Inlägg

Inlägg som macmann1 har skrivit i forumet
Av macmann1

LG OLED - garanti mot inbränning?

Halloj. Jag försöker få lite klarhet i om det öht är någon ide att skapa ett ärende hos LG.

Har en 48CX som datorskärm och har en del synliga inbränningar. Dels startmenyn som inte känns helt otippat när man inte döljer den automatiskt och har TVn igång såpass mycket, men även mönster från bakgrundsbilden på skrivbordet och vad jag tror är undertext-rester från typ HBO/netflix, det är väl snarare det jag är brydd över. Härom veckan hade jag även en tillfällig retention av LGs eget infomeddelande om uppdatering, men det försvann efter att ha kört en "rengöring"

TVn är inköpt 21-02-02, så en bit under tre år sedan. Någon med erfarenhet av detta? Något att testa först?

Av macmann1
Skrivet av dealerovski:

Jag kör en Ioniq electric 2019 idag och kommer byta upp mig till 2020 modellen. Behöver man inte dragkrokså har jag svårt att förstå varför man skulle välja äga någon annan elbil? Ni som tittat på Ioniq och avisat den pga low range 2019 har 28kw batteri och 2020 har 38kw. Jag kommer ca 20 mil med 28kw i 90-100km/h på sommaren och ladda från 20% - 80% tar 15min med det lilla batteriet. förbrukningen är väldigt låg i klass med model 3. Bilen kostar runt 240.000 idag beroende på mil och årsmodell.

Vad är det mer ni saknar i den?

Finns väl hur många anledningar som helst, mycket subjektivt givetvis som med allt annat. Storlek, räckvidd, laddfrekvens, utseende, prestanda, drivhjul, infotainment, komfort, lastutrymme, smak.

Allt utöver vardagskörning låter ju aningen tråkigt med den räckvidden. Om du kommer 20 mil på 100% (sommar, vad gäller då på vinter?) och man på längre körningar laddar mellan 20-80% så har man alltså ca 12 mil att åka mellan laddstoppen. Även om jag har insett att jag nu för tiden inte åker lika länge i sträck som när man var ung™, så är 12 mil i lägsta laget.

Med det sagt så är det förmodligen en kanonbil och ett bra insteg för väldigt många (speciellt nya då med större batteri), men att ha svårt att förstå varför man skulle välja en annan bil låter för mig konstigt. Så svårt är det väl inte att sätta sig in i andras situation

Av macmann1

Pizzalördag i snö och solsken

Jag har fortfarande lite för dålig timing på rotationen då inte jag heller är så förtjust i alltför brända kanter. Gräddar på lägsta värme så snart stenen är varm, men det är främst första rotationen som jag tycker är svår att få till nog tidigt när degen fortfarande är lite mjuk.

Pizzan var dock god ändå. Tomat, ost, färs, sidfläsk och rödlök.

https://i.imgur.com/hN9xcr9.jpg

https://i.imgur.com/ffC4EAK.jpg

Av macmann1

Tesla Model 3 LR AWD 2020

Haft den i två veckor nu, ovant men trevlig bil

https://i.imgur.com/mv4SLbs.jpg

Av macmann1

En laddbox! Nu blir det kanske inte lika mycket ätande på Max ett tag framöver iaf

https://i.imgur.com/xEVNFDS.png

Av macmann1

Nöjd med min chef. Hen "krattar manegen" så jag har förutsättningarna att göra mitt jobb, men har även teknisk kompetens för att sätta ner foten när något orimligt är på väg att dumpas på grupperingen, eller förväntningar är felsatta.

Av macmann1

Tycker nuvarande modeller är riktigt trevliga, men jag tycker att dom gott kunde sluta upp med tramset att bärbara med M* utan Pro/Max inte ska kunna ha mer än en extern skärm. Det är väldigt kompetenta maskiner och det känns så bortkastat att behöva köpa dyrare modeller åt folk som inte behöver dem, bara för att få den där extra skärmen utan att gå på lösningar med DisplayLink.

Av macmann1
Skrivet av JeanC:

FOMO här Vill också förstå

Antar att det anspelar på att det är en pannlampa som reas ut hela tiden under inets stream-events, säljer slut direkt. Har själv ett exemplar, lyser fint.

Av macmann1

Det blev några knappar..

https://i.imgur.com/QQ2awQa.jpg

..lite extraljus när mörkret faller på..

https://i.imgur.com/GzUmyVa.jpg

..samt bilen det ska användas till:

https://i.imgur.com/NSdYsWl.jpg

Model 3 LR AWD 2020

Av macmann1
Skrivet av Bacchus:

Reglaget är ställt så mycket uppåt det går, medsols. Motsols ger en lägre låga så antar att det är full fart.

Yes, ja då låter det ju märkligt.

Av macmann1
Skrivet av Bacchus:

Kört på fullt, inglasad balkong. Blir inte i närheten av 400c i mitten, knappt 300.

Finns tyvärr inte jätte mycket att hitta kring detta, men någon pratade om att ta lös och sätta fast regulatorn igen. Att någon säkring(?) i den skulle löst ut, typ övertryck eller liknande. Tror dock inte på den då det är en fin låga i ugnen.

Och bara för att absolut dubbekolla, du har reglaget åt sidan, inte nedåt, för fullt ös? Jag läste nämligen ett inlägg från någon som hade gjort den missen och tänkte att fullt ös var nedåt.

Av macmann1

Den som är smidigast att fylla med så oftast en sån där mjuk plastförpackning som finns i lite olika butiker, biltema t.ex. Annars påfyllning på bensinmack bara för att det är smidigt.

