Inlägg

Inlägg som VicVega har skrivit i forumet
Av VicVega
Skrivet av Allexz:

Falskt.

Först och främst så är det inte halva upplösningen, utan 1/4.

Det blir INTE suddigt OM skärmen har designat stöd för att skala 4:1, vilket kanske inte kommer finnas på någon skärm.
Varken nVidias eller AMD's grafikdrivers har stöd för 4:1 scaling heller, vilket idag kommer att ge dig resultatet av en suddig upplösning.

Du räknar fel, det är 2:1. Men det spelar mindre roll. Vi kan nog kallt räkna med att alla 4K-skärmar kommer kunna skala upp alla gamla lägre upplösningar till att täcka hela skärmytan, det har i princip alla skärmar i världshistorien kunnat hittills.

Av VicVega

Tjusigt! Jag bara undrar om betraktningsvinkeln mot skärmen är ok, färgerna brukar bli lite fel på LCD:er när man tittar på dem "underifrån" som man ju gör från den vinkeln du har nu.

Av VicVega

"Surfplatteplattform". Lol.

Av VicVega

Vinkla skärmen?

Jonas, hur långt kunde man vinkla skärmen? Det vore fint om det gick 270 grader, så man kan ligga på rygg i bekväm ställning och spela.

Av VicVega

270 grader

Hoppas skärmen går att vika minst 180 eller helst 270 grader, så man kan ligga och spela bekvämt i sängen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av VicVega

Förslag på nästa års jullåt

Låten är guld i år igen. Varför inte göra en version av "Tänd ett ljus" till nästa jul?

Köp ny fläkt, och låt den spinna
Få all din värme försvinna, det är hett nu
Men det blir svalare igen

osv.

Av VicVega
Skrivet av chaos_maniac:

Trevlig liten mod, dock måste jag påpeka angående ESD-säkerheten som såg bristfällig ut enligt bilderna. När det handlar om blottade kretskort som dessa så måste man vara försiktig ifall man vill undvika latenta problem skapade av ESD. Dvs att behåll kretskorten i ESD-påsar ända tills montering, rör endast vid kretskortens kanter, undvik att lägga kretskorten på mattor och andra ytor, och håll dig skyddad med ESD-armband kopplat till metalldel på datorns chassi. Det finns även risk att ESD-skada uppkommit av kardborrebandet eftersom det är gjort i polyester, vilket är ett material som väldigt lätt blir laddat med statisk elektricitet. Hoppas dock på det bästa.

...plus att man ska ta ut batteriet ur laptopen innan man börjar skruva i den

Jag har hört alla såna varningar i hundra år (nåja, 20) men slarvat mycket - fast aldrig haft sönder nåt. Känns ungefär som de där varningarna att man måste stänga av mobilen på flyget. Funkar ändå, liksom.

Av VicVega

Ett annat tips som iofs inte fixar felet, men som ger dig bättre ljud är att byta till USB-headset. Både ljud och tal blir helt brusfritt, om man t.ex. är i ett Skypesamtal där båda har USB-headset så är det som att sitta i samma rum. Man hör skillnad.

Av VicVega
Skrivet av Dz2:

Skulle inte någon här vilja vara en vänlig skäl och ge en step-by-step guide med installation och steg för att få över webbläsare cache windows temp tilll denna RAM disken ?:)

Det finns massor av vänliga själar därute som redan har skrivit såna guider. Det behövs inte en till. Det är nyttigt att lära sig att söka rätt på information själv.

Av VicVega
Skrivet av Gzerd:

Vad är poängen att lagra nåt i ramminnet när allt försvinner då datorn stängs av?

Poängen är att man kan korttidslagra nåt på en disk som är många gånger snabbare än en HDD eller SSD. Det framgår om du läser artikeln och kommentarerna. Där står det också vad man kan göra för att inte förlora det man lagrat i RAM-disken.

Av VicVega

Vänteläge (standby) ska ha datat kvar i RAM, Viloläge (hibernate) har det inte.

Andra tips på vad man kan ha i RAM beror på vad man jobbar med. Virtuella maskiner har jag inte märkt nån direkt revolutionerande prestandaskjuts med i alla fall, men det är en subjektiv bedömning, har inte gjort mätningar. Sånt som är diskintensivt. Databaser kanske? Fast såna brukar ha bra cache ändå.

Av VicVega

Mina erfarenheter

Själv maxade jag min burk med 64GB för att labba lite med RAM-disk, lagra hela spel i RAM etc. (Hade kunnat klara mig med 32GB för de flesta spel men det var jul och jag hade varit snäll så jag slog på stort.)

Testade två olika (QSoft och DataRAM) samtidigt vilket faktiskt funkade. Sen slängde jag ut DataRAM för det buggade lite väl mycket när jag sysslade med imagefiler, samt att den vid uppstart bara kunde autoskapa FAT32-partitioner. Jag vill kunna lagra filer större än 4GB i RAM så jag blev tvungen att omformatera till NTFS manuellt.

Kör nu enbart QSoft för den är snabbast och kan allt jag saknade, känns som en mer proffsig produkt trots att den är en hemmapulad app av en ensam kille (tror jag). Kostar 12 dollar.

Dock blir hanteringen av imagefiler alldeles för slö när man har såpass stor disk som jag (40GB just nu) så jag struntade i det och skapade istället skript som ser till att kopiera filer till och från RAM när det behövs, typ att autospara savegames till HDD efter ett spel avslutats. Med imagefiler tog det flera minuter extra att logga ut (vanlig matte - 100MB/s skrivhastighet på en snabb HDD = 6-7 minuter att spara en 40GB-fil).

