Inlägg

Inlägg som dool har skrivit i forumet
Av dool
Skrivet av xSean145:

Ska vi vara ärliga här, Webbhallen, Inet, Komplett, NoN och någon mer måste väll ändå vara dom bästa butikerna som går att ha o göra med. Det känns tryggt att handla med dom.

Glöm inte klassika Dustin.

Men det finns ju en anledning till att väljer de butiker du räknar upp. Även om jag aldrig handlat på Webhallen.

Av dool

Nå, det här ser iaf ut att vara på väg mot en bra lösning nu efter kommunikation med butiken.

Av dool
Skrivet av giplet:

Jag har gjort det på alla moderkort jag köpt till mig själv och kompisar sedan denna typ av socketar lanserades och det blev tydligt hur detta hanterades. Både lyst och fotograferat för referens direkt efter jag packat upp dem.

Ja, samma här. Brukar alltid lysa i socklar, slotar etc. Starkt ljus är bra för att lägga märke till avvikelser och defekter.

Av dool

Har mailat dom en ursäkt nu där jag förklarade att jag blev irriterad och började ta massa saker för givet på hur det skulle sluta och att jag självklart ska ge dem en ärlig chans att lösa detta.

Av dool
Skrivet av twit:

Ja det är fullt korrekt att meddela kunden att fel som orsakats av denne inte täcks av garantin. Jag är helt övertygad om att Inet inte sagt att "i just detta fall kommer felet inte täckas av garantin" utan de uttalar sig i generella termer. En kund som vet med sig att denne inte orsakat felet kommer gå vidare i processen, en kund som försöker sig på en fuling gör det förhoppningsvis inte.

Ja, det var ju bra invändning, du har givetvis helt rätt.

Jag kanske är aningen uppretad nu och målar fan på väggen i onödan.

Fick ju det här svaret med:

Citat:

Jag förstår. Det är dock så att vid alla returer av moderkort, innan vi de blir tillgängliga i fyndhörnan så kontrollerar vi väldigt noga moderkorten för just sådana här defekter, då de kan uppstå efter en retur. Oavsett anser jag att det bästa i det här fallet är att vi tar in moderkortet innan vi kommer fram till en slutsats kring vad som kan göras här. Jag inser även att jag i mitt förra mail lät något anklagande vilket självfallet inte var meningen, jag ville mest informera dig om hur det brukar ligga till med moderkort som har böjda pins. Vi kommer ta in moderkortet för bedömning om du skickar in det och sedan återkoppla till dig kring hur vi kan gå tillväga.

Så jag får väl helt enkelt ge dom en chans och hålla tummarna för att det här löser sig på ett smidigt sätt.

Samtidigt kan man ju tycka att kundtjänst kunde tänka lite på hur dom uttrycker sig i sin första kontakt med en kund.

Är bara lite besviken då jag hade hoppas på att vara igång med nya datorn nu i helgen.

Av dool
Skrivet av ComeradJenko:

Jag tänker att du bara ska vara saklig och inte skriva något om attityd eller liknande, eller att dom bad dig böja tillbaka pinsen. Dom vet vad dom har svarat dig du behöver inte påpeka det. Skriv endast att du reklamerar produkten och varför.

Om dom svarar som jag förstår det enligt tidigare inlägg att dom vill prova böja tillbaka pinnarna. Så skulle man kunna se det som en reparation under reklamationen. Misslyckas deras reparation så är dom skyldiga dig ett nytt moderkort. Reparationen som jag tolkar lagen sker på deras risk om dom vill prova reparera produkten vilket dom får.

Om dom menar på att det finns bevis på att produkten var hel så får dom gärna visa det. Produkten har ändå gått i retur vad vi vet minst hos en ägare innan. Kan varit en retur flertalet gånger utan att vi känner till det. Var bara saklig är mitt råd.

Jag anser att dåliga och olämpliga råd från kundtjänst efter en reklamation är i högsta grad relevant att trycka på.

Jag tycker inte heller att böja tillbaka pinnar, även om det utförs av kvalificerad personal är en godtagbar reparation då risken är stor för strukturella skador i metallen. Jag ser det som att sockeln är skadad på ett sätt som inte kan fixas på annat sätt än montering av en helt ny oskadad sockel.

Av dool
Skrivet av twit:

@dool du behöver släppa det känslomässiga sidospåret du snurrar runt i. Att Inet skulle bemött dig ovärdigt, respektlöst, drygt, arrogant och vad mer du nu har beskrivit det som. Det är inget underligt att du får ett svar från företaget som beskriver deras förhållningssätt, och ingenting av vad du har skrivit tyder på att de behandlat dig dåligt.