Av macmann1
Skrivet av Ninotramp:

För ett par veckor sedan köpte jag min första elbil en Model 3. Funkar skitbra med Zaptec GO. Har den dock inne i garaget (bor i villa). Kör timpris via Tibber och det sköts fint automatiskt. Att ladda med mina solceller är inget jag bryr mig om. Får ut 11 kWh från laddaren och Lastbalanseraren från Tibber (Deras egna pulse) fungerar som den ska. Installerade dock privat och inte igenom Tibber. Jag har ingen knapp, ingen dum ide att ha faktiskt då bilen ibland hinner låsa sig innan jag hunnit öppna laddluckan.

Låter bra, vi har (ännu) inget timpris att förhålla oss till men det kanske blir av i framtiden.

Gällande knapp så tänker jag mest för att lossa kabeln, för det är väl via app eller skärm annars?

Av macmann1

Jaha, jag antar att jag får ses som intresserad nu då

Model 3 LR AWD 2020

https://i.imgur.com/fa28vAx.jpg

Ska bli jäkligt kul. Provkörde både Model 3 och Model Y, men sittpositionen i Y var fel för mig så det funkade inte. Sen var den för dyr också ärligt talat, men kan säga att det var inte tyst i passagerarsätet när jag satte plattan i mattan på den Model Y Performance som vi hade som demobil :D. Model 3 däremot satt jag väldigt bra i, men fotstödet kommer att ryka pga avsaknaden av mellanrum mellan det och bromspedalen. Behöver det utrymmet att sträcka ut benen på, speciellt vid långkörning.

Laddboxen i sikte är Zaptec Go med lastbalansering, verkar som att många är nöjda med den. Ser diskret ut och inte så dyr. Tar gärna input annars. Får se om vi ber elektrikern ta med en sladd med tesla-knapp eller inte när vi ändå får rabatten, annars blir det nog en liten knapp bredvid laddaren kopplat till home assistant istället.

Lång veckan nu

Av macmann1

Pizzasöndag!

Tog lite överblivna pallar och bordets iläggskivor och höjde upp arbetsställningen till att börja med

https://i.imgur.com/2NoV928.jpg

Dags för utbak

https://i.imgur.com/FP2xJ3I.jpg

In i ugnen!

https://i.imgur.com/QnOrfnn.jpg

Lite för välgräddad Margherita åt sambo..

https://i.imgur.com/VoNXdoi.jpg

..samt kebabpizza med lite för tjocka kanter åt mig

https://i.imgur.com/0c9ww8r.jpg

Gott var det ändå, och det är ju huvudsaken!

Av macmann1
Av macmann1
Skrivet av BrottOchStraff:

Inget jag märkt på nån av mina enheter, allt är snappy. iPhone 12 och Ipad 8e gen.

Ingen av dem har promotion

Av macmann1
Skrivet av sparkar_boll:

Jamf 200 kanske är värt att kolla på då. Dock får jag betala i princip allting själv ur egen ficka i dagsläget, så det blir troligtvis inte hos den här arbetsgivaren. Jag kollade på 400 och det verkar inte som att det är något om just Apples ramverk och "såhär gör du för att registrera en enhet med Configurator i ABM/ASM", utan mer om hur man använder Jamf till max med deras API:er?

Jo 400 är dels för API, men även bash-scripting överlag (för att kunna använda APIet). En del genomgång av, förvisso ganska basic, scriptande såsom for-loops, if-satser, regex osv. Jag tyckte den var väldigt rolig, men jag kunde redan det mesta. Men nej jag skulle inte säga att det är Apple-saker på det sättet, det mesta sånt var nog 200, eventuellt lite 300. Det fanns ett avsnitt om certifikat på 400 förvisso men det var inte så mycket om det.

Men ja, det beror på vilken roll du har och i vilken utsträckning du ska jobba med Jamf. Kör du hela flödet från ASM/ABM > prestage > enrollment script och inställningar så är det ju mer givande att ta kurser över 200 än om du bara ska ha en förståelse för jamf och dess inverkan på datorerna så du kan ge support.

Av macmann1
Skrivet av sparkar_boll:

Jag har inte någon motivation gällande att försöka plugga om jag inte har ett mål. Så därav så har jag tagit några cert, mest också för att kunna förstå teorin bakom produkten, inte bara "såhär gör man" utan också "varför ska man göra såhär och inte sådär".

Nu hijackar jag lite tråden, men jag har funderat på Jamf 200 då jag hanterar en del Apple-produkter i mitt arbetsliv, och det kommer blir mer (vi kör också Jamf som MDM-lösning). Skulle du säga att det är värt den tiden? Har det hjälpt dig något i ditt arbetsliv (högre lön, mer spännande arbetsuppgifter osv)?

Jag skulle säga att Jamf 200 är värd att ta om inte annat för att få ta 300 och 400, speciellt 400 tyckte jag var rolig.

Jamf 200 tog jag när jag satt som supporttekniker och var en del av dom som hanterade instansen, sedan fick jag chansen att gå över som sysadmin och nu är vår Jamf-instans ett av mina ansvarsområden. Jag tog 300 och 400 flera år efter 200, dvs i min nuvarande roll. Skulle väl inte säga att det var certens förtjänst, men jag har ändå fått ett par jobberbjudanden inom klientmanagering, men det är nog snarare 400 som ger en edge där, 200 är trots allt väldigt basic.

Kan du få ett training pass betalt av arbetsgivaren, kör igenom allihop. Om du ska betala själv däremot vettetusan.

Av macmann1

Jag har inte speciellt många cert, men dom jag har (Jamf 200, 300 och 400) har min arbetsgivare bekostat, och det är veckolånga utbildningar som har gjorts på arbetstid.