Det blev stor uppståndelse när CPU-legendaren Jim Keller valde att sluta på AMD, någonting många tolkade som att hans arbete med arkitekturen Zen är över. Det började genast spekuleras kring hans nästa steg, och uppgifter talade om att han börjat hos Samsung.

Nu rapporterar Electrek att biltillverkaren Tesla i det tysta anställt Jim Keller till rollen som Vice President of Autopilot Hardware Engineering. Uppgifterna bekräftas av Tesla, som i ett uttalande gör gällande att Kellers uppdrag blir att ta fram "den säkraste, mest avancerade autopiloten i världen".

Innan Tesla är Jim Keller mest känd i entusiastkretsar för sitt arbete hos AMD, där han i slutet av 1990-talet arbetade på de framgångsrika processorerna K7 (Athlon) och efterföljaren K8 (Athlon 64). Han var också involverad i designen av x86-64 och systembussen Hypertransport.

Efter detta gjorde han en avstickare till Sibyte, som förvärvades av Broadcom. Karriären fortsatte vid P.A. Semi och sedermera den nya ägaren Apple, där han arbetade med utvecklingen av Apple A4 och A5; systemkretsarna för bland annat Iphone 4 och ursprungliga Ipad. Keller ska också varit involverad i designerna av Apples egna CPU-arkitekturer, som numera används i A-serien systemkretsar.

Efter Apple återvände han till AMD augusti 2012, för att leda utvecklingsarbetet på processorsidan. Resultatet är den kommande arkitekturen Zen, som väntas göra entré i slutet av 2016.