#telia

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

50

Polisen går samman med mobiloperatörer för att stoppa bluff-SMS

Med hjälp av ett kortnummer för att rapportera bluffmeddelanden ska ett gemensamt branschinitiativ försöka sätta stopp för bedrägerier.

136

Operatörer måste sluta erbjuda begränsad fri surf

Kampanjer med fri surf i utvalda tjänster eller applikationer bedöms strida mot EU:s regler om att internettrafik ska behandlas lika.

32

PTS granskar teleoperatörer – röjde hemliga telefonnummer

Post- och telestyrelsen granskar Telia, Tele2 och Telenor för att ha delat uppgifter till abonnentupplysning utan kunders medgivande.

70

Telia drabbade av driftstörningar

Efter dagens driftstörningar har Telias tjänster börjat vakna till liv, men det kan dröja innan störningarna försvunnit helt.

53

SweClockers besöker gaming-rum på Quality Hotel Globe

André och Noelia tar en tur till Globen och kikar på Nordic Choice Hotels nya gaming-koncept, som rymmer både speldator och dubbla skärmar.

71

Telia vill att techjättar finansierar utbyggnad av mobilnätet

Europeiska telekombolag inklusive svenska Telia anser att USA:s techjättar som står för stora delar av nätverkstrafiken ska bidra till utbyggnadskostnader.

111

Bahnhof: "Endast Telia-kunder får utpressningsbrev i år"

En sammanställning av årets ansökningar till Patent- och marknadsdomstolen visar att samtliga efterfrågar användaruppgifter från Telia.

89

Telia har försett utpressande advokatbyrå med kunduppgifter – utan domstolsbeslut

Utpressningsbrev om illegal filmnedladdning riskerar att hamna hos oskyldiga, efter att Telia trampat i klaveret.

42

Telia avfärdar Tele2:s anklagelse – "Köper extra 5G-kapacitet för framtiden"

Att de köpt på sig extra spektrumutrymme för att sabotera för Tre avfärdas. Istället handlar det om en investering för framtiden.

23

Tre avfärdar Tele2:s 5G-kommentar – "Vet att det inte är så"

Tele2:s uttalande om att Telia saboterat för Tre under 5G-auktionen avfärdas. Enligt Tre är beskrivningen grovt missvisande.

95

5G-auktionen avgjord – nu kan nätutbyggnaden påbörjas

De fyra stora operatörerna köpte alla på sig rikligt med frekvensutrymme för 5G och kan nu påbörja utrullningen av 5G i Sverige.

95

Telia: "5G-nätet ska täcka 99 procent av befolkningen"

Telekomjätten visar på stora ambitioner med 5G-satsningen som över tid ska täcka in nästan hela Sveriges yta och befolkning.

146

Domslut fastslår att Telia måste blockera fildelningssajter

Den överklagade domen mot operatören Telia fastslås nu, vilket innebär att företaget måste stänga åtkomst till fildelningssajter.

67

Telia lanserar expanderat 5G-nät med Ericsson-teknik i juni

Telia följer konkurrenterna med att lansera ett utökat 5G-nätverk under juni månad, med Ericsson som teknikleverantör.

67

Andreas och Jacob om när 5G släpps i Sverige

Med ett officiellt datum för 5G-auktionen klart sätter sig Andreas och Jacob ned för att prata om utrullningen av de nya näten.