begränsad jämfört med hur G-Sync fungerar på Acer Predator XB321HK.

Överlag är prisnivån heller inte särskilt mycket högre än alla de över dussinet snarlika 32-tummare som finns och som inte är gaming-anpassade. Därför står Acer Predator XB321HK som det starkaste alternativet för dig som behöver en stor skärm med 4K-upplösning, 3 840 × 2 160 pixlar, IPS-panel, bra färgåtergivning och egenskaper som passar både allroundbruk och gaming.

Acer Predator XB321HK kombinerar bildkvalitet med storlek, 4K UHD och spelupplevelse.

Fördelar

  • Kombinationen av faktiskt storlek och pixelmatris

  • God färgåtergivning

  • Bra betraktningsvinklar

  • G-Sync i 30–60 fps

Nackdelar

  • Endast en Displayport

  • Skrymmande stativ

  • Reflexfiltret har svårt för ljusa rum

Cirkapris vid publicering: 10 990 kronor
Lägsta pris: