Djupdykning

En närmare titt på chassit avslöjar vissa brister men också några fördelar.

Till exempel är frontpanelen gjord i lite finare stansad plåt som troligen kommer släppa in det mesta i dammväg. Fördelen här är förstås att eventuell fläkt-belysning kommer synas väl genom frontpanelen samt att ventilationen är praktiskt taget så bra som den kan bli.

WAS03179.jpg

Utöver det har chassit ett rejält djup på baksidan för att gömma nog med kablar för att rymma en hel kraftstations kabelsortiment. Dett är drygt 3 cm på sitt djupaste ställe och cirka 2 cm på sitt grundaste. Tillsammans med ett djupt kabeldike går det också att tillägga att nätaggregatet monteras bakifrån med hjälp av medföljande plåt. Slut är tiden då man var tvungen att skohorna in nätaggregatet i chassit från sidan. Hallelujah.

WAS03385.jpg
WAS03401.jpg

Vi kan också tacka Phanteks för att dom även i denna lågbudget variant av chassit har inkluderat deras skiljeplåtar. Dessa gör det oerhört mycket lättare att gömma undan ormboet av kablar som man vanligtvis ser i större chassin med mycket komponenter. Tyvärr ser jag ingen skiljeplåt för ytan mellan fronten av chassit och bottenplåten. Ett utrymme anpassat för att ha radiatorer längs med hela höjden vilket uppskattas men som troligtvis inte kommer användas av de flesta. Därav hade jag gärna sett en skiljeplåt därtill.

WAS03370.jpg
WAS03371.jpg
WAS03372.jpg
WAS03373.jpg

För främre IO:n finner vi de vanligaste anslutningarna med tillägg för kontroll av chassibelysningen med hjälp av två knappar. Ett kombinationsjack med 3,5 mm, två USB 3.0 samt en USB-Type C (3.2 Gen 2). Utöver det så har vi förstås en power-knapp. Avsaknaden av reset-knapp gör sig dock påmind då det är en funktion jag får använda rätt så ofta som en överklockare.

WAS03423.jpg

Ett lite billigare magnetiskt dammfilter medföljer chassits toppanel vilket får anses som godkänt då det gör att chassit blir rätt mycket snyggare då allt som döljer sig under det är stansade hål för fläktar och radiatorer.

WAS03425.jpg
WAS03424.jpg

Phanteks Eclipse P500A har med handen på hjärtat troligen det bäst uttänkta kabeldragningslösningen undertecknad har klämt och känt på. Att slänga ihop kablar till snygga buntar har nog aldrig vart så lätt med en så stor mängd velcrostripes. Utöver det finns det plats för tre stycken 2,5"-vaggor bakom moderkortet.

WAS03172.jpg

Det är ganska naket undertill undantaget några stansade hål för att montera hårddiskvaggor samt ett utdragbart dammfilter för nätaggregatet, tyvärr så dras det ut från baksidan och är enligt undertecknad besvärligt att stoppa tillbaka.

WAS03230.jpg

Som glasyren på denna utsökta kaka finner vi förstås den borttagbara plåten för att montera ett Mini ITX-system i toppen av chassits bakre IO-plåt samt möjligheten att montera ett grafikkort eller annat expansionskort vertikalt i chassit. Utöver det är det hela 3 PCI-slots brett.

WAS03211.jpg