Tidigare under månaden rapporterades det att kretstillverkaren Broadcom övervägde att förvärva konkurrenten Qualcomm. Detta bekräftades kort därefter då Broadcom la ett bud på 130 miljarder USD, motsvarande 1 biljon kronor. Budet avvisades kort därefter eftersom Qualcomm ansåg att det var en undervärdering av företaget.

Nu rapporterar Reuters att Broadcom överväger att höja budet genom att erbjuda fler aktier, något de kan göra utan att påverka sina skulder eller kreditvärdighet nämnvärt. Qualcomms aktieägare uppges vänta sig ett pris på minst 80 USD per aktie, vilket kan jämföras med det senaste budet där samma siffra låg på 70 USD. Broadcom har dock ännu inte gått ut med ett nytt bud officiellt.

Förutom diskussionen med Broadcom är Qualcomm även involverad i ett flertal rättsliga tvister med Apple, där de senast stämde telefontillverkaren för avtalsbrott. Qualcomm är idag en av de största kretstillverkarna i världen och finns representerade i de flesta telefoner på marknaden.

Om affären går igenom skulle det innebära den största någonsin inom tekniksektorn och göra Broadcom till världens tredje största kretstillverkare, efter Intel och Samsung. En sådan sammanslagning skulle dock innebära en långdragen process då den skulle få utstå hård granskning från myndigheter.