Du har reklamerat moderkortet, Inet har svarat, och jag antar att du vid det här laget besvarat och ifrågasatt deras svar. Längre än så har det hela inte kommit. Dra inte på helt onödiga växlar innan du vet att det faktiskt uppstår vidare problem, vilket det med all sannolikhet inte kommer göra.

Tycker du att rådet om att jag ska prova att böja tillbaka stiften på egen hand och meddela att garantin inte gäller är en korrekt första respons när det mycket väl kan vara så att det är dom som har råkat leverera en skadad vara?

När det uttryckligen står i ASUS manual att skador på sockeln leder till att garantin upphör. Jag har alltså fått mig levererad en vara som utsatts för något som gör att garantin har upphört.

Jag tycker jag har all anledning till att reagera negativt på deras bemötande.

Av dool

Ska givetvis skicka in det.

Hoppas iaf på en respons där dom erkänner att deras första bemötande efter min reklamation var olämplig sett till attityd kring att dom inte kan ha gjort fel och att lättvindigt dela ut råd att försöka böja tillbaka stiften på egen hand.

jag är fullt införstådd att prylar pajar och granskning och reparation kan tid.

Det jag blir grymt irriterad är deras arroganta attityd kring det hela.

Av dool
Skrivet av DavidtheDoom:

"Mitt bröd är mögligt, erkänn att ni har sålt mig mögligt bröd."
- "Får vi se brödet?"
"Nej!"

Det är ju rätt sjuk premiss att förvänta sig något erkännande innan de fått in produkten. Lär ju inte fungera i någon annan bransch.

Klart jag måste skicka in kortet. Självklart vill och ska dom granska kortet.

Det jag reagerar på är attityden att dom tar för givet att dom inte kan ha gjort nåt fel och att förutsätta att garantin inte gäller och att jag får nöja mig med att dom kan titta på det och eventuellt fixa det hela så gott det går. Underförstått att det kanske inte går att fixa och då blir jag utan moderkort och kanske åka på att betala felsökningsavgift. När det är dom som har levererat ett moderkort där jag omedelbart konstaterade en defekt och förklarade vad jag hade hittat och befogade fotografier på defekten.

I ett sånt läge borde säljaren bemöta mig respektfullt istället för att inta en dryg attityd att det inte kan vara något misstag från deras sida. Jag upplever att om jag skickar in kortet på deras villkor nu så accepterar jag även deras version där dom säger sig att dom ska prova att böja tillbaka pinnar så gått det går. Min åsikt är att det jag fått inte är ett fabrikationsfel av typen som kan hända och där man får acceptera att det kan ta lite tid att åtgärda. Jag har fått ett kort som har utsatts för nåt som har skadat det efter att förpackningen har öppnats. Ställer mig ytterst tveksam till om att böja tillbaka pinnar är ett godtagbart sätt att laga en vara där jag som kund rimligtvis kan förvänta mig nyskick.

Ska jag behöva vänta flera veckor på granskning och vara utelämnad till deras godtycke när dom klargjort att garantin inte gäller?

Tycker det hela andas respektlöshet och arrogans mot en kund där dom svär sig fri från ansvar.

Jag sa inte heller att jag förväntar mig att erkännande att det är dom som har fel. Jag sa att förväntar mig att dom erkänner möjligheten till att det har begåtts misstag från deras sida. Antingen att dom kan ha missat defekten vid kontroll av returen eller möjligheten att något missöde skett i deras kontroll och hantering av varan.

Av dool
Skrivet av Shakermaker:

Varför? Du kan ju inte använda produkten och oavsett utgång behöver du ju skicka in den till företaget.

Därför att då blir jag utelämnad till deras godtycke med stor sannolikhet att det kommer ta lång tid, att jag inte får mitt moderkort fixat och kanske åker på att betala serviceavgift för fel som inte omfattas av garantin.

Av dool
Skrivet av Maertziony:

Min personlika åsikt är att om du har varit kund hos Inet länge och köpt många andra produkter utan att ha historik av att ha konstiga/sällsynta reklamationsproblem så kan du ju kanske påpeka till dem att du inte är en sån där mysko kund som dem behöver vara så misstänksamma emot.

Tycker Inet borde värna om dig som kund. Naturligtvis kanske andra garantiregler gäller för "fynd" varor, men givet att du hanterade det ganska instant och du har kunnat specificera problemet till böjda pins (istället för något flumm som , produkten funkar bara inte) - så känns det ju som att dem har allt de behöver därifrån för att bedöma sannolikheten/trovärdigheten.

