Månader av förberedelser har lett fram till det här! SweClockers fyller 20 år och det firas lördag den 9 november på Skyddsrummet i Stockholm. På plats blir vi över 300 nördar från gemenskapen SweClockers – medlemmar, moderatorer, testpiloter, redaktionen, företagsrepresentanter, en hedersgäst och mer därtill!

För alla er som av ett eller annat skäl inte är där bjuder vi givetvis på en livestream, i vilken ni under kvällen kan följa alla aktiviteter från scen, ta del av intervjuer och extramaterial. Givetvis vill vi underlätta för dig som tänkt bänka sig hemma och följa oss, därför kommer här schemat för kvällen.

Tid

Program

17:00

Sändningen börjar! Emil Åkered och Jacob Hugosson hälsar alla välkomna.

17:15

Edin Mehinovic pratar med Andreas Eklöv om hur SweClockers började samt delar med sig av anekdoter från åren som passerat.

17:45

Digital tipspromenad där både du hemma och alla på plats kan vara med. Håll utkik på SweClockers för fler instruktioner!

18:00–20:00

Paus i sändningen från scenen – Gustav Höglund med vänner underhåller chatten

20:00

Joe Macri från AMD pratar om framtiden för datorer och hårdvara

21:15

SweClockers Awards rullar igång! Det väntar flera glada vinnare efter höstens omröstningar.

Klockan 17:00 inviger Emil Åkered och Jacob Hugosson kvällen och hälsar alla välkomna. Pang-på följs detta upp av Andreas Eklöv som intervjuar SweClockers grundare, Edin Mehinovic, som tar med oss på en resa om hur allt började. Från pojkrummet som 17-åring fram till idag, 20 år senare.

Klockan 17:45 är det dags att aktivera alla på plats och inte minst er där hemma. En quiz har blivit närmast synonymt med fysiska sammankomster på SweClockers och givetvis har vi förberett ett nördigt sådant. Som sagt är det här något även ni på hemmaplan kan vara med på!

Efter quizet blir det en kortare paus från scen. Istället fyller vi hålet med korta hälsningar från redaktionen och spontanintervjuer med folket på plats. Här skiftar mycket fokus över till Gustav "Gurra" Höglund och Arvid Wittwång, som svarar på frågor i textform och ser till att ni där hemma har det trevligt.

Intervju med AMD:s teknikchef Joe Macri inför SweClockers Live!

Klockan 20:00 är det dags för en av kvällens huvudnummer. AMD:s karismatiska teknikchef Joe Macri, som flugit över hela vägen från San Francisco, ska ta med oss på en resa i tiden. Från innovationer som gjort AMD till vad de är idag, till framtida utmaningar, lösningar och förväntningar om hur persondatorn kommer utvecklas och påverka världen.

Den sista hållpunkten att hålla koll på är klockan 21:15. Då har det äntligen blivit dags att presentera vinnarna i SweClockers Awards. Vem vann Årets medlem, vilken återförsäljare är Årets datorbutik och vilken är egentligen Årets produkt – enligt SweClockers gemenskap.

Efter SweClockers Awards är det dags att runda av livestreamen och vi på plats gör oss så sakteligen redo för att gå vidare mot ...

swec_20_gubbe_final.png

SweClockers firar 20 år, 1999–2019

Sedan 1999 har SweClockers varit samlingsplatsen för datornördar från hela landet. Det ska givetvis firas! Under året väntar retroosande tester, artiklar och forumsnack – givetvis tillsammans med er!

Häng med när vi blickar bakåt och siar om framtiden!

Följ SweClockers 20 år via vår specialsida