Inlägg

Inlägg som laurinkalle har skrivit i forumet
Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sprucetwig
Om du har så många vänner som är invandrare borde du väl vid det här laget att dom är relativt lika oss. Vissa är idioter, dom flesta relativt normala. Precis som alla andra människor.

I motsats till vad du verkar tro sprids faktiskt invandrare ut, alla bor inte i Stockholmsförorter. Problemet är inte att dom vill bo tillsammans, det fungerar ju bra i USA där olika grupper har egna stadsdelar. Kriminalitet kommer väl främst från fattigdom och dåliga familjeförhållanden.

Frågan är inte helt enkel, och det finns mycket att säga. Det första är att detta definitivt inte är en enkel fråga om orsak och verkan från isolerade faktorer. För att ta dit eget exempel, som jag faktiskt sympatiserar med sett isolerat från allt annat, så är ju faktiskt svarta överrepresenterade i fängelserna. Men det beror givetvis (delvis) på att den svarta befolkningen är 'fattigare'. Svarta i USA är inte invandrare på samma sätt som en nyss invandrad person från Ryssland är i Sverige, av många orsaker. Men båda två utsätts för samma sak, nämligen strukturell rasism. Tyvärr är den en del av vårt samhälle, och är troligtvis en rest från det västerländska koloniala projektet som fortgår alltjämt. I detta finns det en naturlighet i att från väst-håll se på andra hudfärger såsom kvalitativt annorlunda. Detta ger att man bland annat ser egna seder som överlägsna på ett civilisatoriskt plan. Betong är bättre än hyddor, alltså är 'vitt' bättre än 'svart'.

Ber om ursäkt om detta är en repost men var bara tvungen att få detta ur mig. Tror också att random-person var väldigt nära att träffa mitt i prick. Mycket bra skrivet. Fast då ser jag ju också Gigabayt som en 'generic' etniskt svensk tonåring. Någon tyckte det var intressant att en diskussion om patriotism helt plötsligt blir en diskussion om invandring. Låt oss inte lura oss själva, patriotism är vad nationalister känner när de är öh... nationalister. Känslan är enligt vissa ganska exakt samma som känslan man kan ha för sitt favoritfotbollslag.

Nationalismen har sitt ursprung i sena 1700 och 1800-talets indistrialisering. Lojaliteten mot kungen tappade all funktion eftersom monarker runtomkring i europa förlorade mer och mer makt. Staten, och den fin-fina uppfinningen nationen blev det som lojaliteten istället riktades emot. (hej titta vi har en gemensam historia (vilket också 'upptäcktes' då), alltså hör vi ihop) Jag trodde det ingick i varje historiekurs på gymnasiet. Om man kan förstå varför den växte fram då, vilka som förespråkade den, vilka som drabbades utav den, så kanske man kan förstå varför det borde kännas lite ruttet att vara nationalist idag.

(Finns så mycket att säga här egentligen. Varför skapas det blatteidentiteter? Vilken/vilka funktion/er fyller rasism i dagens samhälle?)

/K

Av laurinkalle

hehe... kom att tänka på ett citat från comedy central serien The Colbert Report. 'Ankaret' i serien har tydligen skrivit en bok fylld med sanningar. Ni som följer serien förstår kanske vad jag menar.

Citat:

"Don't worry if a rule makes sense-the important thing is that it's a rule. Arbitrary rules teach kids discipline: If every rule made sense, they wouldn't be learning respect for authority, they'd be learning logic." /Stephen Colbert

Något att tänka på kanske...

/K

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MooDHooDs
Men de som får se dessa 'reklamfilmer' är ju just dem som köper istället för att ladda ner??
I värsta fall kan det ju vara kontraproduktivt, informerar om att resten av världen laddar ner, så varför kan inte *du*? Och då slipper man den jobbiga reklamen som man annars tvingas se igenom.

En gammal tes är ju att de som laddar ner filmer också är på bio rätt ofta. Vet inte om detsamma gäller för hyrfilmer men i så fall så finns det ju en rätt bra poäng. Förutsatt att reklamfilmen har någon effekt. Vilket den inte har.

(Vi har ju (f.ö) betalat för att se bioreklam länge nu...)

Citat:

mortifer666 TJa, men liknande saker finns redan.
När jag öppnade mitt guitar hero metallica så trillade det ut en kupong.
till Kentucky fried chicken.
De skickar alltså med reklam för ett företag och reklamen riktar sig till USA i ett spel jag köper för dyra pengar här i Sverige.

Tycker diskussionen är intressant. Vad är egentligen argumenten som talar för detta med reklam som medföljer köpta produkter? Att kräma den sista kronan? Är det KFC som vill 'positionera' sig gentemot kunden? Både och? Och varför skall/måste jag som kund acceptera detta? Det är ju inte så att jag har något val eg. Vet ju inte om det finns reklam i lådan vid köp.