Därtill borde Inet se till att defintivt vara kund-vänliga. Det finns liksom ingen jättestor vinning/incitament i att själv-förstöra en produkt/moderkort och driva igenom ett garantiärende - det är liksom inget man går plus på / vinstdrivande på någotvis, det mesta man kan få ut är liksom antingen pengarna tillbaks eller likvärdig/samma produkt. Kanske också är något värt att poängtera till Inet personen du pratar hos Inet så att de ser situationen från det hållet också.

Ja, nån stor kund är jag väl inte men det är ändå Inet jag valt att handla från under 10-talet. Så vitt jag kommer ihåg har jag endast en felanmälan och rörde si gom en skev Fractal Design fläkt som jag fick en ny utskickad utan retur.

https://thumbs4.imagebam.com/da/66/83/ME1USHU_t.png

Av dool
Skrivet av anon910:

Är rätt säker på att om TS bara tar och skickar in kortet till Inet så löser det sig, inet lönt att sitta här och tycka en massa, det är Inet han ska ta det med, och jag är övertygad om att det löser sig.

Innan jag skickar in vill jag ju ha nån slags respons från Inet där dom erkänner att dom kan ha begått misstag och att dom tar mig på allvar och visar en vilja att lösa det här till min belåtenhet. Jag vill INTE vänta i flera veckor under några "vi får se hur det blir"-premisser.

Attityden kundtjänst hade mot mig och det olämpliga i att råda en kund att böja tillbaka pinnar ska tas med när en lösning erbjuds.

Hoppas på att den där @inet kunde komma till tråden och ta en diskussion om läget.

Jag tycker att argumentet att "pinnar aldrig är böjda på moderkort" borde gälla åt båda hållen. Som kund ska man inte kunna få en kort med böjda pinnar och får man det så ska man inte behöva gå genom en lång process på flera veckor innan man får en fungerade vara.

Av dool

Och misstag begår dom ju uppenbarligen

#18897873

Råkar man släppa genom sådana misstag vid datorbyggen så lär dom ju kunna slarva vid kontrollen av returvaror.

Här löste dom det tydligen till kundens belåtenhet.

Förväntar mig en lösning som jag mig nöjd med, och jag blir INTE nöjd med att få tillbaka kortet med tillbakaböjda stift.

Av dool
Skrivet av Kladdpapper:

Hur bevisar man egentligen att felet inte fanns från början? Fotografier?

Ja, bilder är väl ett krav. Men defekten skulle inte synas på ett foto taget i måttig upplösning som täcker hela moderkortet då detaljerna skulle bli för små. Det krävs närbilder just på sockeln i rätt vinkel och med ljusreflexer på stiften.

Av dool
Skrivet av SleeZy:

Men å andra sidan att ge tipset att böja pinnsen själv tillbaka är ju bara dumt. Då det riskerar att förbruka garantin.

I synnerhet när det står i manualen att skador på sockeln inte åtgärdas av garantin och detaljerna är så pass små att man skulle behöva proffsutrustning för att se och komma åt nåt där. Det är ju inte direkt så att det går att komma åt enstaka stift med nåt verktyg som vem som helst kan förväntas ha hemma i verktygslådan.

Av dool
Skrivet av fragande:

De har troligen en övergripande policy att neka allt när det gäller böjda pins som i det här fallet applicerats även på returvara. Får hoppas att det är ett misstag och inte en utstuderad taktik.

Den policyn kan man ju då komma till efter lite diskussion med kunden. Först bemöta kunden värdigt och ta det hela på allvar och kanske fråga lite mer om omständigheterna för att sen komma in på policys. Men då borde man själv först fundera över möjligheten att det har gått slentrian i kontrollen av returnerade varor innan man tar för givet att det är den nya kunden som har lyckats sabba produkten direkt efter uppackning av varan.

Och varför skulle jag anstränga mig och ta foton på det hela om det var jag som sabbat det hela?

Skrivet av fragande:

Som sagt, åberopa reklamationsrätten istället för garanti och påpeka att bevisbördan helt och hållet ligger på Inet. Ett skriftligt inspektionsprotokoll lär inte räcka, i ett sådant här fall skulle det nog behövas högupplösta tydliga fotografier på sockeln tagna under inspektionen.

Ja, det med bevisbördan måste vara ett tungt argument. Jag ska inte behöva bevisa nåt, det ligger på butiken när det handlar om felanmälan som sker kort tid efter leverans.

