Inlägg

Inlägg som ZtellaN har skrivit i forumet
Av ZtellaN

Det finns flera anledningar till varför dessa hotvideor gör mig förbannad.

1. Att de har mage att hota betalande kunder.
2. Att de slösar med betalande kunders tid.
3. Den äckliga dubbelmoralen när vi ska tycka synd om personer inom filmindustrin som inte får betalt, samtidigt som storbolagen gör allt de kan för att inte behöva redovisa några nettovinster så att de själva ska slippa dela med sig, till t.ex. manusförfattare.

Av ZtellaN

En 42" LG C2 som huvudskärm, en LG 32" 850-nånting i porträttläge till höger och en Huawei 28" i 3:2-format till vänster.

Av ZtellaN

Var tvungen att logga in här bara för att få skriva "HELVETE!".

Prisjakt classic har varit min ständiga utgångspunkt inför så många olika typer av inköp, och jag använder sidan i stort sett dagligen. Nya designen är ju helt jävla värdelös i jämförelse.

Av ZtellaN

Något som jag subjektivt tyckte förbättrade upplevelsen för både spelande och allmänt windows 11-användande på min C1 var att använda Custom Resolution Utility för att ändra några saker i edid-informationen. Det första var att ta bort alla upplösningar som var högre än 3840x2160 (så att inga skumma skalningsproblem uppstår) och det andra att ställa in korrekt värde för HDR-ljusstyrkan (800 nits istället för 1500). Och sedan välja hgig i tevens inställningar. Jag använder HDR hela tiden, men har ställt ner ljusstyrkan för sdr-innehåll till runt 30% i windows-inställningarna.

Av ZtellaN
Skrivet av Damir2d:

Några bilder på skönheten för oss som fortfarande väntar

Tog bara en bild på kartongen, sen glömde jag bort att ta fler innan kortet åkte in i datorn. Innanmätet på min burk gör sig inget vidare på bild.

Av ZtellaN
Skrivet av Passe:

Mitt Asus 3080 TUF Gaming skickades precis från netonnet, beställt den 20:e. Från ingen information tills att det ska vara framme hos mig imorgon 😍

Jag fick också hem ett 3080 (msi trio x) från netonnet i veckan, beställt den 18e september. Tänkte att färre entusiaster nog beställer därifrån och att det därför kanske kunde gå snabbare att få hem. Hade en beställning på webhallen också, men där hade jag nog minst ett par hundra före mig i kö fortfarande.

Av ZtellaN

Jag har haft min nybyggda dator i ungefär en månad nu. Den har fungerat helt problemfritt med minnena från ett minneskitt, har kört memtest i flera timmar utan ett enda fel. Men när jag stoppar i minnena från det andra exakt likadana kittet (i samma eller olika portar) så får jag ju som jag skrivit i tidigare inlägg en massa fel. Hur stor är sannolikheten att det är moderkortet det är fel på och inte minnena skulle ni säga? Väldigt liten känns det som, eller?

Av ZtellaN

Problem med RAM på Asrock P67 Extreme6 B3

Jag har problem med en nybyggd dator. Moderkortet är ett Asrock P67 Extreme6 B3 (bios/uefi är v1.60), CPU är 2600K och minnena är 2st 2x4GB kitt Corsair XMS3 1333MHz (ingenting är överklockat, än).

Det ena kittet fungerar utmärkt, inga som helst problem, har kört det flera timmar i memtest utan ett enda fel.

Minnena i det andra kittet är det dock dunderstrul med. Det ena minnet i kittet fungerade i början, men det andra fick jag massor av fel i memtest med, så jag fick skicka tillbaka kittet till komplett för felsökning (de hittade dock inga fel där så jag har precis fått tillbaka dom).

Men det ena minnet fortsätter att ge fel i memtest, 3000+ fel på bara 10 sekunder eller så. Jag har även stoppat i den andra stickan från kittet för att se så att det fungerar som det ska (det fungerade innan jag skickade in det), men nu så har det samma fel som ni har beskrivit, datorn bara startar om sig om och om igen när det minnet sitter i (den startar alltså om sig oavsett om jag har ett eller två minnen i när just det minnet är i).

Minnena som det är problem med är testade i samma portar som de fungerande minnena har suttit i, och även i andra portar. Men det verkar kvitta var jag sätter dom, det blir fel i alla fall.

Jag är också mycket tacksam för eventuella tips. Jag hoppas vi alla ska lyckas få bukt med våra problem.

Av ZtellaN

Jag hittar husspindlar hemma lite då och då. Tidigare i vintras fångade jag en och sparade i en burk. Efter ett tag så hade den gjort en äggsäck och för ett par veckor sedan var det 40+ små barnspindlar i burken. Jag har dock inte hittat nå bra att mata dom små stackarna med, så de verkar ha käkat upp varandra eller blivit uppätna av deras mor. Nu är det bara 6-7 stycken kvar. Men den gjorde ytterliggare en äggsäck för ett par dagar sedan.

