Sammanfattning och slutsats

En SSD-enhet har blivit en naturlig del och nästan ett krav i en modern dator. Det är således heller inte konstigt att tillverkarna börjar skicka ut fler enheter med högre kapacitet.

När det blir allt vanligare med större spel och listan med spel som inte klarats bara växer kan det kännas tryggt att det finns en lösning på det krympande utrymmet på hårddisken.

Western Digital Blue 3D NAND 1 TB presterar bra både under verkliga tester via PCMark och de mer intensiva från CrystalDiskMark, vilket ger en stabil grund för framtidens spelbibliotek.

Det jag inte kan testa är livslängden och då garantitiden endast ligger på 3 år kan det vara enhetens största svaghet. Många andra tillverkare har en garantitid på 5 år vilket gör det till något att fundera över innan ett köp av denna modell.

Trots den svagheten kan jag utan problem rekommendera Western Digital Blue 3D NAND 1 TB, då den erbjuder mycket lagringsutrymme kombinerat med bra prestanda. Priset ligger också på strax över 3 000 kronor, vilket är i linje med övriga liknande enheter på marknaden.

Fördelar

  • Bra prestanda

  • God kapacitet

Nackdelar

  • Relativt kort garantitid på 3 år

  • Fortfarande mycket pengar för 1 TB