Det har talats om att Nintendo arbetar på två nya varianter av hybridkonsolen Switch. Den ena sägs vara en enklare enhet, som skalats ned både funktions- och storleksmässigt. Detta ska sänka priset och rikta enheten mer mot 3DS-publiken. Samtidigt ska en mer högpresterande variant presenteras för entusiaster.

Tidigare uppgifter har gjort gällande att lansering sker under sommaren, men japanska Nikkei (betalvägg) rapporterar nu via Usgamer att så ej blir fallet. Istället ska den enklare varianten med fokus på handhållen drift i utomhusmiljöer lanseras under hösten, medan den mer avancerade varianten ligger längre fram i tiden.

Dark Souls Nintendo Switch.jpg

Dark Souls på Nintendo Switch

Nämnvärt är att den nedskalade modellen fortfarande ska gå att docka för att spela på en TV. Gällande entusiastversionen så sägs Nintendo ännu inte ha bestämt vem som ska leda utvecklingen, och bolaget utforskar flera förbättringsmöjligheter. Bland dessa märks ett omarbetat operativsystem och bättre bildrendering.

Sannolikt är även att systemkretsen uppdateras, där denna tillverkas på åldriga 20 nanometer idag. Om så är fallet återstår det att se huruvida det blir en krympt version av nuvarande Tegra X1 med högre klockfrekvenser, eller en uppdaterad variant av Nvidias Tegra-krets.

Avslutningsvis ska de kommande Nintendo Switch-varianterna samexistera parallellt, där den högpresterande ersätter nuvarande modell. Eftersom släppet av sistnämnda inte sker under hösten kan lanseringsfönstret falla in i 2020, vilket är samma år som nästa Xbox och Playstation 5 tros släppas.

Läs mer om Nintendo Switch