Av ZtellaN

CPU: C2D E8400 @ 3.6GHz
GPU: Powercolor HD5850 PCS+
OS: Win 7 x64
Test: Performance
Score: 3394
ORB: Result

Av ZtellaN

Ok, tack det funkade utmärkt. Dock en lagom omständlig process. Har aldrig råkat ut för att någon av mina windows-installationer inte funkat att aktivera online förut.

Av ZtellaN

Fick hem min 3820TG föra några dagar sedan. Valde att ganska omgående installera om windows för att slippa all bloatware som följde med. Jag matade in produktnyckeln som står på undersidan av datorn och det var inga problem. Men nu när windows har försökt att aktivera (det gjordes inte direkt efter installation för jag hade ingen nätverksanslutning då) så står det att produktnyckeln är ogiltig för aktivering och att jag måste aktivera via telefon.

Någon som har nån aning på varför det kan va så?

Av ZtellaN

Jag har också beställt denna modellen nu: Komplett.se - Acer Aspire TimelineX 3820TG 13.3"HD LED

Finns det någon som kan verifiera att windows-nyckeln som följer med dessa datorer går att använda om man installerar windows från en ren image utan all bloatware o sån dynga?

Av ZtellaN

Öppna catalyst control center, välj "desktop and displays", klicka på din skärm i den nedre rutan o välj configure. Där finns det en flik som heter scaling options där du förhoppningsvis borde kunna rätta till problemet.

Av ZtellaN

Igår tyckte jag vid en första blick att nya designen va rätt schysst, minus den vänsterjusterade och lite väl smala ytan för texter. Men efter att ha besökt sidan några fler gånger nu så tycker jag mindre och mindre om den. Jag slog av adblock för det kändes som det rätta att göra, men efter ett tag blev jag galen av den. Reklamen gör en redan ganska rörig ny design att bli ännu mera rörig. Jag tycker det är oerhört jobbigt att koncentrera mig på det jag vill läsa. Att stänga av reklamen igen hjälper lite, men de första anmärkningarna kvarstår som ganska stora minus.

Av ZtellaN

Irriterar mig enormt på det vänsterjusterade och smala området för nyheter/artiklar. Använder personen som designat sidan en lågupplöst 5:4-skärm eller? Annars ser det bra ut.

Av ZtellaN

Äsch, fortfarande ingen bezel management för eyefinity? Jag vill ju beställa ett 58XX-kort, men avsaknaden av detta gör att jag avstår ytterliggare ett tag.

Av ZtellaN

Eller så köper du en sån här istället: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=575163

Av ZtellaN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flopper
det är uppenbart att korten är nya.
strul med drivrutiner i den omfattningen man noterat är inte vanligt med ati.
Mina drivrutiner var inte i samma paket utan uppdelade för nedladdning.
vilket tog ett tag att fatta

Man tycker ju att standardsaker om AA och AF borde funka iaf... Men jag hade ju samma problem med catalyst 8.7 på mitt gamla X1900XT också. Vet inte vad jag ska ta mig till när flera av de spel jag spelar nästan blir ospelbara pga att alla inställningar verkar bli nerdragna i botten. Ingen AA/AF och det ser ut om att mipmap detail är på lägsta inställningen också.

Kanske får försöka med catalyst 8.6, de funkade iaf finfint med X1900XT-kortet, så de kanske funkar bra med 4850 också.

Av ZtellaN
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZtellaN
Jag har problem med att AA och AF-inställningar inte fungerar med mitt 4850-kort.

Jag använder Catalyst 8.8 och har testat både CCC och Ati tray tools för att göra inställningarna, men allt som oftast så får jag ingen AA och AF i mina spel och allt ser skräp ut. Att ställa in AA och AF i spelen direkt fungerar, men tyvärr har inte så många av de spelen jag spelar några egna inställningar för AF.

Fick samma problem på min tidigare dator (X1900XT-kort) när jag installerade catalyst 8.7. Fram till och med catalyst 8.6 har jag inte haft detta problem (problemet kvarstod dock även när jag gick tillbaka från 8.7 till 8.6).

Jag skulle bli mycket tacksam om någon har en lösning på detta problem!

EDIT: Det löste sig efter att jag avinstallerade grafikdrivrutinerna, körde driver cleaner pro och sen installerade drivrutinerna igen.

Nähepp, nu slutade AA/AF-inställningar osv. att fungera igen bara sådär...

Jag blir så himla trött på detta, har aldrig haft några liknande problem med mina ATI-kort förut.