Inlägg

Inlägg som Enigma har skrivit i forumet
Av Enigma
Skrivet av Omnious:

Samma personer som argumenterar för att allt ska vara uppkopplat och sammanlänkat online läser inte heller användaravtalen för tjänsterna de skaffar sig. De bara klickar accept på avtalen utan att de ens förstå vad de innebär eller hur deras data kommer att användas. Jag kan tyvärr inte ta sådana individer på allvar. För mig är de på samma nivå som alkisen på den lokala puben som utan vidare skulle klicka i rutan på ett avtal om någon höll upp en tablet framför näsan och lovade en starköl i utbyte.

Exakt, och en perfekt komplettering till mitt tidigare inlägg i tråden. Frågan som väcker i mig per automatik här är ofta "när skall majoriteten av människor vakna upp"?

Det kommer inte ske förrens det är för sent när man förverkat demokrati och yttrandefrihet och folks integritet.

FOLK - lathet är ingen färdighet, och ert fall är hur bekvämt, gratis och "fritt" något kan vara.

Nej tack, jag står över och håller kvar vid våra gamla rättigheter och är en fiende mot allt som numer bryter mot sunt förnuft, indoktrinering och dekadens.

Av Enigma
Skrivet av Bobiri:

Helvete vad folk klagar på precis allt. Är ni så jäkla bittra?

En normalt funtad person (dvs inte speciellt bitter) ser ingen som helst logisk eller minsta försvarbar anledning till att normalisera rena vansinnigheter som totalitär masskontroll och telemetrisk övervakning som man fusionerar in sakta men säkert i Microsoft/META och alla övriga plattformar som alla "måste ha".

Men så sitter ägarna till bolagen i exakt samma icke demokratiska, icke valda maktstolar i World Economic Forum också som går mot Agenda 2030. "You will own nothing and be happy and have no privacy". Ju mer du orkar söka ju mer inser du att 100% av det jag skriver stämmer och finns att söka upp med full källkritik.

Lycka till nu med hela livet i deras moln.

Mvh // "surgubben" (som för övrigt är ganska optimistisk om det finns lite rationalitet och rättvisa).

Ontopic: Linux, I will come sooner than later.

Av Enigma

Intel tar väl ändå ligan att genom alla medel och inte bara fusk försöka peta ned andra. Hela mutskandalen där dom fick andra OEM tillverkare att utesluta AMD processorer var ett riktigt grovt brott.

Skrivet av Tauri85:

Man börjar tröttna på era rubriker. Lämna gärna "rasar/raseri, ursinne" och liknande till kvällstabloiderna som inte har bättre förstånd.

Jösses.. Passar det inte att läsa så avstå då. Tycker det är en helt utmärkt rubrik i sammanhanget och jag har varit här på SweClockers sedan 2001 och läst innan man gjorde medlemskap många år senare. En fantastisk site med smart gott folk samlade.

Av Enigma
Av Enigma

Med andra ord så ligger inte intresset med massövervakning i det angivna skälet (bovarna), utan drabbar snarare drabbar den stora massan att övervakas som inte orkar sitta och kryptera sina dagliga konversationer och där dom riktiga bovarna fortsätter att köra end-to-end kommunikation så klart.

Ingen myndighet har någonsin gjort något för folkets skull först och främst utan att ha några svepskäl.

En sådan här sak skall i allra högsta grad folkomröstas. Ja just det, vi har ju bara demokratiska folkomröstningar när regeringen vill, och när regeringen faktiskt har folkomröstning så kör dom över folket ändå (vägtullar i Göteborg t.ex).

Jag är starkt emot chat control 2.0.

Av Enigma

Är aldrig aktiv numera på Sweclockers men kan inte låta bli att kommentera detta...

Klaus Schwab och WEF (world economic forum) i sett esse. - "You will own nothing, be happy and have no privacy."

WEF hade mycket passande också en bild på sin hemsida för ett tag sedan som dom tog bort på Brunnsparken i lilla Göteborg av alla ställen. Sverige är så hårt insyltat i elitens agenda det bara går, men så så resten av hela EU/UN/FN/NATO också. Sån tur är så får allt som inte visas på övriga plattformar och västländska nyhetsorgan (som för övrigt ägs av Blackrock) fortfarande visas och läggas upp på Twitter, men man ser nu senast att även Twitter tvingas censurera inlägg för Tyska twitteranvändare för att det kan/klassas som "hate speech".

Om inte folket vaknar eller gör något så i enorma massor så går #WEF2030 rakt igenom som planerat.

Är det någon som är kritisk till vad jag skrivit så är allt publikt tillgängligt att söka upp, så det är ingen åsikt/tolkningstråga. Jag önskade att jag hade fel.

Av Enigma

Jag har alltid varit Windows-nörd men men Win11 så är måttet rågat.. Win10 är det sista Win OS jag personligen kommer köra. Till den dag då det inte kommer att fungera så blir det per tvång Linux.

