Inlägg

Inlägg som JSP har skrivit i forumet
Av JSP

Är det någon som har den nätadaptern som har en blå lampa ? Till cg3100 då, kanske värt å ringa å få en sådan om den existerar

Av JSP

Jag fick också v27 nyss, drog igång nat och det verkade fungera bra. Men när jag drog igång wlanet så går det inte att surfa på wlan anknuta datorer/telefoner, dock pinga. Kanske är v27 som har me wlanet att göra eller så är det mitt modem som är . . .

Av JSP

Segband, nån mer i kungsbacka som det går segt för ? får ca 15/10 just nu. Märkte precis. Har 100mbit

Av JSP

Jag får ut full fart mot sunet med flashfxp 3.6. Testa sätta "default" TCP/IP Buffer Size, under Connection

Av JSP

Hej. Har comhem 100mbit och undrar nån annan märkt av att det börjar bli segt som fan runt 1800 tiden.
Varit såhär ca 1 vecka nu.
Brukar ligga runt 90-100 mot bredbandskollen tills nyligen. I skrivande stund ~30 mbit.
Har testat med snabba torrents/ftper lika segt där så möjligt att det börjar bli överbelastat där jag bor ? Kungsbacka

Av JSP

Kolla om inte datorern på det trådlösa är satt som Public Network, det gör mina default första gången man kopplar upp till ett wlan. Isf sätt det som Home network så os inte blockar filesharing etc.

Av JSP

Hej. Jag märkte precis att http://ipv6only.bredbandskollen.se/ inte funkar för mig längre. Inte vart inne där på ett tag nu men kom att fundera på om de har med v20 på netgearmodemet att göra ?

Av JSP

Yes, då va vi tillbaka med packet loss igen efter att ha fungerat bra sen 0218.
Ser att dbmv på upstreamen har sjukit till 36 från 37.5.

Vad ligger folks dbmv på upstream på ? min va från början 33 tills jag fick det mer dämpande jacket 0218. Måste netgear modemen ligga runt 37+ för att man inte ska få packetloss eller vad fan är det frågan om.

50mbit modemet ligger också runt 37 även med min gamla dämpning då netgear låg på 33.

Av JSP

Samma här, tur att det gick fort för de att fixa...

Av JSP

Efter massa strul med packetloss i någon vecka efter uppgraderingen till v19.
Tekniker besök och som vanligt inget fel. Fick uttaget utbytat till ett med mer dämpning eller nåt.
Från ~33dBmV på upstreamen till 37.5 dBmV så funker det hittils grymmt bra, ingen packetloss eller reboot av modem. (4 dagar hittils) så får väl hoppas det fortsätter fungera bra.
Kör tom med NAT på nu.

Av JSP

kernel31

Vart lite olika problem här, packet loss vilket tekniker 1 fixade. Följande 2 efter det kollade bara jacket som modemet satt i. Allt var bra sa han. Sista kollade alla jack i huset+skalade om kablen i jacket som modemet sitter i. Allt va bra fortfarande.

Jag ville ju testa 50mbit modemet efter första teknikern vart här, men då kan de inte felsöka så de 5+ personerna jag pratad med på supporten ville inte logga in det gamla modemet.

Den sista jag pratade med skulle skicka hit en tekniker igen, men jag vägrade och tryckte på han att jag skulle få nytt modem och använda mitt 50mbit under tiden.

Ingen av supporten jag pratade med vill tro att det var modemet...i mitt fall verkar det ha varit det dock.

Av JSP

kernel31

Låter som du råkat ut för samma sak om mig möjligtvis. Började soft reboota varje dag. Sen mer och mer.

Speciellt om man skickade så kunde det reboota var 15 min.

Efter ~10 samtal, 4 tekinker så lyckades jag få det till att koppla in mitt 50mbit modem. Funka perfekt direkt och vidare i 3-5 dagar tills jag fick mitt nya netgear modem. Och det nya netgear modemet funkar också bra hittils. Använt det i 2-3 dagar nu.

Av JSP

Efter x antal telefonsamtal och 4 tekniker besök så lyckades jag tillslut att få supporten att skicka ett nytt netgear modem. Samt att logga in mitt gamla 50mbit modem som jag velat testa sen det började strula. Och se på fan allt funkar perfekt hittils med det gamla modemet. Inga rebots varje dag, eller när man "skickar" saker till folk.
Bara hoppas att det nya netgear modemet funkar annars blir det väl att stanna på 50/10...

Av JSP

SweCarl, samma här. Skickade lite till en kompis och modemet reboota var 15 min.
Min upstream power är tydligen inte bra lr för bra sa de 3 teknikerna som varit här inom loppet av 2 veckor. 32.9 dBmV när det är obelastat och 35.5 dBmV när man maxar ut.

Av JSP

Mitt modem har börjat rebota 1 gång / dag ca. Men enligt uptime så går startar den inte om. Ser på modemet att den syncar om allt. Jävligt irreterande.

Av JSP

Blomster
Jag har haft dålig upp hastighet sen i fredags samt en del packetloss. Enda jag lyckats komma fram till är att starta om modemet tills det låser min upstream på:
channel id 1 54400000 Hz
Något annat så får jag mega packetloss samt 0-3mbit upphastighet.
Kan ju vara något lokalt här men testa om du lyckas få ditt och låsa sig på en frekvens som funkar bättre.

Av JSP

Fan ska man peta på saker som funkar för. Tänkte testa med NAT på igen och självklart rebotar modemet. Får urusel speed 0.25. Rebootat några gånger och telefonin har också slutat funka. Ringer supportern och de säger att modemet inte är rätt inloggat och kan ta några timmar. Får uppge sn på modmet igen.
Bara och vänta...

Edit. oj det gick fortare än väntat

Av JSP
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hårdnackad
nu har jag kommit så långt att dem har "kopplat in mitt modem" så nu har jag internet. men jag får alla mina portar stängda i utorrent. lite konstigt kan jag tycka. använder inget trådlöst eller något sådant. någon som vet vad som är fel?

Kör du med NAT så måste du port forwarda eller slå på UPNP i modemet.

Av JSP
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aason
Du kommer nog åt modemet utan NAT om du skriver in 192.168.100.1. (har ej orkat prova, men modemet svarar på det IP också.)
Har samma problem som flera andra, dvs har bara 100/10 Mbit/s precis efter omstart och sen sjunker det ner till ~45. Någon som har koll på när det kan tänkas vara åtgärdat?

Tack ! Försökt som fan att komma åt modemet utan nat, trodde de hade 192.168.0.1

Av JSP

Jag fick mega problem igår när ja lekte lite med nat av/på. Startade om modemet en 5 gånger men de hjälpte inte. Hade packetloss som fan var annan minut så allt dog i ca 10 sec.

Tog bort stativet och la modemet ner, funkar perfekt igen. Om det nu va ren tur eller inte har jag ingen aning om, men jag hade samma problem med 50mbit modemet, det dissade alltid på natten om det stog upp.

Och modemet blir varmt som fan stående och liggandes.