Suck. Hatar reklam.

/K

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sparc0
http://data.fuskbugg.se/skalman01/Steam.bmp jag och han chatta också för 1 månad sen ungefär söt grabbb:)

Hmm... Norton Antivirus skriker lite upprört över detta.

Citat:

Small-whitebg-red Security Risks (what's this?)

Threats found: 2
Here is a complete list:
Threat Name: DialupPwd
Location: http://data.fuskbugg.se/skalman01/FreeValvePack.pif

Threat Name: DialupPwd
Location: http://data.fuskbugg.se/skalman01/FreeSteamGames.pif

Går det att se/läsa bilderna utan detta? Länk?

/Kalle

EDIT: Låter länkarna vara kvar men ett tips är ju att inte jah... klicka.

Av laurinkalle

Seriöst? Catalyst-AI? Hehe... Inget man lider av att stänga av iaf. Hur kommer man på det?

Av laurinkalle

Svårflörtat var ordet...

/K

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas D
Du tänker på MTTF, Mean Time To Failure. Det är då hela enheten klappar ihop.

MTBF är ett mått som uppskattar hur lång tid det tar innan det första felet inträffar. Vilken typ av fel det handlar om är en definitionsfråga. Kan tänka mig att SSD-tillverkare bortser från uttjänta minnesceller eftersom det är en inbyggd (och planerad) begränsning, alternativt anger att enheten är designad för en viss procent uttjänta celler. Det kan vara ett rätt godtyckligt mått såvida ingen standard används.

Det var faktiskt MTBF jag tänkte på men jag blev ändå osäker och frågade polaren som först berättat om detta, och jag får 'stand corrected'. Det var between, och inget annat (fast det var lite väl lång förklaring han gav om detta som jag inte kan återberätta helt fullt, hade något med att flyg.ind. körde mycket med redundanta system som gjorde att between helt enkelt föll sig naturligt, men att det i slutändan skulle bli samma mått som before, eller som du nämner, to. Dock används inte before alls, det var tydligen bara mitt hjärnspöke ).

Ang det sista så är vi överens. En standard vore ju rätt bra att ha här. Och det finns? Någon som vet?

Av laurinkalle

Funderade på MTBF-termen som används. Har för mig att inom flygindustrin är det inte som i artikeln, Mean Time Between Failures, utan Mean Time Before Failure. Between och before. Är detta en sammanblandning av begreppen, eller är allt som det ska?

Om det är between så verkar ju inte det vara en speciellt stabil ssd vi har framför oss isf. Hur är det mätt? Är det snittet mellan första och andra felskrivningen (på samma disk) eller mellan olika hårdiskar som bryter ihop? Är det mellan olika diskar så säger det inte nödvändigtvis något om förväntad livslängd eftersom det då blir ett spridningsmått.

/Kalle

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camper
f.ö det gör inte ont att bryta ett ben

Jo det gör det. Men inte omedelbart alla gånger. Evolutionsteoretiker menar att detta beror på att man ska kunna sätta sig i skydd under en begränsad tid trots att man eg inte borde. Exemplet känns lite uttjatat men ändå; Du blir jagad av arg tiger/björn/bäver, ramlar och bryter något. Får du såpass ont att du stannar dör du, men om du inte får det (ont alltså) ökar dina chanser till överlevnad. Har att göra med diverse hormoner mm som frigörs i kroppen. Är du jagad finns det en mängd adrenalin i kroppen, som kombinerat med andra ämnen både hindrar och slår av vissa av kroppens funktioner.

Tycker för övrigt att detta är en mycket intressant diskussion. Inte så mycket för frågeställningen i sig, utan snarare det att den ställs.

/Kalle

edit: detta med smärtlindring har givetvis påpekats tidigare i tråden. sårry för repost.

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ala_95
Kommer eventuellt sitta med ett par Canton GLE 403:or som inte är skärmade. Vilket är minimum avstånd mellan dator och högtalare ungefär?

Nu är inte jag (surprise surprise) någon expert på sånt här så om detta är något helt irrelevant så säg gärna till. Det är iaf en länk till ett .doc som tydligen förklarar hur man beräknar storleken (bla?) av ett magnetfält av en "bar"-magnet. Kan jag göra det? Inte ens nästan. Men iaf, fyi.

Edit: Verkade inte vara helt enkelt efter mer googlande. Det bör inte vara något problem om magneterna är små och man spelar på en lägre volym (mindre ström, mindre starkt fält, om jag inte helt missuppfattat, ev växer även fältet med mer streta). Eftersom högtalare använder olika mycket ström hela tiden så blir det svårt att säga.

O du kunnige, var du än är, fräls oss!