I övrigt har jag utrymmet till slask (packa upp prylar, kika på, slänga), browsercache och Windows temp. Jag behöver aldrig bry mig om att spara undan det jag har i RAM innan jag stänger av.

Windows swapfil rekommenderas inte flyttas till RAM, googlade runt ett bra tag och drog den slutsatsen. Betvivlar att mitt system swappar nåt ändå, jag har 24GB kvar som vanligt RAM och tror inte jag nånsin sett mer än hälften utnyttjas.

Jag har kört såhär sen jag köpte ny burk, och kan alltså inte jämföra prestanda med hur det är på samma burk utan RAM-disk. Kan dock säga att browsern känns snabbare än på nån annan dator jag nånsin testat (jobbar som nätverkstekniker och fingrar på kanske 50-100 olika datorer om året, många med 100/100Mbit fiberanslutning), och att spela spel går som en dans. Kör mest Skyrim, och ni vet hur det är splashscreens som har lite text med speltips medan spelet laddar en save eller quicktravel? Man hinner bara läsa några ord innan det är klart. Känns coolt.

Innan stora mjukvaror såsom spel lär sig att cacha allt i RAM när de märker att det ryms, så finns fördelar med RAM-disk till spel. Har man en burk med 12/16GB så ska man definitivt köra en liten RAM-disk till browsercache och då duger gratisvarianten av AMD/DataRAM finfint med 4-6GB FAT32. Strunt i imagefiler. Kan vara lite tajt att klämma in även Windows temp på det utrymmet, beror på vad man använder datorn till. Men har burken 24/32GB, kör hårt.

Av VicVega
Skrivet av Atlas Tasume:

Don't fix whats not broken.

Hehe sant, men Windows är alltid "broken". Även 95:an. Det ligger i systemets natur, de har till och med låtit namnet reflektera hur bräckligt det är!

Av VicVega

Ja, pfSense byter man inte bort om man väl vant sig. Den går ju att köra på massa olika hårdvaror, så om du inte kommer upp i maxhastigheten med din nya fiber med gamla routern så är det bara att spara konfigen som .xml-fil och trycka in i en ny box. Finns finfina små kort med Atomprocessor som klarar 100Mbit/s eller mer.

Av VicVega

Vill du bli av med ditt P183, skriv en rad. Jag är ute efter ett.

Av VicVega

Hm ok, ser ut som samma typ av sidopaneler som i mitt P280, dvs tunn dämpning, känns "halvbra". Inget infratyst alltså. Jag hade tänkt mig ett chassi som redan har tjocka sidopaneler, och sen komplettera med extra dämpning.

Av VicVega
Skrivet av Electricc:

Tackar! Har tittat lite närmare på ett P280 nu istället, det borde väl bli bra tyst om man byter ut fläktarna samt köper dämpmattor?

Jag har ett P280 nu fast skulle inte beteckna det som tyst. Det har inte samma trelagerssystem som 180-serien, bara ett tunt gummiskikt påklistrat. Jag har funderat på att skaffa extra dämpningsmattor till det men för tillfället är det ny tyst burk som ska byggas från scratch och då är det inte P280 som gäller, snarare ett som är designat som tyst från början.

Ett tyst chassi typ P180+extra dämpning är ju tystare än P280+extra dämpning.

Av VicVega

Vilket är det *absolut* tystaste chassit för ATX?

Rubriken säger allt. Jag ska bygga hyper-super-ultra-tyst dator. Infratyst! Übertyst!

Nu ska jag välja chassi, Antec P182 är intressant pga ljuddämpningen, men är det tystast verkligen? Visst har det postats om detta förr, men vad gäller på marknaden just nu?

Datorn är för kontorsbruk, inget 3D-spel eller annat högljutt. Luftkyld, så lite luftintag krävs. Standard ATX med tornkylare på CPUn gäller. 2st mekaniska hårddiskar, behöver plats för 1st 5.25" DVD-spelare och helst 1-2st extern 3.5" för kortläsare etc.

(Ignorera signaturen nedan, inget av det ska in i tystburken.)

Av VicVega

Jag är också sugen på detta, ska bygga tyst PC och är ute efter det absolut tystaste chassit för ATX. Så om nån testat detta eller har andra tips på vad som anses vara det tystaste chassit, skriv... (Har en huvudtråd här: http://www.sweclockers.com/forum/74-chassin-och-nataggregat/1116063-vilket-ar-det-absolut-tystaste-chassit-atx/)

(Ignorera signaturen nedan, inget av det ska in i nya tystburken.)

Av VicVega
Skrivet av DeltaMelta:

datorn har ibland velat starta om och om igen, både vid uppstart och nedstängning.

Så jag har laborerat lite med att koppla ur powerknappen - men kom fram till att den är oskyldig.
Nu har den slutat bete sig så, efter ominstallationen av windows.
Men just när man trycker in powerkabeln så startar den.

Fast en kontorsdator kanske är inställd på det just ifall det blir strömavbrott och de vill att den ska starta av sig själv ifall personal inte är på plats... inte för att detta är någon server men det är en teori iaf.

Det finns såna inställningar i BIOS på vissa datorer. Dvs vad datorn ska göra efter strömavbrott. Jag tippar på att det är det som är fallet med din dator, ta en titt och se vad du hittar. På DELL brukar det vara F2 för att komma in i BIOS när man startar.