Artiklar

Artiklar skrivna av Enlightener
92

Quiz: Saker du inte visste om elektroniktillverkare

Visa vad för obskyr kunskap du sitter på om diverse företag i veckans quiz!

4

AMD:s VD Lisa Su är huvudtalare på CES 2023

När CES går av stapeln i januari tar AMD:s VD Lisa Su plats i talarstolen för att berätta om hur bolaget ska tackla planetens svåraste frågor.

94

Komplett kan ha oavsiktligt förutspått Nvidias kommande modellnamn

Uppdaterad! På sin norska webbplats lägger Komplett upp information om Nvidias kommande arkitektur "Ada Lovelace" med tillhörande modellnamn.

25

Söndagsmatiné: Sovjets datorhistoria

Sovjetunionen var duktiga på stål och raketer. Den här veckans söndagsmatiné djupdyker i hur det såg ut på datorfronten.

91

SweClockers tar tempen på riksdagspartierna

Den 11 september är det dags för val. Vi har ställt partierna ett gäng IT- och teknikrelaterade frågor som står oss nära och svaren hittar du här.

25

Valve pratar om framtiden för Steam Deck och Steam OS i ny bok

I den nya boken pratar Valve om utvecklingsarbetet bakom såväl spelmaskinen Steam Deck som operativsystemet Steam OS och framtiden för plattformen som helhet.

172

Quiz: Medelålders mikrodatorer

Commodore 64 firar 40 år och då passar det bra med ett quiz om gamla mikrodatorer.

133

Krönika: Commodore 64 fyller 40 år

Commodore 64 firar 40 år. Har någon annan dator betytt så mycket för framtiden? Chefredaktören delar med sig av lite nostalgi och minnen.

6

Fredagspanelen 261: En ryktesfylld sommar, kvartalsrapporter och lite nygammalt

Bland hårdvarurykten och återanvänt material snackar Calle välvda skärmar och Anders visar sig ha ett osunt intresse för kvartalsrapporter.

69

Quiz: Citat om teknik

Citat fungerar både som inspirationskällor och såklart för att påminna personer om allt dumt de sagt. Det är dags att se hur bra koll vi har på vem som hävt ur sig vad.

6

Fredagspanelen 260: Intel-sågning och hörlurshyllning

Calle och Anders betar av veckans största nyheter där Intel Arc-grafikkort sågats, Netflix har problem med utbudet och Sonys värstinglurar WH-1000XM5 testats.

218

Quiz: Lastgamla ljudkort och dugligt datorljud

Otaliga varianter av Sound Blaster, röda kretskort och konstiga förkortningar. Det är dags att svara på frågor om ljudkort och datorljud.

23

Helgsnack: Resmål för teknik- och datorentusiaster

Vad får man inte missa på semesterresan som teknikentusiast? Har du tips på ett coolt datormuseum eller kanske ett superhäftigt internetcafé som måste besökas?

129

Quiz: Anders fantastiskt fenomenala filmtekniksquiz

Hemmabio är alltid aktuellt, men vad kan du om biografteknik?

16

Fredagspanelen 257: Geforce GTX 1630 och premiär för nya chefredaktören

Det blir ett nytt ansikte i veckans fredagspanel när SweClockers färska chefredaktör Anders tar plats bredvid Jonas för att gå igenom de senaste händelserna i datorvärlden.