Av Enigma

Kommer bli ökad prestanda i spel, speciellt där det är väldigt CPU-bound. Även filkomprimeringsprogram lär se en decent boost samt vissa vetenskapliga applikationer 👌 Zen3 kommer va stark nog i övriga applikationer vilket gör denna refresh lagom innan Zen4.

Av Enigma

Hint: Ni minns kanske AMD's presentationsslide för Zen3 Epyc Milan där det stod 32MB "+" 😉

Av Enigma
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

X86 är förlegad, Arm är framtiden. Apple har visat att det går att bygga effektiva Armprocessorer.
Apple M1an är dock lite som att sätta på sport avgassystem till sin Volvo 140, den kanske väsnas högt och drar till sig uppmärksamhet. Men den p.g.a. Apples inlåsning klarar ej av att köra så mycket mer än tunna klienter och liknande. 16GB ram räcker inte ens åt databasen som man ska ha på sin klient, sedan ska man kanske köra en applikation.

Men när som helst , kanske redan i år släpper Apple nya datorer som kanske stöder 128GB ram etc som en riktig man eller kvinna behöver ha.

Du underskattar CISC. Tiden är inte inne ännu, speciellt inte med hur mycket högre IPC vi kommer få se med x86 (Zen4 samt Zen5). Förenklat är CISC bra på "allt", medans RISC fortfarande har begränsad prestanda inom bredare spektrum.

Av Enigma
Skrivet av TMG:

Nätverkskortet också eller finns det kvar?

Tjena

Nätverkskortet finns kvar!

Av Enigma

Komponenter sålda.

Av Enigma

1700kr på PM bjudet. Försäljningen avslutas idag om ingen lägger högre bud.

Av Enigma
Skrivet av DozeN:

1600, hämtning cpu mobo ram kylare

1600SEK noterat!

Av Enigma
Skrivet av klinnestjerna:

Hej
bjuder 1500kr för CPU+moderkort+RAM+kylare
kan hämta

Noterat!

Av Enigma

-Intressekoll- 4770K med bequiet kylare + ASUS ROG Z97 VII RANGER + 16GB DDR3 2400 CL10 + ASUS PCE-AC68

Har en rigg som jag funderar på att sätta ur tjänst om någon annan kanske behöver komponenter likt dessa. Säljer endast CPU+moderkort+RAM+kylare tillsammans.

Finns även ett PCE-AC68 externt ASUS WI-FI PCI-E kort som är grymt att köpa till eller separat:
https://www.inet.se/produkt/5404561/asus-pce-ac68-ac1900

Info om moderkortet om ni inte finner:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:nhfrvcy...

Har tänkt mig iaf 1500kr för sakerna, men bjuder någon över det så är det upp till köpare.

Läs hela annonsen här

Av Enigma
Skrivet av griid:

Jag vill se prestandastaplar i 4K som många spelar i numera.

Då borde du läsa recensioner på grafikkort

Skrivet av improwise:

Jaha, då får man väl kassera sin 5950X då, men kul så länge det varade

5950X kommer fortfarande vara king of the hill med råge.

Av Enigma
Skrivet av Defecto:

2700. Bor en bit ifrån, men kan lösa hämtning 🙂

2700kr noterat

Av Enigma

Rubrik - Prescott är tillbaka på riktigt

Dessa grafer är det Ryan Shrout som gjort. Det är ännu ett "Principled Technologies" fall för er som inte glömt när Intel anlitade dessa för att massivt crippla AMD-systemet. Det är patetiskt hur uppenbart han gör det att dom är rejält slagna istället för att ta förlusten och lösa sina problem istället. Jag såg lite fram emot Rocket Lake, men var orolig över latensen iom att alla ledningsbanor i hela arkitekturen hade timing för 10nm. Den är ju en ren katastrof med tanke på strömkonsumtion. Prescott är tillbaka på riktigt.

Gången innan det körde han grafer med Xeon mot Epyc baserad på Zen2. Tungt HPC-folk undrade varför han hade kvar sitt jobb på Intel öht. Iom Epyc baserad på Zen3 så kan hans respons inte komma en dag för tidigt.

Pat Gelsinger's frön han sår nu som nytillträdd CEO kommer ta några år innan vi ser resultat, men det kan nog bli riktigt bra med honom längre fram. Zen4 och Zen5 kommer dock inte bara bli ännu större ökningar än tidigare Zen-iterationer, utan på så vis ett ännu större hot mot Intel.

Zen3 är vidrigt snabb i spel, och tidigare ville folk som testade Intel-CPU'er gå ner i extremt låga upplösningar för att visa vad CPU'n är kapabel till för att grafikkortet inte skulle flaskhalsa. Vi ser samma fenomen med Zen3 i Anandtech's FPS-observationer för dom som inte missat det, och detta enorma försprång är inget Rocket Lake kan ta igen:

https://www.anandtech.com/show/16214/amd-zen-3-ryzen-deep-div...

Av Enigma

2600kr är noterat, men fler bud mottages. Inte girig men har inte brottom heller