/Kalle

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ala_95
Magnetiska plattor i hårddiskar. Och en magnet kan dra dom lite lite lite lite lite ur kurs och läs/skrivhuvudet kan ta i plattan och då smäller det!

Ah. Hur lite?

Tackar för svaret.

/Kalle

Av laurinkalle

Plattskärm har man, och diskarna funkar juh så jag antar att jag e safe. Tack för svar. Men jag undrar fortfarande vad det är som gör att hårddiskar (bla) är känsliga. Någon som vet?

/kalle

Av laurinkalle

Går tydligen att regga på sidan. Sorry att jag missade det.

/Kalle

Av laurinkalle

laurinkalle at gmail.com

Verkar kul.

/Kalle

Av laurinkalle

Högtalarmagneter stationära datorer

Har för mig att det inte är helt listigt att ha magneter allt för nära datorer och undrar helt enkelt om det är någon risk att ha golvstående högtalare med någorlunda stora magneter 10-15 cm från en stationär dator. Har ett ganska litet rum just nu så planlösningen fick bli som den blev. Kan dock flytta om litegrann men gör det ogärna.
Skulle någon vänlig själ kunna förklara om det stämmer att magneter inte är helt bra och då helt kort, varför?

(Detta kanske är fel forum f.ö så någon mod får gärna flytta denna till rätt)

/Kalle

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Frux
[B]Jag sitter med Dali Ikon 8 som jag driver med en Yamaha RX-V640, en surroundförstärkare i mellanklassen med några år på nacken. Visst den låter inte högtalarna spela ut 100% men jag har inte så bråttom med att byta förstärkare som jag först trodde.

Jag lånade hem en Denon AVR-2809 på test. Ljudet var definitivt mer detaljerat men inte nödvändigtvis bättre på det stora hela, kallare ljud och sämre botten i basen än i Yamahan faktiskt. Har även testat att koppla på ett rejält slutsteg som låg på ca 8-9000:- i nypris. Ljudet blev lite bättre och klart mer kontrollerat, men det var ingen "natt och dag"-skillnad.

Sammanfattningsvis är förstärkare är ett rätt ineffektivt sätt att förbättra ljudet på normala lyssningsvolymer tyvärr. =/ Jämfört med en extra sub, fixa med akustiken i rummet m.m. Vill man ha fler funktioner är det dock en annan femma.

Jag hade skippat Denon och kikat på en förstärkare som drar åt det varmare hållet, som NAD, H/K och Cambridge. Marantz har jag tyvärr inte hört själv men de ska visst påminna om Denon, och då tror jag inte det passar så bra med Ikon.

Nad och H/K kan även jag rekomendera. Frågan är om Cambridge har stärkare i den prisklassen som orkar driva ikon-6:or? Inte för att de är svårdrivna, men för att det skall bli någon förbättring menar jag. Dessutom har ju Hifi-klubben prishöjt någe djävulskt i våras vilket gör att allting därifrån tappar i värde litegrann (missförstå mig rätt, har inget i övrigt mot hifiklubben, nästan allt jag har är köpt där, men inget efter prishöjningarna). Marantz liknar Nad en del och ligger prismässigt bättre i -ljud per krona- så att säga.

Mina 50 öre.

/Kalle

Av laurinkalle

Jag har just suttit och lyssnat igenom 2,5 timmar med almedalsseminarium om just fildelning/piratebay mm mm (*pust*) och jag måste säga att jag inte är det minsta klarare på vad det är som händer trots att Hans Pandeya satt med i panelen under hela tiden och fick två chanser att förklara sin affärsmodell.
Hela tiden försökte han påtala att TPB i ny tappning kommer att lösa ALLA problem som finns med fildelning, publiken började tom garva efter att det blev uppenbart. Det behövs ingen raketforskare för att förstå att han då fiskar efter investerare till detta projekt, och det är väl inte problematiskt i sig. Problemet är ju att investerarna inte har något att investera i eftersom TPB:s medlems/användarflykt just nu är gigantisk. Att det sen också tycks finnas två läger som just nu skriker på varandra inom 'piratrörelsen' gör ju inte saken bättre, eftersom de två lägrena tycks formera sig kring 'leechers' och 'seeders', där den första fördömer försäljningen och den andra tycker att den är bra. Båda två behövs ju liksom. Allt detta behöver dock inte betyda någonting i slutändan eftersom det, som många redan påtalat, krävs 60 miljoner för att detta skall ske och bara 30 tycks finnas nu för tillfället, vad vi vet (rätta mig gärna här om jag missat något).

/Kalle

Av laurinkalle

Apropå piratpartiet verkar inte deras hemsida fungera just nu. Är detta något tillfälligt? Hinner inte kolla då jag måste på jobb...