Skrivet av fragande:

Börja inte böja tillbaka själv vad du än gör, går det åt skogen så sitter du i skiten. Minst sagt upprörande att Inet uppmanar till det. Godkänn inte heller att de ska "försöka" böja tillbaka hos dem. Låter som att de försöker friskriva sig från ev. ansvar om det inte går.

Självklart inte. Och som jag ser det är det här att betrakta som en skada på moderkortet som inte kan åtgärdas med att "böja tillbaka" nåt. Finns ju nåt som heter materialutmattning som sker vid mekanisk nötning och som förvärras när metallen kommer upphettas och svalna av gång på gång under årens lopp.

Det där råden jag fick känns helt sanslöst dåligt komma med i en första kontakt med kund innan man har en aning om kompetensnivån hos kunden. En mindre erfaren kund än mig skulle kanske gett sig på att börja mickla där med en skruvmejsel.

Hela attityden i mail-växlingen har ju varit att dom "kan väl ta in den och se om det går att åtgärda" men nån garanti är troligtvis att glömma.

Nu känner jag att jag kanske är lite tjatig och repeterar samma saker, men jag är ärligt talat rätt härsken på det bemötande jag fått här från Inet.

Av dool
Citat:

Tack för ditt mail.

Jag kommer föra vidare dessa bilder till det ärende som du skapat med referens 403208. Dessvärre är det extremt ovanligt att det förekommer böjda pins på moderkort och därför brukar det inte räknas in på någon typ av garanti. Vi kan fortfarande ta in moderkortet på bedömning men som sagt kommer det med högsta sannolikhet att nekas. Om vi tar in moderkortet kan vi därför se om vi kan böja tillbaka pinsen så gott det går, eller så kan du pröva det på egen hand.

Tveka inte på att höra av dig ifall du har några andra frågor eller funderingar!

Det här var det första mailet jag fick från Inet efter att tagit kontakt efter felanmälan. Deras första reaktion var att avfärda min felanmälan med att garantin troligtvis inte skulle gälla.

Av dool
Skrivet av Kaleid:

Ska inte kapa tråden, men har förstås installerat in win10 igen. Men i det här fallet så kan man ju också påpeka att felet redan dök upp på BIOS nivå. Kontrollmätte även PSU med multimeter och kollade igenom med Corsairs mjukvara (bytte alltså även PSU för att vara på säkra sidan). Även minnena testades med memtest.

Poängen är att de ersätter om de hittar fel, och att de även kan missa när de säljer fyndvaror.

Ja, det var såklart inte min avsikt att ifrågasätta din kompetens på ämnet. Jag bara spann vidare lite på resonemanget utifrån mina erfarenheter från branschen. Om du gjorde allt det där så har du ju uppenbart koll på vad du sysslar med.

Av dool
Skrivet av anon5930:

Lite oftopic kanske men LGA är verkligen ingen trevlig socket som kund. Ju fler pins det blir, ju större risk att någon felar och kanske inte syns. Och krånglet med ÅF och kanske också tillverkare som hävdar att kontrollen är perfekt...

Ja. Det är ju inte helt enkelt att upptäcka enstaka sneda stift. Hade jag inte lyst med min ficklampa så hade jag inte sett defekterna på moderkortet jag fick hem.

Av dool
Skrivet av Kaleid:

Har haft ett moderkortsärande hos inet.
En annan Asus b550 bräda som började krångla, först gick det inte att köra 3600mhz minnen, bara 3200. Sen började det krascha i spel.

Köpte en annan Asus b550 bräda som fyndvara eftersom jag behöver ha datorn dagligen, den saknade m.2 skruvar men de skickade dessa. De hade missat att nämna att skruvarna saknades på deras websida.

När jag skickade tillbaka gamla moderkortet så tog det dem ca 1.5 vecka att konstatera fel och fick hela beloppet återbetalt på kontot. Dock så fanns det inga synliga fel i det här fallet.

Mmmm. Med sånt kan jag ju efter egen erfarenhet förstå att det är svårt att peka på ett konkret hårdvarufel. Jobbade som support på en större datortillverkare och där var det ju mycket konstiga fel där kunden var arg och skyllde på "dator trasig". Datorerna togs in och rensades och ominstallerades och testkördes utan problem. Datorn skickas ut till kund igen och några dagar senare ringer kunden och har samma problem. Den typen av fel är ju väldigt svåra att hitta en lösning på och beror ofta på att kunden installerar massa junk och går på diverse websidor som plockar in massa fuffens på datorn.

(Vi reggade oss visst samma månad en gång för så länge sen nu)