/Kalle

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skrock

Orkar inte gå in i en djupare försvarsställning än så, är det något som är helt oklart så får du ställa en mer specifik fråga så ska jag försöka glida undan den med ytterliggare ett "politikerhalt" irrelevant svar.

Behövs inte heller. Jag läste f-ö posten fel, och det var därför jag frågade om hur du menade att debatten skulle nyanserats, när det klart och tydligt står helt tvärtom, att den inte kommer göra det. Vi är här helt överens.

Trött? Jag?

Intressant är reaktionerna på TPB:s hemsida och bloggen. Kritiken är inte nådig.

/Kalle

Av laurinkalle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skrock
Jag läste det som att GGF genom sitt köp inte har som avsikt att filtrera de filer som går via trackern de köper upp (denna "olagliga nätverksteknik" (om man ser till det domslut som kom för inte så länge sedan) men att man ska ge "bonus" på en del filer och ta betalt för andra vilket verkar rätt bizarrt om det stämmer!?

Tycker det här låter som bluff, orealistiskt och/eller naivt (någon som kommer ihåg hur bra det gick för bla. Napster och Audiogalaxy?) för att inte tala om de små varningssignaler som dykt upp via vissa tidningsartiklar om en viss herr Pandeya (även om detta inte är bevis nog för att såga/fälla honom så vi ska inte förtala honom ännu vilket är mycket viktigt att komma ihåg men det finns vissa "Kameraexperten"-varningar här känns det som ) . Troligen så blåser dom upp sin aktie och säljer av stora delar av denna portfölj till småsparare och andra riskinvesterare för det sen ska visa sig att hela projektet som vanligt kraschar då upphovsrättsägarna/nöjes-,skiv-, film-, bok-, mediaindustrin m.m. inte går med i samarbetet som tänkt (detta har väl aldrig hänt förr?!?).

Vinnare - tPB (och vissa hajar inom GGF)

Förlorare - småsparare och andra riskinvesterar + en nyanserad debatt om fildelning samt IPRED/FRA och integritetsfrågan + en försening av riktiga alternativ + de mindre "vassa" fildelarna

Status quo - De "gamla" fildelarna som redan har hittat bättre alternativ än tPB för läääääänge sedan

Hur man än vänder och vrider på det så känns detta som ett knivhugg i ryggen från tPB-gänget vid första tanken men det krävs inte många sekunders reflektion innan man kommer fram till att dom har gjort en fullträff på så många plan. Dom har som minst (om affären går i lås) gjort en mycket bra affär och svurit sig fria från juridiskt ansvar (frågan är om detta gäller retroaktivt?). Om domen står fast och skadeståndet kvarstår så har dom fått in deg för att pynta detta + lika mycket till och detta från samma bolag (troligen, eller indirekt) som har krävt skadestånden - cirkeln är sluten! Om inte annat så kan jag förstå att efter alla dessa års slit och skit som dom fått utstå (och säkert mycket skoj oxå) så är dom värde att få släppa skiten och ska man vara helt krass så kunde dom sälja eländet för bra mycket mer stålar om dom ville (iaf vad jag tror). För mig kommer tPB-gänget för alltid vara hjältar oavsett vad dom väljer att göra med denna affär eller med annat i framtiden - dom har gjort så mycket mer än 99% av oss andra tillsammans.

Det roligaste är iaf att GGF vill köpa ett "kriminellt nätverk" som någon skrev någonstans

Vill bara börja med att hålla med om alla eventuella reservationer mot GGF.
Det verkar riktigt skumt, även om lite mer efterforskningar kan vara på sin plats.
Jo men det är ju det som var grejjen med tpb. Den var ingen lösenorskyddad tracker, den var fri. Det status quo du snackar om gäller ju inte det stora flertalet. Det är här det riktigt jävliga med dolkstöten kommer in. Hur man än vrider och vänder på det. Ogillandet mot industrin var ju inget självändamål från 'rörelsen', såsom jag följt den iaf. Torrenteknikens utbredning var ju ett tänkt skydd från angrepp från industrin. "Dom började". Typ. Om det sen stämmer är skit samma, så såg reaktionen ut iaf, om du frågar mig. Dessutom blir ju själva grejjen med att sno pengar från industrin lika illa som det som industrin anklagas för, nämligen girighet. Även om pengarna sedan delas ut till välgörenhet i form av organisationer som skall verka för det fria ordet.

Och då har vi inte ens börjat snacka om hur detta påverkar sympatierna för piratpartietvars väljarbas nog måste ses som den största vindflöjel som finns. Om detta uppfattas som en dolkstöt, hur skall piratpartiet då någonsin kunna komma tillbaka, och hur kan detta nyansera debatten som du påstår? Jag förstod inte ens hur du menade att debatten skulle nyanserats från första början om jag skall v ara helt ärlig. Detta får du gärna utveckla.

/Kalle

Edit: La till stycket om PP.